Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

Roślinki Kasiu piękne ale skalarki jeszcze piękniejsze i zanim kupisz większe akwarium to na razie przyjmij ode mnie to ;:306 :

Obrazek

Pozdrawiam i pozdrów również ode mnie Twoje skalarki,są wyjątkowe rasowe i sympatyczne ;:138
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To sygnonium urzekające jest, bardzo oryginalna odmiana, aż Ci zazdroszczę :wink: Skalarki masz różnorodne odmianowo i koi i widzę czarnego. Ja mam w swoim pokoju dwa akwaria i poprawiają mikroklimat roślinki lepiej rosną bo nie mam tak suchego powietrza.
Modivhaszma
100p
100p
Od: 24 lut 2014, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rybki zawsze mnie uspokajają :heja
Pięknie...
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witajcie :wit

Magdo ,Patrycjo,Justynko ,Marysiu,Arku,Marcinie ,Klaudio ;:196
Magdo spróbowałam pod kątem ale nie wiem czy to wina aparatu czy fotografa ale chyba to drugie ;:222
Patrycjo bardzo jestem ciekawa kolorku :)
Justynko trzyma się jakoś ale może powinnam przesadzić?.
Marysiu storczyki biorę z ?..przeceny :) .Kiedyś miałam opory przed storczykami ale mój szef mnie przekonał i kupiłam na próbę jednego. Oczywiście zmarnowałam, potem przelałam piękną cambrię ale nie poddałam się. Teraz już jest O.K tylko obecnie zmorą są wełnowce ;:223
Dziękuję za pochwały roślinek ;:196
Arku ale się uśmiałam z tego akwarium. Super ;:138 duża ;:196
Marcinie ja mam akwarium przykryte ale jak bym miała odkryte to nad zbiornikiem trzymałabym dzbaneczniki :tan .Co do Syngonium to jak nie masz gdzie kupić to mogłabym zobaczyć czy jest u mnie w ogrodniczym(dawno nie byłam ) i Ci wysłać ;:108
Klaudio ja też ,uwielbiam je.... :)

Znów mnie przez pewien czas nie było a to dlatego?. ,że nie było czasu :oops: .
W wolnej chwili zajmowałam się ogródkiem ?.
Jestem pełna podziwu dla moich ukochanych Żurawek, które wspaniale przezimowały.
Nie omieszkam w tym roku powiększyć kolekcji :heja .
Trochę też dokupiłam innych kwiatów m.in. róże, ostróżkę, fuksje, pelargonie, aksamitki..

A w domu jest już od pewnego czasu nowe akwarium i nowy 12 skalarek.
Obrazek
Nowy marchewkowy
Obrazek
A ten to jakoś dziwnie patrzy
Obrazek
Urządzanie jeszcze potrwa tym bardziej,że bocje zjadają mi rośliny ;:145

Wczoraj(w końcu zebrałam się w sobie) miałam dzień walki z wełnowcem ;:163 .Wszystkie kwiatki które stały na parapecie zostały spryskane a storczyki dodatkowo namoczone. Metoda patyczków i spirytusu zawiodła.
Obrazek
Obecnie cztery kwitną
Obrazek
A tu dawno nie pokazywany Killerek
Obrazek

Obrazek
Miłego oglądania :wit

Następnym razem pokażę fotki z ogródka.
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Trzymam kciuki za wygraną walkę z paskudami ;:134 ;:134 ;:134
Śliczny jest ten jeden z Twoich storczyków. Mam na mysli tego z różowymi "mazajami" w środku. ;:oj
No ale Killerek całkowicie podbił moje ;:167 ;:108 Koniecznie proszę go ode mnie wygłaskac od głowy aż po koniec ogona. ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie mocno wybarwiony ten skalarek nowy, tak intensywny ten pomarańcz, że tez powiedziałbym, że marchewkowy. Pewnego dnia pewnie dobierze Ci się para i będzie potrzebne kolejne akwarium. Storczyki pięknie Ci zakwitły, ich kolory cudne :D Mam nadzieję, że uda Ci się walka z tymi wełnowcami i pokonasz te paskudztwa.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam
Rybki wspaniałe, przy takiej ilości skalarów to akwarium musi być duże.(minimum 120l)
Życzę Ci sukcesów w walce z wełnowcami, bo ja poniosłem duże straty jak się rozpanoszyły na moich kwiatkach.
Pozdrawiam ;:172
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
x-Cz-a

Post »

Mi wełnowce wcięły kaktusy,nawet nie zauważyłam,że są-siedziały w korzeniach ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Witaj Kasiu :wit
Zajrzałam i nie wiem od czego zacząć. Same wspaniałości ;:oj Kwiatki doniczkowe ;:167 PRZEPIĘKNE
Brak pochwały oddającej ich urok :tan Twój ogród...marzenie...
Skalary są niesamowite. Kiedyś mój tato założył w moim pokoju takie 250l i one najbardziej mi się podobały ;:108
Futrzaki przeukochane. Moja Kicia została w domu rodziców, jak się wyprowadzałam i dotrwała do 18 latek. Niedawno ją pożegnaliśmy ;:174 . Zawsze w rodzinnym domu jakieś zwierzaki były. Z bratem mieliśmy chomiki, żółwia Karola, świnkę morską Rosie, koszaty. Razem z Kicią tworzyły fajną menażerię :lol:
Teraz moje dziecię ustaliło, że świnki (dwie) albo akwarium. Ma czas, bo zwierzętarnia ma się pojawić jesienią, jak pójdzie do szkoły.
Begonie uwiecznione na Twoich zdjęciach piękne. Ja dopiero rozwijam uzależnienie ;:306
Pozdrawiam i pozaglądam tu, bo warto choć oczy nacieszyć ;:333
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Hej Kasiu :wit
No i znowu zaprezentowałaś nam swoje fantastyczne rybki z czego bardzo się cieszę-kapitalny ten marchewkowy skalar ;:138
Pozdrówka.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witam Was Kochani ;:196

Dziękuję za pochwały roślinek i duchowe wsparcie w walce ;:14 z wełnowcami.
Te obrzydliwe robale potrafią się ukryć w takich miejscach, że trudno je zauważyć a środek chemiczny chyba ich wszystkich nie unicestwił ;:223
Elciu wypowiedziałam wojnę tym robalom i nie poddam się bez walki ;:134 .Jutro kupuję inny środek i działam .Mam nadzieję ,że storczyki dzielnie to zniosą :) .
Ten w "maziaje" to trzypędowy phal. jeden z niewielu nie przecenionych ,które mam u siebie. Chłopcy mi kupili na Dzień Kobiet i do tej pory elegancko kwiaty trzyma ;:333
Rudzielec szczęśliwy bo porządnie wygłaskany...
Marcinie bardzo bym chciała mieć młode skalarki .Moja poprzednia parka dość często składała ikrę ale ta zostawała szybko zjadana przez inne ryby. Mam takie małe chyba 30 litrowe akwarium ,które ewentualnie mogło by posłużyć za kotnik .Problem jest taki, że ja nie bardzo mam na to czas. Z pracy późno wracam i ciężko mi to wszystko ogarnąć ;:223 .
Mam jeszcze to 140 l akwarium ale chyba przeznaczę je na rośliny?.
Stefanku Obecne akwarium 240l musi skalarom wystarczyć na co najmniej 8-10 lat :) .
Mam też chęć na kilka nowych innych rybek?. ale jeszcze nie wiem jakich...
Szkoda Twoich kwiatuchów? Boję się co będzie z moimi jak to paskudztwo się rozlezie?
Czereśnio a to cwane ,obleśne bestie. W kolcach nieprzyjemnie to się w korzeniach zainstalowały. A kaktusy pewnie w oczach marniały, przykre?
Katiuszko witam Ciebie ;:196 . Tyle pochwał, że się speszyłam :oops: :oops: :oops:
U mnie w domu rodzinnym też było dużo zwierząt. Mama była wyrozumiała i zbyt nie protestowała jak znosiłam rozmaite zwierzątka. Ja mam brata Karola ;:306 ale szczura miałam Tomka, szczurzycę Elizę ,świnkę Misię, papugę Kubusia, chomika Michałka, kota Miecia oraz kanarki ,żółwie i psy oczywiście. Tylko jak hodowałam doniczkowce na pokarm dla rybek na balkonie to mama, ku mojej rozpaczy, wywaliła je do śmietnika ;:145 .
Dobrze, że Twoje dziecię chce mieć swoje zwierzątka. Jakby wybór okazał się zbyt trudny to może jedno i drugie ;:306 .
Begonii już nie mam,oddałam w dobre ręce. Coś się nie mogłam z nimi dogadać. Będę podziwiać u Ciebie.
Arku akwarium jest w trakcie urządzania. Chciałabym mieć dużo roślin ale niestety bocje podgryzają i kiepsko to wygląda. Sprzedawca mnie zapewniał,że tej konkretnej nie ruszą bo twarda,niesmaczna a moim bocjom smakowała :evil: . Może metodą prób i wykluczeń uda się stworzyć busz.

Hibiskus zakwitł jednym kwiatkiem
Obrazek
Kicia wpasowała się w szczelinę ok.20 centymetrową
Obrazek

Nie robiłam zdjęć ogrodowych bo wczoraj cały dzień lało a dzisiaj wieje więc nie chce mi się biegać z aparatem.
U domowych niewiele się dzieje....jedynie H.tricolorka będzie znów kwitła i Stefanotis coś tam produkuje :)
Paolka33
200p
200p
Od: 8 lut 2014, o 16:51

Post »

Ja miałam podobny problem z wełnowcami na hoi. Musiałam niestety ją pociąć. I tak nie mam pewności, że nie wrócą ;:223 .
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Kasiu
Niezłe ZOO wymieniłaś :lol: Zwierzaki są kochane ;:108 No i przede wszystkim uczą odpowiedzialności i empatii. Nie wiem jak oba warianty pomieszczę ;:306 . Kotek mi się marzy jeszcze ;:173 Strasznie wdzięcznie stworzenie, szczególnie, jak się przygarnie znajdę, jak moja Kicia.
Zawsze wiedziała jak mi było smutno i przychodziła pocieszyć ;:167 . A jak czasem wracałam późno do domu, starając się wchodzić jak najciszej, Kicia już siedziała przed drzwiami i głośnym " MIAUUUU" obwieszczała me przybycie , łasząc się :;230 No i wejście "Ninja" spalone ;:306
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Kasiu, hibiskusek ma przepiękny kolorek ;:oj ;:oj

i tak wdzięcznie trąbkę do góry unosi, cudny jest i na pewno widać go z daleka.

Kociaczek wiadomo- leży sobie na parapecie, bo musi wiedzieć co się w domu dzieje :;230 :;230

Moja kotka też mieści się w każdej szczelince, dobrze że nie zrzuca doniczek na ziemię. :;230

Jak widzę Twoje kociątko też bardzo kulturalnie się mieści wszędzie, i oby nie nasiusiał w ziemię.

Niektóre koty mają takie złośliwe skłonności, na szczęście nie wszystkie :tan :tan
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Kasieńko ,jak pięknie u Ciebie,bardzo wszystko zadbane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”