Aniu witaj w mojej kuchni

Mam nadzieję, że jakiś przepis przypadnie Ci do gustu i spróbujesz
Sylwuś.... a może roladki z piesi kurczaka lub indyka???..... To pyszne i bardzo eleganckie jedzonko, pięknie wygląda na talerzu

....... nadzienie można różnie modyfikować....według kryteriów smakowych

Ja ostatnio robiłam ze szpinakiem i serkiem fetą....pycha

( uwielbiam szpinak z fetą do przeróżnych potraw

) można też zrobić z suszonymi pomidorkami w oleju i fetą..... a nawet plaster szynki i sera i tak zwinąć rozbity płat piersi. Można zwinięte roladki obtoczyć w mące i podsmażyć, żeby się dobrze przyrumieniły z każdej strony, następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30-40 min. Można też każdą roladkę dokładnie obwinąć cieniuteńkimi plastrami boczku wędzonego, lub szynki parmeńskiej i też ułożyć w naczyniu i upiec. Można podawać w całości, a niesamowicie elegancko wyglądają przekrojone na pół i tak oparte o siebie
Bardzo się cieszę, że żeberka smakowały... je też nie tak dawno je robiłam.... z pieczonymi ziemniaczkami....
Kasiu witaj kochana..... ależ się cieszę, że Cię widzę

Tak dawno, nie zaglądałaś...
Wiesz poza zupką serowo-porową robię też zupkę z samych serków.... jest ona inna w smaku, ale też pyszna.... zaraz wrzucę Ci linka ... w tym przepisie jest mięsko mielone sypkie, ale można również zrobić z pulpecikami jak w tej drugiej zupce....
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2696094
Asiu dziękuję za pomysły na jedzonko
Reniu kruszonka posypana płatkami migdałowymi będzie super.... ja też robię rożne wersje..... nie zawsze daję orzechy... czasami właśnie migdały, czasami wiórki koksowe.... każda wersja jest pyszna
Jabłuszka kroję na ćwiartki a następnie plastry.... ale jak się lubi, to można i trochę grubiej pokroić ....
Ja dziś miałam robić Crumble z wiśniami, ale okazało się, ze nie mam masła.... będę robiła jutro
