O matko - czytam wasz wątek i płaczę ze śmiechu! Powinniście uprzedzać, że nie należy tutaj wchodzić jak syn właśnie poszedł się kąpać i zajmuje łazienkę na godzinę

.
Za to przypomniała mi się moja wpadka - kiedyś miałam kawał ziemi, gdzie docelowo miał być warzywniaczek. Wymyśliłam sobie, że na początek dam tam coś łatwego w uprawie (wiadomo, nie za dużo na raz, bo ziemia od lat nie uprawiana, zachwaszczona - nie obrobię wszystkiego na raz). Wybór padł na kapustę i kalarepę. Nie pytajcie co mi do łba strzeliło jak zrobiłam sobie własną rozsadę... Wzeszło mi ok. 100 sztuk białej kalarepy, czerwonej kalarepy i czerwonej kapusty. Na dokładkę jakieś 250 białej kapustki, bo kiszenie mi się zamarzyło

.
Cała okolica w promieniu 15 km została obdarowana kalarepką i kapustą (w sumie - nie było źle, w zamian dostałam ogórki, pomidorki, paprykę i duuużo owoców), a kapustą karmiłam kury przez całą zimę

.
już prawie 5 lat minęło, a ja na kalarepę nawet patrzeć nie chcę

. Po wielu przebojach w tym roku znowu mam kawałek gruntu i zastanawiam się czy nie KUPIĆ jakiś 10 sadzonek dla dzieciaków, bo mi raczej przez gardło nie przejdzie

.