Moja działka-danutab cz.4
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.4
hej Danuśka - zajęta jesteś pewnie naleweczki i coś słodkiego szykujesz ale mam pytanie nie wiem moze dostałam od Ciebie Palczychę (Sauromatum venosum) - proszę pokaż swoją i coś o niej, mam u siebie kwiat poczytałam piękny a czy ona tak zajeżdża aromatem 

- tara
Danuśka zdrówka, zdrówka

Aniu Isabel ma bardzo ładny pełny kwiat ale nie potrafię wyczuć u niej zapachu i masz rację kupiłam ją dla mojej córki która uwielbia czerwone róże jak kiedyś moja mama uwielbiała tylko czerwone róże.Ja natomiast uwielbiam pastelowe kolory róży chociaż mam kilka czerwonych bo z kolei ożywiają rabatę.Ja myślę że Myriam wreszcie zamieszka w twoim ogrodzie.Palczychę kiedyś miałam ale na pewno świadomie Ci jej nie dałam chyba że była w tych caliach. Ja osobiście ja zlikwidowałam i już dawno jej nie widziałam. Ładne ma liście ale kwiat jak sama zauważyłaś cuchnie i co najgorsze lęgną się w niej muchy.Dzięki za życzenia
Alu do tej pory ich nie zasilałam ale w tym roku kupiłam Florovit do powojników i 2 razy w miesiącu je zasilam.Jeśli chodzi o róże pnące to mam 4 i szczerze powiedziawszy mam małe z nimi doświadczenie, bo to młode nabytki. Co do jasnej pnącej mam Amaretto jest bardzo ładna ale trochę mi choruje chociaż kwitnie pięknie i powtarza kwitnienie.
Olu bardzo mnie to cieszy
Agnieszko złość i żal z czasem minie i znów zagoszczą nowe w twoim ogrodzie. bo to nie twoja wina ani róż że ta zima była taka sroga.
Izuniu wiem że masz złotą cierpliwość do sadzonkowania i ukorzeniania, podziwiam takich ludzi bo ja do tego nie mam cierpliwości. Co do Isabell do zobaczymy jak przyjedziesz.
Aniu szkoda że nie była rozwinięta i nie mogłaś poczuć jej zapachu nie mówiąc o jej pięknym kwiatku podczas rozkwitu. U mnie wiele róż jest w tym roku takich miniaturowych rozmiarów nie tylko Ulrich.Dieter jak na pierwsze kwiaty to całkiem ładny taki lawendowy robi się przy przekwitaniu. Capuccino miało być koloru kawy z mlekiem a jest raczej żółta ale może to od gleby zależne.Senteur Royale ma bardzo ciężkie i duże kwiaty jak na jego wysokość krzewu.
AniuDS zaraz ją pokażę masz rację że jest bardzo urodziwa a to że jej kwiaty się obwieszają nie ma się co dziwić. Gałązki są delikatne a kwiaty bardzo duże i pełne ale cudowne i chociaż nie przepadam za obwisającymi główkami to jej to wybaczam.

Alu do tej pory ich nie zasilałam ale w tym roku kupiłam Florovit do powojników i 2 razy w miesiącu je zasilam.Jeśli chodzi o róże pnące to mam 4 i szczerze powiedziawszy mam małe z nimi doświadczenie, bo to młode nabytki. Co do jasnej pnącej mam Amaretto jest bardzo ładna ale trochę mi choruje chociaż kwitnie pięknie i powtarza kwitnienie.
Olu bardzo mnie to cieszy

Agnieszko złość i żal z czasem minie i znów zagoszczą nowe w twoim ogrodzie. bo to nie twoja wina ani róż że ta zima była taka sroga.
Izuniu wiem że masz złotą cierpliwość do sadzonkowania i ukorzeniania, podziwiam takich ludzi bo ja do tego nie mam cierpliwości. Co do Isabell do zobaczymy jak przyjedziesz.
Aniu szkoda że nie była rozwinięta i nie mogłaś poczuć jej zapachu nie mówiąc o jej pięknym kwiatku podczas rozkwitu. U mnie wiele róż jest w tym roku takich miniaturowych rozmiarów nie tylko Ulrich.Dieter jak na pierwsze kwiaty to całkiem ładny taki lawendowy robi się przy przekwitaniu. Capuccino miało być koloru kawy z mlekiem a jest raczej żółta ale może to od gleby zależne.Senteur Royale ma bardzo ciężkie i duże kwiaty jak na jego wysokość krzewu.
AniuDS zaraz ją pokażę masz rację że jest bardzo urodziwa a to że jej kwiaty się obwieszają nie ma się co dziwić. Gałązki są delikatne a kwiaty bardzo duże i pełne ale cudowne i chociaż nie przepadam za obwisającymi główkami to jej to wybaczam.

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu - jak u Ciebie wygląda zdrowotność Myriam? U mnie ma już lekkie plamki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu
zdróweczka i pięknych okazów różanych .Twoja mama tak jak Twoja córka i ja uwielbiamy czerwone róże .One mają coś w sobie ,że nie można sie im oprzeć

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, Twoja Wedgewood piękna jest, kwitnie obficie, nawet moja nie ma tyle kwiatów
Andre

Andre

Gosiu odpowiedziałam u Ciebie.
Jadziu pewnie tak jak ktoś uwielbia ciemne róże , ja ich lubię ale uwielbiam pastelowe kolory. Podobnie zaglądałaś na Nadię więc ja masz i dla porównania Isabel.
AniuDS Wedgewood u mnie już też przekwitła jestem ciekawa czy jeszcze będzie kwitła w tym roku.Andre mnie też czaruje.
to nowa róża Kordesa kupiona jesienią miała jeden kwiat

Jadziu pewnie tak jak ktoś uwielbia ciemne róże , ja ich lubię ale uwielbiam pastelowe kolory. Podobnie zaglądałaś na Nadię więc ja masz i dla porównania Isabel.
AniuDS Wedgewood u mnie już też przekwitła jestem ciekawa czy jeszcze będzie kwitła w tym roku.Andre mnie też czaruje.

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka nie dziwię się ,że tak zachwalałaś u nas Myriam ,jest rzeczywiście piękna...wyczuwam ten zapach...
The Wedgewoot dla mnie jedna z faworytek ,nie mówiąc o Falstaffie...
Andre le Notre oczarowuje tym niewyszukanym pąkiem...Co dużo mówić ....,jest na co popatrzeć...i tylko podziwiać

Andre le Notre oczarowuje tym niewyszukanym pąkiem...Co dużo mówić ....,jest na co popatrzeć...i tylko podziwiać

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tara
Danusiu Isabel u mnie ma pączki spore, jest naprawdę piękna masz rację, choruje jeszcze na Nadię widziałam też u AniDS, tak broniłam się przed ciemnymi różami a teraz mam już fioła,
Nelu Myriam to moja ulubienica, potrafię kilka razy dziennie przy niej stać , podziwiać ją i wąchać jej cudowny zapach. Bałam się że w tym roku nic z niej nie będzie, troche przemarzła jak zresztą wszystkie wielkokwiatowe ale odbiła i miała 3 piękne pączki, jakiś robal zeżarł jeden cały pączek ale dwa się uratowały, teraz znów miała 2 pączki, jeden się rozwinął a jeden jeszcze czeka. ale już wypuszcza następne 2 pędy więc znów będzie miała kwiaty i jak jej nie uwielbiać.Róże Meillanda wielkokwiatowe są piękne i pięknie pachną no i oczywiście kwitną ciągle.

i aby nie było tylko różanie

i aby nie było tylko różanie

Grupa renaissanse jest naprawdę wspaniała.M ało mam wielkokwiatowych dlatego zaglądam tam gdzie one rosną i je podziwiam.
Danusiu a jak się ma moja-Twoja Mery Rose?
Danusiu a jak się ma moja-Twoja Mery Rose?

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu Mary Rosa wypuściła nowe pędy zrobił się piękny krzak i ma już pączki kwiatowe. Wieczorem pójdę podlać to zrobię jej zdjęcie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusiu widziałam Isabell już u Heni [różanka w Sudetach ]i tam mnie oczarowała /Jeszcze w jednym ogródku ja podziwiałam .Papa zaraz też zacznie kwitnąć i u mnie ,ale to dopiero jesienne nasadzenie ,więc za dużo nie mogę od niego wymagać .Ma już 2 na wpół rozwinięte kwiaty.U nas burzowo ,ale deszczu słabo jak na razie tylko grzmoty i błyski .