Sosenko, barwinków podejrzewam, że jest o wiele więcej niż moja skromna kolekcja. Jeszcze mam 6 innych, czyli w sumie 10. Dziś zakwitł pierwszy barwinek większy
Tak, zwykły barwinek rośnie bardzo mocno i bezproblemowo.
Witaj
Piotrek w moim wątku

Cuda - nie cuda; po prostu lubię mniej popularne rośliny

I nie muszą wyglądać super, hiper. Czasem małe jest piękne
Geniu, no to super

Możesz w internecie sobie sprawdzić, jak Twoje astry będa wyglądały. Ten bez znacznika to aster sedifolius 'Nana'.
Oczywiście irysa bucharyjskiego dopisać
Kasiu-Robaczku, niezapominajki już wycinam. Na niektórych krzaczkach wyrastają młode pędy więc je zostawiam. Ale już są brzydkie te przekwiłe kępy i przeszkadzają innym kwiatom w kręgu.
Moja biała waigela jeszcze malutka ale cieszę się, bo to siewki i ładnie przezimowały.
Loki, też lubię barwiki odmianowe i nie są zbytnio kłopotliwe. Choć wczesną wiosną usuwałem całe połacie odmiany pełnej, bo rozpanoszyła się aż nadto.
A kroplik wygląda cudacznie. Mam go od ub. sezonu i nie mogę się napatrzeć
Dzięki
Aguś, tak kolorek posłonka ciepły i dość szybko urósł. Powoli rozrasta się też kolejny - różowy.
Irenko, kalina Hordowina nie pachnie. Za to bardzo wcześnie kwitnie i jest zdrowa jak rydz
Maluszki mówisz wypełniacze

Niektóre, ekspansywne mogą robić za wypełniacze ale większość maluszków odmianowych nie rozrasta się bardzo i wymaga wyeksponowania na skalniaku.