Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Muszę i ja wyruszyć po nawozy, najwyższy czas nakarmić po zimie roślinki, tym bardziej, że bardzo umordowane tą niestabilną, niesprzyjającą aurą...
Dziś od rana przepiękne słoneczko, praca w ogródku to będzie prawdziwa przyjemność....oby skończyły się wreszcie nocne przymrozki, to i roślinki ruszą na wyścigi :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga jakie czadowe te drzewka do Ciebie przyjechały....cuda ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agulka, zazdroszczę możliwości wyjścia do ogrodu z samego rana... och, jak ja bym już chciała na emeryturę...
Masz rację, rośliny bardzo potrzebują jedzenia i picia, bo nie dość, że warunki pogodowe niestabilne, to opadów bardzo niewiele... Ja dziś sypię :)
Dorota, dzięki, cieszę się, że Ci się podobają nowe nabytki! Mój M. zarządził, że posadzimy jeszcze świerka wężowego i jakiegoś ładnego cisa, a ja przy oczku chciałabym jeszcze dosadzić zielony klon palmowy Dissectum oraz jesionolistny Flamingo :) Będzie się działo! :P
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, widze, że szykują się super zakupy ;:138
Miłego :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit
Nie wypowiadalam sie o obwodkach wokol drzew, bo tak dumalam troche nad tym. Mysle jednak jak Ty tz ze w jednych ogrodach pasuje w innych nieszczegolnie. Pamietasz ogrod Dali? Ona miala robione obwodki z Host, wygladalo to nieziemsko. Tak pieknej kompozycji dawno nie widzialam. Widzialam gdzies piekne obwodki robione na kwadratowo z bukszpanow, w jakims utrzymanym formalnie ogrodzie - tez niczego sobie ... ale ogrod-styl, innemu ogrodowi nie rowny i u Ciebie akurat jakos ich nie widze.
Ogladalam ostatnio niebieskiego modrzewia pendule - taki juz z 3 metrowy okaz byl, oj jak mnie sie podobal - szkoda ze to-to zrzuca igly na zime, bo juz oczyma wyobrazni widzialam u mnie :wink:
ps ten moj turkus, to tez z takich ciemniejszych i bardziej przygaszony ale jakos nie moge sie z nim zaprzyjaznic :wink: W zimie przed czarnym granat troche nosilam i powiem, ze zly nie byl.
x-ag-a
---

Post »

Jula, dzieńdoberek :wit myślimy tak samo w kwestii obwódek... i oczywiście pamiętam te hostowe u Dali - nieziemsko to wyglądało...
Mój M. wczoraj powiedział: 'trzeba było mnie najpierw zapytać, od razu bym Ci powiedział że obwódki niet' ;)
One formalizują ogród, nawet jeśli tylko okręgiem okalają drzewa. Do mnie to jednak nie pasuje.

Turkus zgaszony widzę, ale już na opalonej skórze... Ty chyba masz podobną do mnie cerę, oliwkową, więc pewnie wygląda to dobrze... Ja strasznie lubię jeszcze popielaty, a na lato może na stopy pójdzie mięta :)

Reniu, ano szykują się kolejne zakupy ;) Miłego również!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguniu, nie wiedziałam że i Tobie marzy się emeryturka :;230 Ale jak zmienią do 67 a wygląda na to że nie unikniemy tych zmian, to nie wiem czy będziesz wtedy marzyć o ogródku ;:222 Chyba że jako pani na włościach doglądająca ogrodników. Ale co to wtedy za frajda.
Jak tam pazurki? przetrwały? czy coś grzebnęłaś? Moje wczoraj miały piękny czarno-brunatny kolorek. Kolorek ziemi ;:79
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś powiedz mi czy faktycznie taką wielką moc mają ten nawozy "MAgiczna siła"?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aguś, wygląda na to że do emerytury to nam przyjdzie jeszcze dłuuuuugo pracować ;:224

Ja w tym roku na rabaty rzuciłam kurzy nawóz w granulkach. Po podlaniu zapach trochę był, nie powiem ;:219 no ale roślinki najważniejsze i mam nadzieję że im to złoto się spodobało :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Aga!
Ja tez kupiłam nawoz długodziałający, to dla mnie jedyna rozsądna opcja - w tym roku ponownie hydro-complex. Rozyczkom dałam osmocote, a magiczna siła dodatkowo do kwitnacych w sezonie :tan Teraz muszę kupić magiczną do trawnika, bo mi robotnicy całkiem zadeptali... ;:124 miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Aga,
Podoba mi sie twoja decyzja w sprawie obwódek, ;:108 gdybym miała coś posadzić pod drzewem i miała trochę na to miejsca, to urzadziłabym rabatę wyspową... ;:173
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Justi, i to jest najlepsze wyjście z tej sytuacji! Ogród wyspowy, w stylu angielskim bardzo mi się podoba, bardzo... Zobaczę jeszcze jak mi się wkomponuje palenisko w tę część trawnika i będę rysować i wytyczać rabatę okalającą - niewykluczone, że znajdą się w niej drzewa :) Dzięki!
Robaczku, bardzo dobra decyzja nawozowa :) Ja tez kupiłam Magiczną Siłę, ale tylko do jednorocznych plus dodatkowo hortensje i rh... Chyba jeszcze powojnikom zrobię dobrze tom siłom ;)
Kurczę, muszę uczulić budowlańców od paleniska, że nie mogą mi gnieść trawy! ;)
Aganet, ja już pracuję 20 lat, a do 67 brakowałoby mi 27 lat pracy... czyż nie jest to chora sytuacja? Jestem już zmęczona, a co dopiero za tyle lat... Mam nadzieję, że będzie alternatywa i nie tylko wiek będzie się liczyć, ale i przepracowane lata.
O kurzym muszę poczytać, Jule też go używała...
Aage, w moim przypadku Magiczna Siła sprawdza się rewelacyjnie, więc ją polecam :)
April, a owszem, marzy się emeryturka... Szkoda, że jeszcze tyle lat przed nami... My kobiety powinnyśmy być jednak uprzywilejowane w tej kwestii, prawda?
Pazurki przetrwały, ponieważ zdecydowałam się na mega wytrzymałą hybrydę - jestem zachwycona efektem :) (lubię krótkie, proste i ciemne). A Ty miałaś po prostu czarny french? ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

AGuś ja też się zdecyduję na Magiczną skoro tak polecie. A powiedz mi coś o tej hybrydzie??? Ja mam żel i wytrzymuje miesiąc....a hybryda?
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Witaj Aguś. Powiedz mi proszę jaką wybrać korę grubą średnią czy drobną ??
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś - ja tych kurzych granulek sypnełam trochę jakoś jesienią ( nie pamiętam dokładnie kiedy, trzymałam się instrukcji na opakowaniu) a druga pakę nawozu zużyłam wiosną. No i teraz liczę na wspaniały efekt :lol: Tylko do róż dałam nawóz specjalnie dla nich.
Kupiłam w tym roku rhododendrony, i tak się zastanawiam czy muszę i im specjalny nawóz zaserwowac ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”