Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

W moim ogrodzie też jeszcze wszystko w dobrej kondycji, a nawet sporo roślin kwitnie, mam nadzieję, że nie będzie jeszcze przymrozków ... dzisiaj posadzę jeszcze miskanta chińskiego którego zamówiłem tu na forum
Obrazek
Rysiek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko, :D czytam o jakiś kłopotach, trzymam kciuki, aby wszystko do końca było dobrze.
U mnie na działeczce też już przymroziło jednoroczne. Będę maiła co robić. ;:108
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Majeczko najważniejsze zdrówko więc nie szalej tylko kuruj się.Zdążysz ze wszystkim kochana. Pozdrów synową ;:196
Awatar użytkownika
Fafka
500p
500p
Od: 3 cze 2010, o 11:21

Post »

edulkot pisze:Jak ją rozmnożyć nie mam pojęcia, pewnie wiosną będę ją oglądała pod tym kątem to przypomnij się wiosną może coś z tego będzie. :lol:
Nie omieszkam się przypomnieć, a tymczasem pooglądam sobie Twój ogród, żeby zorientować się co lubisz. Wiosną będzie mi łatwiej zaproponować Ci coś na wymianę.

Na chorobę to faktycznie nie ma , jak okłady z kota :D . To ja Ci dołożę jeszcze mojego, żeby było cieplej. Oczywiście wirtualnie, bo kocham go strasznie i nie oddałabym za skarby świata.

Obrazek
Pozdrawiam. Jola.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam wszystkich bardzo miłych gości. :wit ;:196

Iguś u nas jeszcze nie było prawdziwego przymrozku bo nic jeszcze nie zmarzło tylko lekko zbielone dachy. Z robotą nie szaleję, wykopałam tylko doniczkę z hibiskusem, dalie z siewu, reszta mieczyków i cynobrówki. Schowałam pod dach doniczki z pelargoniami bo przez te deszcze mają okropnie mokro i strasznie ciężkie więc na piętro nie dotaszczyłabym ich. Reszta czeka na lepsze czasy. :uszy

Aguś synowa strasznie obolała, najgorzej kark i ramiona, po niedzieli musi iść chyba do ortopedy. Tym razem u Was cieplej niż u nas. Dzisiaj dość mocno wiało zimnem z północy. :lol:

Ryszardzie czyli u Ciebie też nie było przymrozku i oby tak dalej. Miskant fajna trawka ale u mnie jakoś nie chce się zadomowić, pewnie miał za sucho. A na zdjęciu pokazałeś ślicznego zawilca japońskiego, to jest Twój :?:

Majuś a u mnie nie przymroziło ale współczuję Ci tej roboty bo jest co sprzątać.
Auto pewnie do kasacji i oby wypłacili dobrze bo trzeba kupić jakieś nowe urzywane bo do roboty ma dość daleko. Na razie jest na zwolnieniu więc trochę czasu jest na szukanie. ;:108

Lucynko tylko troszkę porobiłam , na wiele nie mam za dużo siły ale zmarzluchy trzeba schować. ;:196

Joluś oglądaj do woli do wiosny mamy dość daleko to czasu jest dużo.
Dzięki za Twojego kotka ;:180 jest całkiem prawie jak Edul tylko bez szram bo stoczonych walkach. :;230
Wymiziaj go od nas. ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, ale urwisek z niego, wie że go kochasz. Niech dba o Panią, bo ma tylko jedną :;230 .
Oby dobrze ocenili szkodę i synowa była zadowolona.
Będzie wszystko dobrze, spoko. ;:196
Ja jadę na działeczkę dopiero w niedzielę raniutko, a teraz zbieram siły do pracy. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA też dzisiaj już wykopałam dalie 3szt :;230 bo takim lodowatym wiatrem wiało . Przymrozków nie zauważyłam w ogrodzie ,ale to chyba tylko kwestia dni [a może na razie go nie bedzie ]. Nie ma co trzeba będzie sie juz powoli przygotowywać do zimy . Zdróweczka dla synowej, a z kręgami nie ma żartów to dopiero wychodzi po jakimś czasie .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To będziesz miała co robić. Zresztą u nas pewnie też już wszystko będzie zważone bo już na dzisiejszą noc zapowiadają większy przymrozek. Dla Ciebie ostatnie dalijki w tym sezonie

Obrazek

;:196 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze a ja moje zostawiłam na stole ;:223 zapomniałam zabrac do domu . Musze po nie lecieć :;230 Ach ten SKS
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Na wyspach temperatury teraz faktycznie wyższe niż w PL :lol: Dzis w nocy ma byc 11 stopni. Poważniejsze ochłodzenie zapowiadają na koniec tygodnia :roll: A u mnie tyle jeszcze kwiatów kwitnie ;:224 szkoda będzie, ale cóż... będziemy odliczać dni do pierwszych przebiśniegów i krokusów :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

AgaNet pisze::wit
A u mnie tyle jeszcze kwiatów kwitnie ;:224 szkoda będzie, ale cóż... będziemy odliczać dni do pierwszych przebiśniegów i krokusów :D
Tak, i jak co roku, okaże się , że za mało posadziliśmy. :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kto posadził ten ma a moje jeszcze w kartonie a kiełki wielgaśne mają aż żal patrzeć. Jutro muszę je wsadzić choćby tylko do doniczek. Ależ ma rozwalony ogródek, jeszcze nigdy tak źle nie miałam przygotowany do zimy. ;:223
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Bardzo ładne dalie w wazonie,
zawilec-anemon z mojego ogrodu, kwitnie nieprzerwanie już chyba z trzy miesiące, a jest to sadzonka która pojawiła się w moim ogrodzie wiosną tego roku. Jeszcze pięknie u mnie kwitną rudbekie mam nadzieję, że tej nocy nie będzie mrozu, u nas dzisiaj w ciągu dnia padał deszcz, a teraz jest 5 stopni ciepła ...
Miskant przyjechal do mnie i jest posadzony to duża kępa, nie powinno być problemu z przyjęciem
Rysiek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Majeczko ;:167 bukiet z dalii cudny ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A już chciałam iść spać a tu jeszcze gości miałam. :wit

Ryszardzie to Tobie zawilec japoński ślicznie kwitnie. Ja mam kilka a tylko jeden biały raczył zakwitnąć jedną gałązką ale też już długo sobie poczyna. Podobno robi się coraz cieplej to może jeszcze dzisiaj nie przymrozi. :uszy

Halinko dalie wykopane a z resztek bukiecik dla wesołości. ;:3 :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”