300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Przychodzę by podziękować za wsparcie - nie tylko informacje, ale po prostu dobre słowo. Mnie to czasem pomaga bardziej niż milion złotych.
Hamak story jest super :;230
Masz dystans do rzeczywistości i to jest po prostu wielkie. :!:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Ooo, a Mariola ogóreczki robi, na co jej biednej przyszło :lol: Gospodyni się z niej robi, aż miło. ;:138
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Debro oj tam, oj tam :oops:
Helenko bawisz się kosztem biednej Rudej :lol: a ja cała spocona na samą myśl o przetworach. A właściwie po co one komu ;:224 . Tyle lat nie było i ...... dobrze było :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mariolko zejdź z hamaka i pokaż nam jakieś roślinki!
Debra
200p
200p

Post »

U mnie przetwory były w dzieciństwie zawsze - głównie to mój ojciec je robił. Potem długo nic, w zeszłym roku narobiłam brzoskwiniowych konfitur, bo obrodziły. Syn w tym roku już się dopytuje kiedy będziemy robić przetwory. Dom to chyba domowy obiad, słoiki z powidłami w spiżarni... no jest w tym jakaś magia...
A poza tym cóś z tym dobrem robic trzeba :;230
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No doooooobra, złażę, ale niechętnie :evil:
Drąg na hamak został wczoraj pomalowany, żeby nie szpecił starą rurą. Niejako przy okazji czyszczenia drucianą szczotą - wyczyściła się też furtka wejściowa. I pomalowała :lol: Siatka czeka aż zlezą z niej nasturcje.
W tej chwili nie mam roślinek do pokazywania :( . Poza tym, jaki jest sens pokazywania jeszcze jednej kępy ogórasów ( tyko 10 000 forumków pokazuje swoje ) pomidorków ( których mam stado ) róż ( które przekwitły) czy mieczyków ( które jeszcze nie kwitną ).
Ideą mojego wątku jest pokazanie mojej drogi działkowicza :uszy Rośliny nie są u mnie na I miejscu - może się to zmieni ale w tej chwili pełnią raczej rolę ozdobnika. Testuję, próbuję, przesadzam ( szkoda, że teraz nie bardzo mogę bo kwitną :twisted: a już bym coś szarpała )
Skoro akcja hamak została ukończona ( z przygodami bo wtarabanił się nań syn i bęcnął na ziemię - linki za słabe - zostały wymienione na zjadliwie pomarańczowe ale mocne ) moją głowę zajął ...... wychodek :;230
Po negocjacjach ze sprzedawcami uznałam, że najbezpieczniej zrobić samodzielnie. To jest nieprawdopodobne co się dzieje. Na zdjęciu cudeńko-wychodek a w rzeczywistości buda z deski budowlanej ( zadziory, drzazgi, szpary w ścianach itp ). Trzeba schować lenistwo do kieszeni i zbijać samodzielnie. Już się boję co mi z tego wyjdzie ;:223 . Pocieszeniem jest fakt, że 300 PLN zostanie mi w kieszeni a to koszt wywrotki ziemi ogrodowej ;:333
Stwierdzam, że robię się stara sknera ;:124
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

pomidorków ( których mam stado ) róż ( które przekwitły) czy mieczyków ( które jeszcze nie kwitną ).
Testuję, próbuję, przesadzam ( szkoda, że teraz nie bardzo mogę bo kwitną a już bym coś szarpała )
Musisz się w końcu zdecydować czy kwitną czy nie kwitną.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasturcje kwitną :;230 wszędzie :;230
Wysiałam jedną torebkę a wydaje mi się, że się rozmnożyły. I aksamitki też kwitną
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj tam ważne że coś kwitnie a odpoczynek też jest ważny ;:108 Mariolka na hamaku poleży i coś znowu wymyśli nowego ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mariolu - deklaruję wycięcie pięknego serduszka. Bo wychodek bez serduszka, to nie wychodek.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skończy się chyba na przemyśleniach ....
To jednak za wielkie wyzwanie dla bądź co bądź słabej starszej pani. Ale dzięki za chęć pomocy - doceniam ;:333
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ruda2011 pisze:A róże nadal kwitną. Jakie one są piękne
NN
Obrazek
Jeżeli ktokolwiek wie - co ja mam - proszę o kontakt :;230
Wygląda na Gloria Dei, czyli Peace :-) Są śliczne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Debra
200p
200p

Post »

Co do miejsca z serduszkiem - nie wiem, czy może widziałaś mój. Jest na niemal pierwszych zdjęciach, bo to była pierwsza instalacja działkowa :D . Po roku w tej samej formie, ładne sosnowe i dość grube drewno. Może nie był tani, ale doskonała robota. No ja za żadne cuda bym takiego nie postawiła.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko dzięki ;:333 . Gloria Dei (Peace ) - ładna nazwa/y. No to mam dwa rodzaje NZW ( nazwa znana właścicielce )
Debro dzięki za pomoc z wiadomym domkiem. ;:215 Baaaardzo ważne miejsce.

Nie wiem, czy u każdego tak jest. U mnie rośliny robią co chcą i jakoś straciłam nad nimi kontrolę.
Ogórki ani myślą piąć się po sznureczkach ( chyba dałam za cienkie) - rozłażą się gdzie chcą. Ale że co dzień zbieram ogóraski i zszatkowałam na zimę i zakisiłam ( będą tarte na zupę ) i jemy własne - słodziutkie - nie pyskuję i pozwalam im .
Obrazek

Pomidorków też mam dużo ale wciąż zielone. Podobno tak jest i jest dobrze. Nie wiem - u mnie jest tak
Obrazek
To jest odmiana Koralik ( duża trochę ale są fajne )
Obrazek

Kabaczkom coś u mnie nie pasuje :( . Dorastają do takiej wielkości, usychają i odpadają
Obrazek

Będą chyba dyńki. Chyba, że też uschną ;:222 .... A może nie ;:333
Obrazek

Poletko doświadczalne mogło by być zlikwidowane już teraz ( część roślin już zmieniła miejsce zakwaterowania ) ale kwitnie i wygląda kolorowo. Niech tam ...
Obrazek
Groszek pachnący kwitnie nadal, ma kwiaty, strąki nasienne, suche liście na dole :lol: i pachnie, pachnie, pachnie. ;:215
Polecam !!!
Obrazek

Nasturcje są moją małą zmorą - co one wyprawiają :shock: . Zbieram nasiona zielone i robię polskie kapary. Niech zapracują na swój ZUS ;:131
Obrazek

Róże ( niektóre ) wciąż kwitną. Taka jeszcze przed chwilą
Obrazek
Wygląda tak teraz
Obrazek

Na rabatce różanej posiałam obok róż - dziwaczki. Faktycznie - dziwne rośliny. Przerosły róże i mają zamiar kwitnąć - będę miała kolorowo mimo, że różyczki przekwitły
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No proszę ile się dzieje. Kwiatuszki pięknie kwitną i pachną , a warzyw zatrzęsienie. Z tym kabaczkiem to coś ciekawego, bo on jest chyba najłatwiejszy w uprawie. Może z czasem zaskoczy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”