Ogród Danusi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Danusi cz. 2

Post »

Danusiu bo one w tym roku nie nawiedziły nas tak bardzo jak inne lata a teraz już zimno się robi to i one się pochowają ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Danusiu, bardzo fajny pomysł na te donice ! Wyglądają bardzo fajnie ! I faktycznie praktyczne :) Czy one jeszcze są czymś malowane?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ela , opowiem Ci historię grzybową chyba z przed trzech lat . Zimno się już zrobiło , okolice listopada chyba były. Dzwoni do mnie córcia ( młoda mężatka ) zrozpaczona pyta co ma zrobić z zamarzniętymi grzybami , pytam jak to co do garnka i obiad , a ona na to że wstydzi się pytać ale nie o grzyby z zamrażarki pyta . Zgłupiałam , to o czym Ty do mnie mówisz , pytam , a ona opowiada że jej mąż był z kolegą na grzybach i zbierali grzyby zamrożone , wprowadziła mnie w totalne osłupienie, bo przymrozki mieliśmy do od jakiegoś czasu .Zięć opowiadał że jak wrzucał do wiaderka jak by kamienie wrzucał.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś , ten materiał ma taka strukturę , to jest gruba szmata z powłoczki na poduszkę , takimi materiałami obijane są kanapy , tylko na prawej stronie za dużo weluru było , więc zrobiłam na lewą . Chciałam żeby kolorem trochę pasowała do kamiennej.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ale Ty zdolniacha jesteś nawet ubranka doniczkom poszyłaś ;:138 w kwesti grzybów to właśnie opowiadała mi znajoma że przejazdem byli w lesie na początku grudnia a grzybki stały pomrożone ;:108 ;:108Smiałyśmy się że czekały na wigilię ;:7
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu jakoś muszę przeboleć , grzybkami suszonymi zostałam obdarowana i zamiast grzybów suszę jabłka , bo to mój przysmak .Dziś ułożyłam pierwszą porcje . Jabłka zjadamy na bieżąco ,co spada to do suszenia . Nie przechowuję bo nie lubię za mocno dojrzałych .
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Dziękuje Danusiu za poglądowe fotki ;:196
Świete te donice wyszły ;:63
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No pewnie jak masz to spoko jak nie ma to co zrobić ja dzisiaj ścinałam tykwy bo bałam się że zmarzną ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Z grzybami to może też być kwestia ściółki , u mnie w lasach dopiero od kilku dni zaczęły spadać pierwsze jesienne liście i wtedy pojawiły się pierwsze muchomory i inne , to może podgrzybki też w końcu się pokarzą. Ależ uczepiłam się tych grzybów , jak rzep psiego ogona .
Wracając do tematu osłonek na plastykowe doniczki , zastanawiam się od wczoraj , jak by wyglądała filcowana osłonka . Chyba dzisiaj się zabiorę do pracy , mam w kuchni donicę z majerankiem i rozmarynem , wprawdzie w glinianej doniczce , ale jasny brąz , wygląda nieciekawie , pomyślałam o kremowej z motywem lawendy , tylko czy wyjdzie zamierzony efekt?
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Danusiu:) Pilnie przestudiowałam cały wątek i jestem oczarowana,teraz po kolei . Podgarecznik,nigdy nie miałam z nim problemu do czasu... za płotem sąsiad dawno temu przestał uprawiać działkę i teraz przy samej granicy zrobiła się cała polana,więc i u mnie zaczął się pojawiać.Miód z mniszka wygląda apetycznie,może wiosną nie przegapię i tez spróbuję. Rozchodnik ostry,cudnie wygląda taki rozrośnięty.Oczko wodne ,pozostanie u mnie raczej w marzeniach,podziwiam u Was. Kaktus niesamowicie dorodny i jeszcze kwitnący.Róża pnąca powtarzająca kwitnie bardzo żywotna patrząc na jej perypetie i piękna,jeśli wiosną będziesz miała sadzonki w sprzedaży to piszę się na listę chętnych.Twój Błękitny Anioł kwitł jak marzenie. Róża krzaczasta wygląda jak ze świata baśni.Pierwszy raz też miałam okazję zobaczyć kwitnącego bakłażana .Pelargonie z pomidorami pięknie i ciekawie wyglądają.Zdejmowanie skórki z papryk przez grilowanie zapisałam do wykorzystania. Szukanie narzędzi to chyba taka ogólna przypadłość z tego co widzę:) A na koniec powiem że piękna ta nowa rabata. Serdecznie pozdrawiam i na pewno będę Cię odwiedzała.
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

szkoda że jeszcze u ciebie niema grzybków, a doniczki rewelacja bardzo fajny pomysł :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lodziu , ale zmyłka z tym awatarkiem . Gapie sie wczoraj w komputerek , chcialam do Ciebie zajżec i myslę sobie była Lodzia i nima , gdzie się podziała , lekko zgłupiałam , patrze a u mnie na ekranie zagościł jakiś kotek . Dopiero po dłuższej chwili połapałam się że Ty to Ty.

Monia , ależ solidna jesteś pięknie lekcję odrobiłaś . Zajrzyj na PW
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu jak będzie ciepło to jeszcze będą grzyby ;:180 Byłam dzisiaj na grzybkach i jestem zadowolona.ale piękne malutkie wychodzą z mchu ;:108
Pozdrawiam, Ela
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Danusiu kochana odpisałam,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Tacca