Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

Maju, mi się podobają duże, piękne róże, ale kocham też te małe, obficie obsypane kwiatami, które kwitną nie kaprysząc zanadto ;:108 . A fugowanie - oczywiście tylko cementem :wink: .

Janeczko, moje róże zaczynają już wyglądać w miarę, bo oberwałam wszystkie chore liście i zaczęły wypuszczać nowe, zdrowe listki. Mam nadzieję, że pozostaną takie jak najdłużej :? . Nie planujemy brukować z drugiej strony domu. Mam za to jeszcze kilka pomysłów na ścieżki na rabatach :wink: .

Gosiu - Margo2, kupiłam w tym roku 2 białe liliowce. Czekam jeszcze na rozkwitnięcie drugiego ;:173 .

Aniu - Wielkakulko, większość moim liliowców wygląda tak jak na środkowym zdjęciu. To młode rośliny kupowane rok temu. Trochę większe (o rok) są na jednej rabacie, ale tutaj są te pospolitsze.

I jeszcze coś aktualnego.
Córcia obskubała temu liliowcowi pączki, ku mojemu przerażeniu. Ale jak widać nie była sumienna przy tej pracy - coś ocalało :happy4: .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edytko wspaniały ten żółciutki liliowiec.... jak dobrze że córunia zostawiła 2 pąki 8-) :lol: I ta masa liliowców wygląda zabójczo.... uwielbiam takie wielkie kępy.... Zauważyłam w tłumie kwiatów cudną pomarańczową jeżówkę..... ostatnio jestem w nich zakochana , wszędzie wypatruję i w końcu muszę i u siebie posadzić :roll: :lol:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Kilka lat temu mieszkałam na wsi. M stawiał kamiennego grila a dzieciunie sie bawiły wodą w wiaderku. Po jakims czasie córcia woła nas na zupe - wszystkie paki tulipanów, a ja wtedy nasadziłam ich całe mnóstwo....wszystkie pływały w pyyysznej zupie :evil: ale cóż dziecko starało sie zrobic kolorowa zupe dla taty ;:145
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS, a może taka :wink: ?

Obrazek

Aniu, nasze dzieci są doskonałymi trenerami w zakresie pomieszczania trudnych uczuć ;:224 :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeżówki u Ciebie wyglądają cudownie.
Finders Keepers jest sliczny, u mnie w tym roku nie zakwitł :( Pięknie zdobi wejście do altanki :) Do tego niebieski powojnik i lobelia - super :)
Pashmina jest piękna i zapisana na listę chciejstw :) Na pierwszym miejscu jest Eden Rose - tak się naoglądałam, że muszę ją mieć :)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Była taka szczęśliwa, ze ma kolorową zupę, że grzechem byłoby wtedy krzyczeć...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Edytko przez iliczne zawirowania dawno mnie u Ciebie nie było,ale już podpatrzyłam i widzę świetną autostradę.Myślę ze inni powinni się od Was uczyć, może wtedy nasze drogi były by w lepszym stanie ;:172 .Fajnaaa...zazdraszczam niesamowicie, ale bardzo pozytywnie.Liliowce masz boskie. nie wiem jak ja dziś zasnę...Chciałabym mieć u siebie takie piękności, ale na razie nie wiem gdzie sadzić.Chyba naprawdę zakwateruję się gdzieś na polu ;:218 ;:306 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko jeżówka cudna.... te kwiaty mają tyle uroku, że trudno przejść obok nich obojętnie :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny trochę mnie nie było bo się wakacjowałam :wink: . Przed wyjazdem nerwowo montowałam nawadnianie kropelkowe - u życiu bym nie pomyślała, że to zajmuje tyle czasu ;:223 . Oczywiście nie zdążyłam założyć wszystkich linii, ale i tak ze zdziwieniem odkryłam po powrocie, że moje rośliny nie tylko żyją, ale nawet mają ochotę kwitnąć ;:oj . Nigdy nie byłam zbyt sumienna w podlewaniu i przy takich upałach mój ogród zwykle przechodził w stan hibernacji :? .
Nie będę wstawiać na razie zdjęć, bo robię totalną rewolucję w ogrodzie i pokażę efekt końcowy za kilka dni (mam nadzieję :lol: ).
Pokażę Wam tylko jak zakwitły moje nowe Austinki - pierwsze ich kwiaty ;:173 .
Na początek Crocus Rose (tego kwiatka już nie ma - mała ogrodniczka znalazła gdzieś nożyczki ;:224 ).
Obrazek

I mój upragniony Claire Austin zakwitł tak :evil: ;:223 .
Obrazek

AGNESS, miałam nie wstawić już więcej zdjęć, ale jeżówka dla Ciebie (moja ulubiona ;:167 ):
Obrazek

Mamofrania - liliowce są takie piękne i prawie bezobsługowe ;:173 . Na pewno znajdziesz dla nich jakiś kącik :wink: .

Aniu - Wielkakulko, jak juz pisałam powyżej moja mało ogrodniczka jest kreatywna i wczoraj obcięła pierwszy, wyczekiwany kwiat Crocus Rose. Dlaczego z całego ogrodu wybrała właśnie ten kwiat? Może ma dobry gust ;:306 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Moja mała ogrodniczka zrywa kwiatkom łebki i wsadza sobie za ucho.Chodzi z tym kwiatkiem dumna że ho ho ;:306
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Strasznie dawno nic nie wstawiałam :oops: . Tak więc porcja wczorajszych i trochę zaległych fotek :wink: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wernonia powoli otwiera swoje kwiaty :D
:

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz sporo traw ozdobnych - ja w tym roku wysiałam pampasowa białą i czerwoną...
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja też kiedyś wysiałam trawy pampasowe. Niestety, nie zimują w naszym klimacie i przeszły do historii :| . Polecam miskanty - dobrze rosną, zimują raczej bezproblemowo, nie są ekspansywne (rosną w zwartej kępie, nie tworzą rozłogów - oprócz miskanta cukrowego) i też mają piękne pióropusze ;:108 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaka piękna Twoja rozplenica, ta puchata Hameln! Właśnie się zorientowałam, ze gdzieś "zgubiłam" dwie moje... :( posadziłam sporo traw jesienią i poplątały mi się oznaczenia...ale żadna tak nie kwitnie, więc chyba jej już nie mam? a na pewno były dwie...:wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, ja też jestem zachwycona tą rozplenicą, szczególnie, że ma dopiero rok. Kupiłam malutką sadzonkę zeszłego lata i nie spodziewałam się, że tak szybko urośnie ;:63 . Zresztą na rabacie trawiastej wszystkie trawy świetnie rosną. Miskanty też mają dopiero rok (z wyjątkiem Zebrinusa, który za to był już mocno podzielony).
A wracając do rozplenic, to jestem za to rozczarowana Little Bunny, bo kwitnie słabo i nisko. Tak samao wygląda u Justynki, więc sądzę, że nie jest to wina mojego egzemplarza, ale one tak mają :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”