Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Proszę ;:180 a nie jest to Dereń biały 'Sibirica Variegata'?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu rzeczywiście, Cream [ JESTEM MISIEM NIECZYTAJĄCYM REGULAMINU ] ma żółte obwódki a ten ma białe :D
Dorotko od razu lepiej się robi patrząc na coś zielonego i to jeszcze takiego ładnego :D Masz śliczny ogród, wstawiaj jak najwięcej zdjęć, chętnie udostępnię swój wątek :wink:
Ewuniu Rozalko Na podwórku już też nie mam miejsca, na szczęście jest jeszcze sad ;:138
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michałku szczęściarz z Ciebie ,ja bidula nie mam sadu . ;:185
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu bez sadu to bym się chyba pociachał, tak go lubię :;230...chyba nawet bardziej niż ogrród 8-)
Znowu sypie śnieg :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Doskonale Cię rozumiem . ;:136
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!...dziękuję
...u mnie trochę mniej prognozują...-12C...mimo wszystko to jest przerażające...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michale, u mnie zwały śniegu i sypie okropnie...
Za tymi widokami w ogrodzie, mam kilka drzewek owocowych, kilka krzewów owocowych i dwa orzechy... Jeden widoczny w oddali, drugi jeszcze młody... Jednak moje to nie sad, tylko namiastka, ale wystarczy...
Dziękuję za udostępnienie wątku... :wink: Jednak nie będę Ci go zaśmiecać swoim ogrodem... Może kiedyś utworzę swój... Ta fotka tak na przekór tej okropnej pogodzie...
Pozdrowienia zostawiam i jeśli potrzebujesz, chętnie Ci coś prześlę ze swojego ogrodu, jak tylko śnieg się wyniesie razem z zimą...
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Michał - jaki Ty masz tam wygwizdów! Biedne są te śliczne młodziutkie drzewka, pewnie im zimno. W jakim kierunku świata rozciąga się to pole?
Wracam czytać Twój wątek, bo widzę, że pokazujesz mnóstwo przepięknych zdjęć :)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem zadowolony gdyż prognozy 18-stopniowego mrozu się nie spełniły ;:138 Było -14,7 więc rekord zimy z grudnia (-15,8) nie został przebity. Wczoraj było -11,3. Mrozy dwucyfrowe zapowiadają do czwartku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Michale w niedzielny poranek, prognozy się przesuwają ciekawa jestem dokąd tak :?:
Koniec marca, a ja mam obowiązki wobec skromnego inwentarza jak w styczniu z wrzątkiem latać.
Nasza Lola husky jak wyjrzałam o 6.00 leżała zadowolona na śniegu przed budą :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chociaż pies się cieszy z pogody :wink: Mnie to i słońce ostatnio nie cieszy :( Dobrze, że choć na parapetach coś pozytywnego się dzieję, bo chyba bym się załamała. Begonie zaczęły mi rosnąć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu i sprawdziło się to -12?
Dorotko Bardzo chętnie wymienię się z Tobą roślinami :D Póki wątku nie masz to czuj się w tym jak w swoim :lol:
Małgosiu Oj zimno im zimno, właśnie je wczoraj poopatulałem
Obrazek Obrazek
Działka rozciąga się z północy na południe, przy czym dom z ogrodem są na południu a pole na północy. Wiatry wszystkie wieją z zachodu więc wszystko jest dokładnie przewietrzone :D Zapraszam ponownie ;:136
Marysiu Wczoraj czytałem, że jeszcze około 20 maja mają przyjść solidne mrozy, więc pewnie do tego czasu będzie co kilka dni mroziło :( Koty końca marca nie czują, nie chcą wychodzić na dwór a jak już je wygonię to stoją przy drzwiach i piszczą. Lola gdyby uprawiała ogród to by się tak nie cieszyła z zimy :;230
Ewa Słońce przy takich mrozach to nic dobrego. Przedwczoraj wyszły mi aksamitki a wczoraj wsiałem rączniki czerwone i zielone, lobelie, nasturcje i posadzonkowałem pelargonie. Ile u Ciebie mrozu było?
Rośliny z przodu - bez koralowy i tawlinę jarzębolistną przykryłem plandeką bo miały już bardzo duże kolorowe pąki, oby nie wymarzły, magnolię parasolowatą, ambrowca, pięknotkę i styraka wiadrami i nie będę tego do czwartku zdejmować, nie ma co ryzykować.
Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Zobaczyłam na zdjęciu opatulone dzrewka...mój M się martwi, bo pozdejmował już osłony...gdyby sad był obok, to pewnie by założył z powrotem, ale tak - to cała wyprawa, więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że drzewka prztrwają... :(
Ja też wczoraj zrobiłam kolejną porcję wysiewów; część podobnych roślin, jak Ty: lobelia i rącznik; poza tym kolejne cynie, łubin, szarłat, coleusy, coś tam jeszcze...Zostało mi jeszcze sporo nasion i właściwie pasowałoby je wszystkie wysiać w domu, bo nie wiadomo, kiedy da się siać bezpośrednio do guntu... :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja tak jak Ewa mam nadzieję, że rośliny dadzą radę i przetrwają, przecież bywały większe mrozy. Jeżeli u Ciebie miały pączki to co innego moje wszystkie jeszcze śpią, chociaż patrzę na bez to jakby te pączki zaciskał w miarę jak niższa temperatura. Staram się już nic nie wysiewać, bo nie mam gdzie ustawiać, ale jak w kwietniu będzie tak zimno to pewnie znowu zacznę szukać miejsca :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu szarłat rok temu siałem do gruntu w kwietniu i doskonale wzeszedł. W tym roku też tak zrobię. Jak zacznie się kwiecień trzeba będzie kolejne nasiona siać, tylko, że parapety powoli się kończą przez pieruńskie pelargonie :evil: Chyba trzeba ławę poświęcić i przy balkonie od południa ustawić :D
Marysiu Moje czereśnie to już mają zielone końcówki pąków, i to nie tylko te owinięte, mam nadzieję, że jednak przetrwają bo tojuż dorosłe 20 letnie drzewa :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”