Mój skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój skromny ogródek

Post »

Kriss , świetna czereśnia , póżna odmiana, gdybyś planował coś wcześniejszego , polecam Burlat. Bardzo smaczna , choć nie najwcześniejsza warto ją mieć. Temat cięcia :
Formowanie i cięcie
Czereśnia po posadzeniu nie wymaga formowania korony. Tworzy ona sama naturalną koronę piętrową. U niektórych odmian należy tylko przycinać w ciągu pierwszych paru lat przewodnik, aby kolejne piętra nie były zbytnio od siebie oddalone. Później żadnego cięcia czereśnia nie wymaga.
I tyle . :uszy Dobrze zabezpiecz teraz korzenie , nie mogą wyschnąć , wyjm z folii 9bo zapleśnieją) i do wilgotnej ziemi ;:333
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super sadzonka. ;:333 Jak kiedyś kupowałem w biedzie jabłonie, to takich ładnych drzewek nie mieli.

U mnie nie zapowiadają śniegu, ale ma być -8 w najbliższych dniach. :evil:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też bym taką u siebie posadził.Tylko nie bardzo jest gdzie.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Krystian, niezmiennie mnie pocieszasz, że nie jestem jedyną narwaną, która zimą drzewka i krzewy owocowe kupuje :wink: :;230 . Ja zamiast czereśni w Biedronce wybrałam wiśnię odmiany Łutówka, a dziś w Tesco M zakupił pigwowca w równie miłej cenie :lol: . Rozsady warzywne u nas to już nie zadowalają się tylko parapetami ... zajęły też biurko, a nawet krzesło :;230 . Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Krystianie!...widzę,że zima Ciebie nie zraża...
Żałuję,że nie kupiłam tej czereśni...w poniedziałek muszę sprawdzić może jeszcze będą...
Czeka nas mroźna noc ...u mnie zapowiadają -12C...makabra... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

tade k Tylko gdzie znaleźć odpowiednie miejsce dla niej? (i jakąś donice) Z dnia na dzień ma coraz większe zielone pączki, nie wiem czy to dobrze. Dziękuję za poradę. ;:333

cccc1969 A były też jabłonie. Nie było zbytniego wyboru także brałem co było. ;:173 U mnie dziś posypało i do -15* . ;:202

semper Znam to. :roll: Tylko by się chciało mieć... ;:14 Ja i tak wszystko upycham jak mogę. ;:306

jarzebinka82 W takim razie i ja się cieszę. :;230 Ja jakoś za wiśniami nie przepadam, może dla tego, że nie smakują mi, takie kwaaaśne. ;:173 Pigwowiec to to samo co pigwa ? U mnie jak się zaczną rozsady... Nie wiem gdzie ja to pomieszczę. :wink:

bwoj54 Może względem roślinek mnie nie zraża ale względem nastroju. Z tego co czytałem na FO to u większości osób podobnie dziś. ;:222 Kup kup , zawsze będzie co chapnąć na ogrodzie. :wink: Ja zawsze jak coś robię to lubię sobie pojeść poziomki , jabłuszka , maliny a przy dłuższej chwili słonecznika poskubać. 8-) A wracając do czereśnie to kupiłem ją ponieważ na ogrodzie mam dwie , niestety niesmaczne i chyba zachorowały. Na wiosnę planuję jedna wykopać i tą wsadzić. Niby w dzień coś tam się topi ale co raz tego białego przybywa. ;:222

Wybiera się ktoś ze mną ?
Obrazek
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Pewnie, ja też, ja też ;:138
Bogusia
x-p-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 lis 2011, o 20:12

Post »

Wybrać się w jej kierunku mogę.Ale w tym roku to może być długa droga.
A tak w ogóle to co to za pomysły ! Zawsze Ona przychodziła do nas.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Jadę choćbym usiała się komuś w plecak władować! ;:306 Co do wisienek to ja wogle bywam kwaśna dziewczynka :wink: Pigwowiec to krzew, a pigwa jest drzewem. Podobno smakiem też się różnią, ale tego jeszcze nie sprawdziłam empirycznie.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Chętna jestem i ja na taką wycieczkę, :tan
a czereśnia wygląda smakowicie ;:215
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Z miłą chęcią jak najszybciej ;:138
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pigwowiec pięknie kwitnie, potrafi powtórzyć jesienią. Mam dwa :D Owoce nadają się do herbaty zamiast cytryny i jako dodatek do przetworów z owoców. Pigwy jeszcze nie mam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-c-9
---

Post »

Myślę, że to dobry kierunek. :D

U mnie leci lód bryłami z dachu. Mocno słońce świeciło. ;:3
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

bunia79 Witaj u mnie. :wit ;:168

pietruncia No ale skoro ona nie chce to my musimy. ;:173

jarzebinka82 Od małego babcia mówiła na ten właśnie krzew pigwa. ;:24 Ale często zdarzają się takie kolizje słowne. Były kiedyś tego dwa tęgie krzaki ale zostały wycięte.

Renata1962 No to zbieramy na autokar dla reszty gości. ;:304 Już się nie mogę doczekać owoców. Chociaż zawsze z przyjaciółmi podjadamy u sąsiada , "kradzione lepsze" . ;:306

Rewi Mam tylko nadzieję , że podgrzewanie jest. ;:173 Dziś mróz jak nie wiem. :?

ewamaj66 Mogę powiedzieć nawet, że wiem bo niegdyś były u mnie dwa spore krzaki jednak owoców za wiele nie było. Z tego co pamiętam to niezbyt smaczen były. :wink:

cccc1969 To musimy się sprężać. ;:173 U mnie też słońce ale tylko dekoracyjnie, jest tak zimnooo. :?

Wróciłem właśnie z korków z chemii , masakra. ;:219 Mówię , że nie rozumiem to mi dała cały plik testów do domu.. :roll: Mróz jak nie wiem chociaż słoneczko od rana.

Ostatnio zaczęliśmy z mamą robić porządki w szafie. Na górze od pokoleń były zbierane: wianki , bukiety ze święcenia, palmy i wszelkiego rodzaju zioła kościele. Wszystko to wyzbieraliśmy i zostały same paprochy ja to pozbierałem i okazało się , że jest mnóstwo nasion różnej maści.
Obrazek

Nawet nie wiem co tam może być. Zioła , kwiaty na pewno. Na wiosnę (o ile przyjdzie) sieję to. Jeśli ktoś chcę mieć namiastkę łąki to proszę pisać. :D
x-c-9
---

Post »

Jeśli nie są stare - będzie piękna kwiatowa łąka. :) Jeśli mają powyżej 4-5 lat, to raczej nie wyrosną.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”