Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

hej Danuśka - zajęta jesteś pewnie naleweczki i coś słodkiego szykujesz ale mam pytanie nie wiem moze dostałam od Ciebie Palczychę (Sauromatum venosum) - proszę pokaż swoją i coś o niej, mam u siebie kwiat poczytałam piękny a czy ona tak zajeżdża aromatem :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuśka zdrówka, zdrówka ;:196 ;:196 ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu Isabel ma bardzo ładny pełny kwiat ale nie potrafię wyczuć u niej zapachu i masz rację kupiłam ją dla mojej córki która uwielbia czerwone róże jak kiedyś moja mama uwielbiała tylko czerwone róże.Ja natomiast uwielbiam pastelowe kolory róży chociaż mam kilka czerwonych bo z kolei ożywiają rabatę.Ja myślę że Myriam wreszcie zamieszka w twoim ogrodzie.Palczychę kiedyś miałam ale na pewno świadomie Ci jej nie dałam chyba że była w tych caliach. Ja osobiście ja zlikwidowałam i już dawno jej nie widziałam. Ładne ma liście ale kwiat jak sama zauważyłaś cuchnie i co najgorsze lęgną się w niej muchy.Dzięki za życzenia ;:196

Alu do tej pory ich nie zasilałam ale w tym roku kupiłam Florovit do powojników i 2 razy w miesiącu je zasilam.Jeśli chodzi o róże pnące to mam 4 i szczerze powiedziawszy mam małe z nimi doświadczenie, bo to młode nabytki. Co do jasnej pnącej mam Amaretto jest bardzo ładna ale trochę mi choruje chociaż kwitnie pięknie i powtarza kwitnienie.

Olu bardzo mnie to cieszy ;:196

Agnieszko złość i żal z czasem minie i znów zagoszczą nowe w twoim ogrodzie. bo to nie twoja wina ani róż że ta zima była taka sroga.

Izuniu wiem że masz złotą cierpliwość do sadzonkowania i ukorzeniania, podziwiam takich ludzi bo ja do tego nie mam cierpliwości. Co do Isabell do zobaczymy jak przyjedziesz.

Aniu szkoda że nie była rozwinięta i nie mogłaś poczuć jej zapachu nie mówiąc o jej pięknym kwiatku podczas rozkwitu. U mnie wiele róż jest w tym roku takich miniaturowych rozmiarów nie tylko Ulrich.Dieter jak na pierwsze kwiaty to całkiem ładny taki lawendowy robi się przy przekwitaniu. Capuccino miało być koloru kawy z mlekiem a jest raczej żółta ale może to od gleby zależne.Senteur Royale ma bardzo ciężkie i duże kwiaty jak na jego wysokość krzewu.

AniuDS zaraz ją pokażę masz rację że jest bardzo urodziwa a to że jej kwiaty się obwieszają nie ma się co dziwić. Gałązki są delikatne a kwiaty bardzo duże i pełne ale cudowne i chociaż nie przepadam za obwisającymi główkami to jej to wybaczam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu dużo zdróweczka i radości z kwitnących róż ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu - jak u Ciebie wygląda zdrowotność Myriam? U mnie ma już lekkie plamki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danusiu ;:196 zdróweczka i pięknych okazów różanych .Twoja mama tak jak Twoja córka i ja uwielbiamy czerwone róże .One mają coś w sobie ,że nie można sie im oprzeć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Danusiu, Twoja Wedgewood piękna jest, kwitnie obficie, nawet moja nie ma tyle kwiatów ;:oj
Andre ;:167
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu odpowiedziałam u Ciebie.

Jadziu pewnie tak jak ktoś uwielbia ciemne róże , ja ich lubię ale uwielbiam pastelowe kolory. Podobnie zaglądałaś na Nadię więc ja masz i dla porównania Isabel.

AniuDS Wedgewood u mnie już też przekwitła jestem ciekawa czy jeszcze będzie kwitła w tym roku.Andre mnie też czaruje.

Obrazek
Obrazek to nowa róża Kordesa kupiona jesienią miała jeden kwiat
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka nie dziwię się ,że tak zachwalałaś u nas Myriam ,jest rzeczywiście piękna...wyczuwam ten zapach... :D The Wedgewoot dla mnie jedna z faworytek ,nie mówiąc o Falstaffie...
Andre le Notre oczarowuje tym niewyszukanym pąkiem...Co dużo mówić ....,jest na co popatrzeć...i tylko podziwiać ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu Isabel u mnie ma pączki spore, jest naprawdę piękna masz rację, choruje jeszcze na Nadię widziałam też u AniDS, tak broniłam się przed ciemnymi różami a teraz mam już fioła,
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu Myriam to moja ulubienica, potrafię kilka razy dziennie przy niej stać , podziwiać ją i wąchać jej cudowny zapach. Bałam się że w tym roku nic z niej nie będzie, troche przemarzła jak zresztą wszystkie wielkokwiatowe ale odbiła i miała 3 piękne pączki, jakiś robal zeżarł jeden cały pączek ale dwa się uratowały, teraz znów miała 2 pączki, jeden się rozwinął a jeden jeszcze czeka. ale już wypuszcza następne 2 pędy więc znów będzie miała kwiaty i jak jej nie uwielbiać.Róże Meillanda wielkokwiatowe są piękne i pięknie pachną no i oczywiście kwitną ciągle.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i aby nie było tylko różanie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Grupa renaissanse jest naprawdę wspaniała.M ało mam wielkokwiatowych dlatego zaglądam tam gdzie one rosną i je podziwiam.
Danusiu a jak się ma moja-Twoja Mery Rose? :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Mary Rosa wypuściła nowe pędy zrobił się piękny krzak i ma już pączki kwiatowe. Wieczorem pójdę podlać to zrobię jej zdjęcie.
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danusiu widziałam Isabell już u Heni [różanka w Sudetach ]i tam mnie oczarowała /Jeszcze w jednym ogródku ja podziwiałam .Papa zaraz też zacznie kwitnąć i u mnie ,ale to dopiero jesienne nasadzenie ,więc za dużo nie mogę od niego wymagać .Ma już 2 na wpół rozwinięte kwiaty.U nas burzowo ,ale deszczu słabo jak na razie tylko grzmoty i błyski .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuśka moja Isabel R. zakwitła przepraszam ale muszę się pochwalić, potem skasuję

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”