Leśny ogród Moni68 cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.9

Post »

Witaj Moniko!
Na pewno jesteś w świecie bo to zapowiadałaś dlatego życzę Ci szczęśliwych wiatrów i oby były pomyślne,oczywiście czekam na sprawozdanie.
Pozdrowienia Edward :wit :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko gratuluję przyjaciółki takiej od serca. ;:167
Lilie, pomimo, że podmienione, ale śliczne, chociaż to wkurzające.
Moje także podmienione, nawet już nie wysilam się na podpisywanie nazw odmianowych.
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe wpisy ;:167 Odpowiadać będę w Waszych wątkach.
Wydawałoby się, że w czasie wakacji powinno się mieć czas na wszystkie swoje ulubione zajęcia... U mnie to się nie sprawdza :lol: Cały czas mam gości- jedni wyjeżdżają, drudzy przyjeżdżają, chociaż na parę godzin. Tak mnie wychowano, że nikt u mnie w domu nie będzie głodny, stoję więc nieustannie przy garach :lol: Lubię gości, ale czuję sie juz zmęczona... i tak czasami zastanwaiam się, kiedy nastąpi rewanż. M się śmieje, że może zimą, bo teraz wszyscy wolą siedzieć u nas. Na szczęście pod koniec tygodnia wyjeżdżamy, więc trochę odetchnę :lol:
Weekend był słoneczny, poza tym codziennie pada. Jest ciepło, więc rośliny rozrastają się błyskawicznie.
W ciągu ostatnich dni zrobiłam sporo zdjęć, postaram się część zamieścić. Kwitnie sporo roślin, ale w moim ogrodzie to przede wszystkim czas lilii. Jesienne i tegoroczne nasadzenia to w większości pomyłki... nic już nie chcę pisać na ten temat :(

Obie pomyłki- prawdopodobnie OT Friso i Purple Prince.
Obrazek Obrazek

Wszystkim polecam OT Holland Beauty- ta lilia jest olśniewająca i cudnie pachnie!!
Obrazek Obrazek

OT On Stage i LA Fossano
Obrazek Obrazek

OT Rexona- przepiękna lilia, która dopiero w drugim roku uprawy pokazała swoją krasę. Kwiaty ogromne (większe niż również biały Gizmo), mocno pachnące. Obok OT Flashpoint
Obrazek Obrazek

Pomyłka NN. Na początku byłam wściakła, teraz te lilie bardzo mi się podobają :) Zapach wyczuwalny z dużej odległości.
Obrazek Obrazek

All American Plum i mech z bliska :)
Obrazek Obrazek
Miłego wieczoru :wit ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Moniu.
Która jest ładniejsza-Eyeliner czy Rexona?Która piękniej pachnie?Nie mogę mieć wszystkich więc muszę wybrać między białymi.Mam przecież ochotę na pająkowate a jeszcze Holland Beauty na liście zakupów. :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Eyeliner to piękna LA, ale nie pachnie. Mając niewiele miejsca wybrałabym Rexonę (w tym roku mierzy ok. 180 cm).
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Pomimo pomyłek lilie masz cudowne ;:138
ja mam pierwszy rok Gizmo i b mi się podoba :tan
kwiaty bardzo duże, a teraz jeszcze Rexona :shock:
poduchy faktycznie cudownie się prezentują ;:138
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzidziu, dziękuję za miłe słowa ;:196 Myślę, że zarówno Gizmo, jak i Rexona to pozycje obowiązkowe!! Zwłaszcza dla tych lubiących biel i intensywny zapach :)
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniś, tak przeczuwałam, że trwa seria odwiedzających ;-) absolutnie nie dziwię się Twoim gościom, że lubią spędzać u Was czas - zwłaszcza w letnim okresie... nie dość że gospodyni gościnna i interesujący rozmówca, to jeszcze okoliczności przyrody wspaniałe... w Twoim ogrodzie musi teraz cudownie pachnieć liliami..
miłego wieczoru ;:167
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, pachnie już bardzo, a jeszcze wiele lilii zakwitnie :lol: Czasami zaczyna mnie boleć głowa :roll:
Uwielbiam gości, gotować dla nich... ale czasami marzy mi się chociaż kromka suchego chleba podana przez kogoś :lol: Z pewnością wiesz, o czym mówię, bo na brak odwiedzających raczej nie narzekacie :lol:
Dziękuję za miłe słowa ;:167

OT Montego Bay
Obrazek Obrazek

To podobno clematis Daniel Deronda. Wg etykiety powinien być pełny, a juz drugi rok kwiaty są pojedyncze. Liliowiec NN.
Obrazek Obrazek

LO Triumphator i uroczy piegusek od Krysi :)
Obrazek Obrazek

Zakwitły już moje belgijskie dalie.
Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, clematis może i nie podwójny, ale nawet jako pojedynczy wydaje się być wyjątkowo cenny (obiekt chroniony :D)
Co to za 'budka', której daszek widać w tle na drugim zdjęciu?
piegusek i dalie = szałowe!

jeszcze a propos gości... ja bardzo ich lubię, ale szczerze mówiąc nie prowadzę 'otwartego domu' w pełnym tego słowa znaczeniu... preferuję kameralne spotkania i szczerych znajomych... a o 'suchej kromce chleba', podanej przez kogoś innego - doskonale rozumiem jej wartość, bo to ja jestem jedyną szefową w mojej kuchni ;) dlatego zwykła kanapka z herbatą, podana przez M. bądź córkę, smakuje jak kawior z szampanem ;)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, traf chciał, że kwiaty zechciały się pokazać w strefie chronionej :lol: :lol:
Ta budka to karmnik wykonany własnoręcznie prze M. Teraz zarasta go Multi Blue i jest słabo widoczny.
Ostatni akapit- zgadzam się w stu procentach!!
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MONISIU wreszcie sie zjawiłam i niestety trochę tematu musiałam nadrobić ;:224 . Piękne lilie i liliowce również kwitna w Twoim leśnym ogrodzie nawet widziałam różyczkę i ładnie sobie rosnie . . Daniel Deronda ma sliczny kwiat .Mój Multi Blue też miał mieć pełne kwiaty a zakwitnął tylko 1 pełnym a reszta była pusta Dzisiaj widziałam Omoshiro ,ale nie wiedziałam ,czy to ten który mi sie u Ciebie podobał ;:223 . Muszę w takim razie poprosić koleżankę ,żeby mi go kupiła ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Boskie te Twoje lilie Monisiu ;:108
A moja lista chciejstw liliowych znów się wydłużyła ;:7
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Wiele czasu zajęło mi zapoznanie się ze wszystkimi częściami opowiadającymi o tym pięknym ogrodzie i powiem szczerze, że nie był to czas stracony - wręcz przeciwnie, wielką przyjemność sprawiło mi spacerowanie po nim. Niesamowite widoki, niesamowite rośliny, piękne miejsce....Wielkie ukłony i przekazuję mój podziw ;:180
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Monia68 pisze: Pomyłka NN. Na początku byłam wściakła, teraz te lilie bardzo mi się podobają :) Zapach wyczuwalny z dużej odległości.
Obrazek Obrazek
Witaj Monia! Jeśli ta lilia jest od pana P. To może być OT Baywatch. Jest cudowna. Po mój zeszłoroczny zakup. W tym roku jeszcze nie kwitnie u mnie.
Najazdu gości troszkę współczuję, ale to dobre świadectwo dla Ciebie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”