Na glinie malowane - jesień, zima 2012/ 2013
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na glinie malowane - jesień, zima 2012/ 2013
Śliczne masz te hortensje. A tą moją mizerotę mam posadzoną w półcieniu przy kratkach z ławeczką.
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Śliczności
Przepraszam, może to głupie pytanie ale o jakim misiu mówicie i gdzie go można zobaczyć

Przepraszam, może to głupie pytanie ale o jakim misiu mówicie i gdzie go można zobaczyć

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Ilonko czy te swoje śliczności hortensjowe ścinasz wiosną 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewcia jeśli tam masz większość dnia cień to jest jej trudniej i jak już się chce rozbujać to przychodzi jesień.
Może daj ją bardziej na słoneczko i będzie ok
Kasiu już psiapsiólkę informejszyn
Z Elką i Ewą mamy zamiar zamówić hortensje. Jeśli masz ochotę to proszę Cię o przejrzenie pewnej oferty, tylko nie zrażaj się, że nie są dostępne.
Ja zastanawiam się nad następującymi:
Hortensja bukietowa POLAR BEAR? Hydrangea paniculata - http://www.florini.pl/hortensja-bukieto ... p2255.html
Hortensja drzewiasta INCREDIBALL 'Abetwo' Hydrangea arborescens - http://www.florini.pl/hortensja-drzewia ... p2184.html
Może daj ją bardziej na słoneczko i będzie ok

Kasiu już psiapsiólkę informejszyn

Z Elką i Ewą mamy zamiar zamówić hortensje. Jeśli masz ochotę to proszę Cię o przejrzenie pewnej oferty, tylko nie zrażaj się, że nie są dostępne.
Ja zastanawiam się nad następującymi:
Hortensja bukietowa POLAR BEAR? Hydrangea paniculata - http://www.florini.pl/hortensja-bukieto ... p2255.html
Hortensja drzewiasta INCREDIBALL 'Abetwo' Hydrangea arborescens - http://www.florini.pl/hortensja-drzewia ... p2184.html
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- imwsz
Wiolcia będę cięła wczesną wiosną i to pierwszy raz takie ilości
Należy ciąć zanim pojawią się pierwsze zielone pączki. Ważne aby nie było mrozów
Ale wg mojego informatora od hortensji jeśli nawet trochę się spóźnię to nic się nie stanie

Należy ciąć zanim pojawią się pierwsze zielone pączki. Ważne aby nie było mrozów
Ale wg mojego informatora od hortensji jeśli nawet trochę się spóźnię to nic się nie stanie

Pozdrawiam - Ilona
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
A jak nisko będzie cięcie 

Ilona pytałaś może o o ceny u Florini?
Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przejrzałam ofertę z linku-coś bym zamówiła, a nawet wiele cosiów, tylko już nie mam za co 

- imwsz
Wiolcia wszystko zależy jaki krzaczek chcę mieć.
Jeśli ma się mocno rozkrzewić to nad 1-3 oczkiem a jeśli chcę szybko mieć wysoki krzew to tylko kosmetyczne cięcie tzw. końcówek
Ewuś nie pytałam o bieżące ceny.
Przyjęłam że jeśli widniejące ceny są cenami zeszłosezonowymi to porównałam je do cen w innej szkółce
Tutaj powiedzmy 30 a tam ponad 50. Nawet jeśli ceny się zmienią to nie sądzę aby poszły w górę np. 70%
Sadzonki widniejące na zdjęciach nie są bardzo rozrośnięte, ale też nie są dwupędowe. Ważne aby były zdrowe
A jeszcze jedno, w tej szkółce będę kupowała pierwszy raz, ale czytałam, że sobie ją chwalą za dobre jakościowo rośliny.
A na co masz ochotę
Ewuś majowa - oj tam, oj tam, jak dobrze pogmerasz w tej kiesie to na pewno jeszcze coś tam wyskrobiesz
A przecież po drodze do lata są Walentynki, święta różnej maści. Nawet 1 maja może być brany pod uwagę przy prezentach
Jeśli ma się mocno rozkrzewić to nad 1-3 oczkiem a jeśli chcę szybko mieć wysoki krzew to tylko kosmetyczne cięcie tzw. końcówek
Ewuś nie pytałam o bieżące ceny.
Przyjęłam że jeśli widniejące ceny są cenami zeszłosezonowymi to porównałam je do cen w innej szkółce
Tutaj powiedzmy 30 a tam ponad 50. Nawet jeśli ceny się zmienią to nie sądzę aby poszły w górę np. 70%
Sadzonki widniejące na zdjęciach nie są bardzo rozrośnięte, ale też nie są dwupędowe. Ważne aby były zdrowe

A jeszcze jedno, w tej szkółce będę kupowała pierwszy raz, ale czytałam, że sobie ją chwalą za dobre jakościowo rośliny.
A na co masz ochotę

Ewuś majowa - oj tam, oj tam, jak dobrze pogmerasz w tej kiesie to na pewno jeszcze coś tam wyskrobiesz

A przecież po drodze do lata są Walentynki, święta różnej maści. Nawet 1 maja może być brany pod uwagę przy prezentach

Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Piękny ten miś i pozostałe
Kiedy chcecie kupować , po 1 maja

Kiedy chcecie kupować , po 1 maja

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zanim nadejdzie 1 maja M zdąży zapomnieć, że mi coś obiecał
Albo wszystko mi wykupią
Porozpaczam sobie jeszcze trochę 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Ilonko, widzę, że u Ciebie, tak jak u mnie, też glina ale...jaka urodzajna i zadbana!
Super zdjęcia, super kompozycje! Ja się tylko pytam, czy to jest przyzwoite pokazywać takie rabatki bez ani jednego chwaścidła?

Super zdjęcia, super kompozycje! Ja się tylko pytam, czy to jest przyzwoite pokazywać takie rabatki bez ani jednego chwaścidła?

Ilonka ta szkółka jest w moim mieście ode mnie 10 minut autem. kupowałam tam w zeszłym roku w grudniu moje pierwsze hortensje - wszystkie kwitły .
Wysłałam zapytanie ,ale nie wiem czy jutro nie zadzwonię. Sklep prowadzą synowie, a na miejscu są rodzice .Wiem że żurawki na miejscu były tańsze
Wysłałam zapytanie ,ale nie wiem czy jutro nie zadzwonię. Sklep prowadzą synowie, a na miejscu są rodzice .Wiem że żurawki na miejscu były tańsze

Pozdrawiam. Ewa
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Ilonko to u mnie też będzie cięcie hortensji , mam tylko jedna , i nie chcę by mi taka wielka urosła .

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ja bym tego Misia w ciemno brała (co być może też zrobię
) - wygląda cudownie!