Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Majeczko ja również mam nadzieję, na piękną, długą jesień. Ale oby i deszczyk nas nie zaniedbywał, bo susza okrutna, jak roślinki sie nie nawodnią przed zimą to będą podobne problemy jak w zeszłym roku...

Eluś oj tak..... podobnie jak w zeszłym roku zapowiada się niesamowicie sucha jesień, po suchym lecie :roll:

Grażynko susza jest okrutna, mam nadzieje, ze wreszcie troszkę popada ...
U mnie też coraz więcej liści leży na trawniku, coraz bardziej jesienne widoki...

Małgoś to aktualne fotki :D wiosenne kwiatuszki chcą nas ucieszyć i jesienią :D

Maryniu dziękuję ;:196 Wiosenne kwiatuszki pokazują się tu i ówdzie :D u mnie wyjątkowo pięknie i długo kwitnie teraz wajgela :D Brateczki zerkają z wielu kącików, tegoroczne samosiewki :D

Misiu cieszę się, że zajrzałaś ;:196 , ja też ciągle z doskoku, na chwileczkę....odpowiadam na wiadomości i pędzę dalej....ciągle czasu brak....
Cieszę się, ze dzwoneczki ładnie Ci kwitną, one błyskawicznie się rozrosną, a języczka na pewno zakwitnie w przyszłym roku....teraz pracuje na masę 8-) :D

Kasiu cieszę się, ze podoba Ci się :D Faktycznie ogródek coraz bardziej jesienny, ale ja kocham taki widok....czekam z utęsknieniem, aż poprzebarwiają się drzewa i krzewy, niektóre byliny przybiorą złociste kolory....kocham jesień....to dla mnie najpiękniejsza pora roku....oczywiście nie odmawiając wspaniałej bujnej urody wiośnie i latu :D

Dorotko pierwiosnki tak sobie lubią czasami przypomnieć swoją urodę jesienią....czasami nawet zimą , ale to głównie gruzińskie :lol:
Tobie również życzę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszka u Ciebie wiosna w ogródku! brateczki, pierwiosnki, ale chryzantemki przywołują nas do porządku. Pogoda piękna!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko dobrze harmonizują różowiejące hortensje z floksami :!:
Poza tym potrafisz wydobyć piękno, czasem z rzeczy małych, niezauważalnych ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hi, hi aż sprawdzałam czy mi się właściwa, aktualna strona otworzyła bo wiosenne kwiatki zobaczyła :;230
W zeszłym roku też tak było jesienią, mam nadzieję że to nie wróży powtórki tej szkaradnie ciężkiej zimy ;:174
No jakoś się optymizmem nie wykazałam ;:223

pozostałe fotki już jak najbardziej na miejscu, śliczne, późno letnie ;:333
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aga, koniecznie dobrze je podlewaj, na deszcze jak na razie nie ma co liczyć.
Z drugiej strony dobrze, bo jest tak pięknie, szarugi jesienne dopiero przed nami.
Stosujesz nawóz jesienny? Warto, szczególnie na te roślinki, którym łodyżki powinny zdrewnieć przed zimą. :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też dawałam nawóz jesienny ,ale wielkich efektów nie widziałam ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ano ładna wiosna tej jesieni :-) Dzwoneczki karpackie 9dobrze widzę?) też powtarzają u mnie kwitnienie - to miłe z ich strony. Przypomniałaś mi o bratkach, chyba już ostatni dzwonek, aby je posadzić jesienią...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

witaj Aguś, jak zwykle kolorowo i nie ma znaczenia czy to wiosna czy jesień, Floksy już dawno przestały u mnie kwitnąć, czyżbym o czymś nie wiedziała? coś robisz aby przedłużyć kwitnienie? zrywasz może przekwitłe kwiaty?
Grzegorz B

Post »

Wiosny to nigdy dość ;:oj Aga, masz bardzo naturalistyczne rabaty, takie przepełnione, bez chaosu ... Oglądam i odpoczywam, coś pięknego. Słoneczniczek także u mnie rośnie i potwierdzam wdzięczna roślina i warta polecenia każdemu :wink:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Aguś Ty nie masz czasu posiedzieć na forum a ja ostatnio miałam jakiegoś lenia i nie dość że niechciało mi się nic robić w domu i ogródku to jeszcze nawet na forum nie mogłam za długo usiedzieć :( Mój kauflandowy dzwoneczek to chyba taki sam jak Twój, za Twą radą posadziłam go na skalniaczku i właśnie zaczyna kwitnąć drugi raz.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu u mnie wciąż pogoda przepiękna. Cieplutko, słonecznie, po prostu wspaniale. Sucho jest niesamowicie, właśnie wróciłam z podlewania ogrodu ...

Jacku dziękuję za miłe słowa :D Bardzo lubię niewielkie niepozorne kwiatuszki, nad którymi trzeba się pochylić, żeby dostrzec ich piękno :D

Jolu i ja mam nadzieję, ze zima nie będzie wczesna i ostra....ale wszystko się okaże z czasem. Prognozom nie zawsze można wierzyć...

Majeczko podlewam i podlewam.....właśnie wróciłam z ogródka z biegania z wężem w dłoni :lol:
Nawozów jesiennych nigdy nie stosowałam.....ja w ogóle skąpa jestem z nawozami :roll:

Eluniu ja jeszcze nigdy.....sama nie wiem, czy się zdecyduję....

Stokrotko wiosna na całego ,,,nawet dziś zauważyłam, że tawuła zakwitła kilkoma kępkami kwiatuszków :D
Pokazane dzwoneczki to dzwonek drobny, ale i kwitną kilkoma kwiatuszkami karpackie i poszarskiego :D
Moje brateczki to samosiejki :D

Witaj Ulu :wit
Masz rację z floksami, zrywam przekwitłe kwiatostany i one wypuszczają z kącików liści nowe pąki i kwitną i kwitną :D

Iwonko bardzo się cieszę, ze dzwoneczek Ci kwitnie, to takie śliczne kwiatuszki :D
Z tym leniem to tak jakoś jest , kończy się sezon letni i jakoś my się chyba czujemy bardziej jesiennie, mija zapał i ochota do pracy. Ja ostatnio każdą wolną chwilkę przesiaduję....podkreślam przesiaduję ( nie pracuję) na dworze. Robić mi się nie chce, najchętniej siedziałabym na tarasie lub huśtawce z kubasem herbaty i książką :D Jest tak pięknie cieplutko i słonecznie, że pobyt na dworze to czysta radość :D

Witaj Grzesiu :D Cieszę się, że tak odczuwasz pobyt w moim ogródku :D Powiedziałeś właśnie to, jak chcę, żeby było, do czego dążę :D ....właśnie naturalistycznie i relaksująco :D Chciałabym czuć, że dosłownie zagłębiam się w zieleni ....i powiem szczerze, że tak się czuję. Naprawdę wspaniale relaksuję się w ogródku, uwielbiam taką bujną buszowatość.

New Dawn
Obrazek

Nina Weibul
Obrazek

I mój ulubiony Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguś...jak miło popatrzeć na Twój ogród - o każdej porze roku jest kolorowy ;:108 . Nasadzenia masz skomponowane , by zawsze w nim coś się działo , coś " buchało" kolorem i przyciągało spojrzenia . Do tego różnorodność form i kształtów - nawet tych tylko ozdobnych z liści , czy też iglastych . To trudna sztuka , a Tobie się udało ;:180 .
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:196 .
Róża Chopin zdrowa z liści i sporo ma kwiatów , to nowy , tegoroczny nabytek ?
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Agnieszko piękne i zdrowe róże pomimo brakujących opadów, nasza angielka rozpoczyna drugie kwitnienie.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jagódko ;:196
Chopin posadzony w zeszłym roku, od razu w tym samym sezonie kwitła jak szalona, zakochałam się w niej od pierwszego wrażenia :D
Dziękuję Ci za mile słowa o moim ogródku. Faktycznie tak staram się sadzić roślinki, żeby ciągle coś kwitło, bo uwielbiam kolory na morzu zieleni :D

Zenku dziękuję :D Susza faktycznie jest niesamowita. Niedawno wróciłam z podlewania ogrodu. Mógłby i do nas wreszcie dotrzeć deszczyk, bo roślinki biedne, spragnione. Jednak takie podlewanie to nie to samo co porządny deszcz...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Podzielam zachwyt nad Chopinem :D Mam i także sobie chwalę ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”