Nutkowy ogród cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 2

Post »

Aguś, zadzwonię do tej koleżanki i popytam o oczka, siusianie itd...
Na Sarkowe głaskaniu się umówimy, no problem. Dasz znać jak będziecie mieli troszkę wolnego :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Nucia była słodziutka i ciągle taka jest ;:167 no co zrobię jak ja je wszystkie ;:167
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj ;:196 Śliczny szczeniaczek był z Twojej Nutki, ja miałam do dzisiaj 4 szczeniaczki (sąsiadka wzieła dzisiaj dwa pieski) mi zostały dwie suczki Łatka i Sonia..Może chcesz jedną :wink:
Pozdrawiam :wit
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No to teraz już wiem, gdzie teraz Aga przebywa. Na psim forum :D
Tylko, żeby o naszym nie zapomniała. :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No jestem, widzisz :uszy wystarczy zawołać ;:306
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Majuś, oj ja też wszystkie psiuńcie ;:167 Dlatego nie mogę pojąc, jak ludzie czy to małym czy dużym sierściuszkom robią krzywdę :evil:
Justynko, ja z miłą chęcią przygarnęłabym choćby dzisiaj małego psiaczka. Sunie tym bardziej :) Jednak póki co niestety nie mogę brać sobie na utrzymanie kolejnego lokatora :wink:
Małgoś, nie zapomni...nie zapomni... :D Sara zajmie jej jakieś 2-3 miesiące pierwsze, potem już razem będą siedziały na forum ogrodniczym ;:306
Joluś, stęskniłam się za Tobą ;:168 Fajnie, że przybiegłaś, gdy Cię wołałam :lol: :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jestem i merdam ogonkiem ;:112
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jola, dzisiaj "dzień przytulania" ;:168 Wiedziałaś? :D :lol:
Co tam u Ciebie słychać, gdzie byłas jak Cie nie było?
No i jak ida zamowienia wiosenne? :D
Ja w tym roku z zamówień, to chyba jedynie 'Pashminki" ;:167 (tfffu...tfffuuuu...żeby nie zapeszyć), dwie hortensje i bez czarny (na rabaty przy podjeździe). Zobaczymy...co będzie dalej...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiem że dzień przytulania. M próbował rano ale się wybroniłam ;:306 ;:306 Jak rano wychodziłam z wanny to taki nerwoból wlazł mi pod łopatkę że jestem sztywna, więc tylko wirtualnie ;:170

Ja harowałam jak wół i teraz wydaję ;:183

Jestem już w obłędzie, nakupiłam nasion, wysiałam kobeę, pasiflorę i lobelię - pierwszy rzut.
Zamówiłam 22 róże i długą i dystyngowaną listę w Szczytnicy ;:224
Mam już listę lilii ale muszę się mocniej stuknąć w głowę ;:192 bo mi na chleb nie wystarczy ;:191
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

;:306 ;:306 ;:306
Ty to Jolek jesteś dobra... ;:306
Ja niestety "długodystansowej" listy jeszcze przez najbliższe półtora roku nie zrobię (co najmniej) ;:145
A tyyyyyyyyle bym chciała kupić i zrobić w ogrodzie... ;:173 No cóż, ponoć cierpliwość się opłaca ;:224 :;230
Na razie plan, to zrobić miejsce na dwie róże w rabacie w kostce, przebudować ją trochę. No i nadać konkretny kształt rabatce "drzewiasto-krzaczastej". Tej która powstaje na środku trawnika, gdzie rośnie wierzba hakuro, modrzew, perukowce... Chce w tym roku zerwać tam darń i zrobić choćby prowizoryczne obrzeże.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale Ty podjazd poprawiasz a ja go jeszcze nie mam ;:223 jest kryzys, cholera wie co w tym roku będzie się działo więc większe inwestycje odłożyliśmy. I tak mam ogrodzenie w połowie zrobione i będę musiała kończyć bo burki czują się zbyt swobodnie i dają nogę jak tylko wyjeżdżamy.

Też nie powinnam kupować ale jak się na coś wkurzę to łapię za kompa i zamawiam. To chyba temat do obgadania z psychiatrą ;:219

Dobrze że robisz u siebie stopniowo, wszystko dobrze przemyślisz, zaplanujesz, nie będziesz musiała zmieniać. Zresztą Twoje plany też spore. Masz zajęcie na całe lato. A to rwanie darni....brrr

To tego bzu czarnego wkońcu nie kupiłaś w zeszłym roku? Czy dokupujesz nowe?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jola, to fakt..brak podjazdu jest mocno uciążliwy, zwłaszcza po zimie (po deszczach) gdy mokro i błota pełno :roll:
Ogrodzenie też ważna sprawa, tym bardziej przy piesach :D Oby udało Wam się to jak najszybciej ogarnąć, będę trzymała kciuki za powodzenie wszystkich inwestycji ;:215
Widzisz, co do łapania "za kompa jak się wkurzysz", to też bym tak chciała... :wink: Niestety póki co muszę mocno panować nad moimi nerwami ... a na uspokojenie musi mi pomagać meliska ;:224 ;:306
Te bzy miałam kupić w zeszłym roku, ale w końcu stwierdziłam że zostawiam to do wiosny. Musiałam porządnie przemyśleć temat :) Teraz wiem, że z lewej strony wyleci jedna z pęcherznic. Przesadzę ją na prawa rabatę. W jej miejsce pójdzie bez. No i dojdzie po obu stronach hortensja bukietowa (nie wiem jeszcze która ;) ). Może jakieś trawki z czasem... zobaczymy...
Rwanie darni, na pewno sobie przyspieszę randapem. To znaczy spryskam miejsca, gdzie nie będę się bała o rośliny. Będzie wtedy mniej rwania :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja na szczęście (ale to głupio brzmi w ogrodzie ;:223 ) mam piasek więc o błotku nie ma mowy ;:333
Ale ten piach wdziera się wszędzie. Mam już płytki w domu porysowane od jego drobinek ;:224
Reszta jakoś będzie, nie ma innej opcji ;:196
Na razie wykańczam swoją sypalnię / albo ona mnie ;:218
Dziś przyjedzie chyba toaletka, zamówiłam wyrko i zaczęłam malować. Czekam na kabel antenowy do TV bo się koncepcja zmieniła i musze pruć ścianę. Potem już z górki. Kinkieciki też zamówione :tan

Hortensje cudne są Vanilki, bo tam raczej masz słońce. Chyba że nie lubisz jak się przebarwiają na róż. Gdyby był cień to najlepsze Limelight, niemal nie przebarwiające się.
Zależy jakie kolorki planujesz. Anabell ładne ale się pokładają. Z innymi jeszcze nie mam doświadczeń. Zajrzyj teraz do Agness, bo właśnie pokazywała swoją kolekcję.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Piasek miałam i ja gdzieniegdzie. Jednak w większości to glina była. Musiałam wtedy rabaty przekopywać i dodawać piach i ziemie.
Ja z wykańczaniem domu, póki co stoję w miejscu...kryzys ... :;230
No ale kiedyś ... damy rade... ;:173
Na jaki kolor malujesz sypialnię? Ja chcę przemalować kiedyś na fioletowo :) Do tego szare dodatki, poduchy itp... :D
O hortensjach już poczytałam u Agness :) I zdecydowałam się na RENHY VANILLE FRAISE ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetny wybór hortensji;:180

Sypialnia zimny brąz i srebrne mebelki plus niebieskie dodatki typu grzejnik, luksfery i zasłony.
Zajrzyj na ostatnie strony mojego starego wątku, tak gdzie pokazywałam latarenki to widać próbki koloru.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”