dziękuję za odwiedziny
Jolu ...mmm..mam liatrię fioletową , tęskni mi się za białą. To fajna roślinka i ładnie rośnie na mojej glinie a z tych motylich krzewów mam jeszcze lawendę i budleję ...tez myślę ze trzeba mieć coś "ulotnego" w ogrodzie dzieciaki za nimi przepadają
markonix coś w tym jest....

...wyszukuję co i do czego ??? i zaczynam ...
Tajeczko... mmm .....ja pamiętam jak byłam

że jeszcze nie kwitły rozchodniki ale widziałam że masz ich wiele i to takie nietypowe i piękne

muszę je znaleźć u ciebie w ogródku ...
Kasiula mój synio też wie o tym lusterku i nawet próbował się w nim, przeglądać na leżaka

fajnie to wyglądało ale teraz wpadłam na pomysł ze dojście tam zasadzę berberysami i jak na razie trzymają się z dala(jak patrzę hihi )Zapraszam jak tylko często masz ochotę a może i w realu byś się kiedy wybrała???takich pochwał to miło się słucha....
Gosiu bo ja za dnia mam druty kolczaste przed kompem rozłożone

...no i tak Tadziu szybko się wysypia nasza Gosia
Danusiu ja różę zaczynam podziwiać i poznawać o każdej porze roku, są śliczne ....zobaczymy czy mnie polubią ...zdjęć to ja się dopiero uczę więc każda taka zachęta to dla mnie skarb

no i prawdą jest że na miejscu łatwiej uroki wyłapywać ale jak się jest "od czasu do czasu" to myślę że chętniej i więcej się chce spędzać czasu w ogrodzie...chyba
Zosieńko mój M gania mnie za to i powtarza że kiedyś jakiś leśniczy się w... ...no ale cóż muszą być jakieś niedogodności...a ja uwielbiam spacerując po zagajnikach i laskach z dzieciaczkami znosić "pamiątki"...ten wielki ma być obrośnięty różą i clematisem(zobaczymy czy to wyjdzie) a kupiłam go od drogówki za "pierogi z mięsem"

czego się nie robi dla ogrodu
Wandziu miło mi ze wpadłaś i zostawiłaś miłe słowo i kawałek serca

żeczywiście ja go mam aby się dobrze tu czuć i miło spędzać czas, nie trzymam się jakiś zasad czy stylów, jak mi coś się podoba to zostaje jak nie to ....ciesze się że i M zaczyna lubić tu przebywać i podejście mojej córy(jak chciałam zrobić komunię w lokalu to powiedziała że tam nie będzie gdzie się pobawić i zdjęć popstrykać-to było miłe no i komunia w maju w ogrodzie
Izuniu będzie ich coraz więcej

mam nadzieję
a więc mój pierwszy kolaż

oczko wodne w grudniowej odsłonie, tak się u mnie pogoda zmieniła w ciągu kilku dni