U Oliwki - 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Oliwki - 2012

Post »

A na mnie nawet kapcie nie działają :wink: a kubek po kawie można zawsze odłożyć na ziemię.Najgorzej na tym wychodzą dłonie :roll: bo przypominam sobie o rękawicach jak już ręce są czarne i myślę,że już nie ma sensu nakładać.I jak tu damą być ;:oj
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny popis dały Twoje róże! Królowa Danii wygląda rewelacyjnie! Nie jest tak źle z różami, po zimie, która tyle roslin wybiła.
Bodziszek jest rewelacyjny!
Ja też z upodobaniem hoduję wierzbówkę, ale inną - nadrzeczną :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oliwko, zestaw fajny. Chopin, jakiś słaby i niemrawy ;:131. Muzykanci i Comte de Chambord :) , Chippendale-kusi z wielu wątków. O pozostałych muszę poczytać.
Aszko, dama w ogrodzie przechadza się między rabatami w powłóczystej sukni z parasolką i koszykiem na kwiaty. Pomoc ogrodnicza pracuje na ten sielski widok :wink: Na temat dłoni się nie wypowiadam ;:223 :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

:;230 dłonie........
Trzeba byłoby wam zobaczyć jak wyglądają moje po wizycie w ogródku..... :;230
Wychodzę z zamiarem skubnięcia jakiejś malinki czy poziomki a wracam z łapami od błota, mszyc, nawozów /czyt gnojówki /,zakrwawione od różanych kolców, agrestu czy czegoś tam jeszcze.
No i jak tu coś zjeść takimi łapskami. ;:112
Nie mówiąc już o manicure.
Grażyna.
kogro-linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Oliwko zauważyłam, że prawie na każdej róży (oczywiście Twojej) siedzą takie małe, czarne robaczki.
Czy one im nie szkodzą ? Nie wygryzają dziurek ?
Myślałam, że przyciąga je tylko żółty kolor, a tu widzę, że byłam w błędzie :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Czy Buff Beauty pachnie, jeśli tak, to jak mocno? Zachwyciły mnie Twoje: Charles Austin, Cornelia, Queen of Denmark, Crocus Rose ;:167 Plantier ;:oj
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Igor - dziękuję :D Po ostatnich deszczach busz zdecydowanie zyskał na buszowatości :wink:

Olu - ja nawet o tym nie myślę, żeby być dama w ogrodzie. I tak mi się nie uda, to po co się wysilać.
Zniszczone ręce to osobny temat :?

Iza - chyba nie znam nadrzecznej, muszę sprawdzić, co to jest.
Królowa Danii nie poniosła większych pozimowych strat jako jedna z nielicznych. Żeby szczęście nie było jednak pewne, to sporo pąków załatwiły robale. Na szczęście w porę zauważyłam i popryskałam Mospillanem.

Justynko - no więc ja zdecydowanie nie podchodzę pod kategorię dama w ogrodzie, tylko tę drugą, czyli pomoc ogrodnicza. :;230 :;230
W doniczkowych różach to jest fajne, że przysyłają je z pączkami i niedługo już będą kwiaty. Chippek to nawet ma sporego pąka.

Grażyno - dłonie mam jak człowiek pracy :lol: przynajmniej w sezonie wiosenno-jesiennym. Do tego wiecznie jestem cała zdrapana od róż i wyglądam, jakbym walczyła ze stadem kotów.
Co do mszyc, to nadal jeszcze mam opory, żeby gołymi palcami je zgniatać ;:202

Iwono - właśnie wczoraj pytałam o nie naszą Gosię- Deirde, bo mam ich zatrzęsienie. Odpisała mi, że szkód nie robią. To chociaż tyle dobrze, bo wystarczająco mnie wnerwiają, jak oblezą kwiaty :?

Asiu- pachnie mocno i pięknie. Zresztą nawet bez tego zapachu by mnie zachwycała, bo piękna jest ;:167 Niestety, trochę nie na mój klimat i raczej nie doczekam się wielkiego krzewu. Przemarza bidula do ziemi.

-- Pn 25 cze 2012 09:31 --

To może jeszcze raz Crocus:
Obrazek
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Oliwko przepiękny iskrzący kolorami busz.... Róże jak marzenie, z wielkim sentymentem spoglądam na Pilgrima, bo mój niestety nie przetrwał zimy ;:185
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

:D Oliwko,ja dawno temu jakieś 10 lat jak miałam pierwszy "rzut na róże" to posadziłam dużo róż szlachetnych i wyobrażałam sobie,jak będę koło nich chodziła koniecznie w słomkowym kapeluszu [chociaż nie jestem kapeluszowa ale mama mi kupiła] i sekatorem swoimi delikatnymi rączkami będę ścinała róże do wazonów .A ptaszęta będą koło mnie fruwały i pszczoły brzęczały istny raj o, ;:14 naiwna.Po roku róże padły ,został mi kapelusz który załatwiła Diana i świadomość,że życie to "nie je bajka".
Teraz wiem,że poza pszczołami latają mszyce,kwieciaki i inne paskudztwa,rączki nie takie delikatne po paru godzinach pracy a róż nie ścinam bo mi szkoda.Jedno się też nie zmieniło-nadal padają ;:3 I kapeluszy nadal nie noszę
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Mnie ostatnio zachwyciły piżmówki właśnie swoim pięknym, silnym zapachem i też się martwię o ich zimowanie. Crocus Rose tej zimy zachowała zielone pędy nad kopczykiem i dlatego jestem z niej dumna, na dodatek ma piękny kwiat ;:167
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Oliwko taki naturalistyczny busz jest super i kapcie i pidżama też jeśli nie podglądają sąsiedzi różyczki super, Eva za ogrodzeniem też kwitła tak samo, moje Pilgrimki wymarzły tej zimy a tak je lubiłam, co do Muscosy to chyba lepiej że to pomyłka moja tak nie wygląda okazale
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie wychodzę z domu bez rękawic, ale to tylko z powodu pająków-jakoś mniej przeraża mnie perspektywa spotkania, kiedy dłonie mam osłonięte :roll:
Ciągłe opady na pewno uszkodzą moje róże :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

To jest ten straszny szkodnik

http://pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82odyszek_rzepakowiec

nie ma się czym martwić - bardziej szkodliwe są te większe chrząszcze.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Oliwko - mam pytanie, czy po kwitnieniu obcinasz bodziszki aby zmusić je do ponownego kwitnięcia?
Mam raptem jednego - krwistego Album, właśnie kończy kwitnienie i zastanawiam się czy nie podciąć całego.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oliwko, super paka ;:215 , ja też chyba coś zamówię.
Moje róże niby kwitną, ale wszystkie są takie marne, ledwo od ziemi odrastają :( .
W tamtym roku kwitły na poziomie wzroku a teraz.. żeby im porobić zdjęcia, to praktycznie leżę w trawie ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”