Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

Cześć Krzysiek, o to Ty między innymi i bluesa czujesz :D :D :D Ja mam mojego jedynego i ukochanego Johna C na ten temat:
http://www.youtube.com/watch?v=KpcE15tM2Eo

Cześć, Cynthia, nie no, jak z Sylwestrem by było - też się go nocą obchodzi, a Nowy Rok wolny jest.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
mamba9991
1000p
1000p

Post »

A, jeszcze mi się pomyślało, bo Krzysiek napisał, że jakby noc Swiętojańską skomercjalizować....

No kurna, a czemu nie, zamiast kartek wysyłać, paprotki kupujemy najbliższym.... pełno teraz knajp pod szyldem "swojskie jadło", to podpłomyk z lubczykiem za darmo :wink:
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: że o pląsach dziewic i młodzieńcach bez grzechu, co znajdują kwiat paproci i garnek złota nie wspomnę :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Można by w ogóle pomyśleć i rozpropagować święta polskie, na 11 listopada wąsy marszałka na gumce nosić np. :;230

Cienko widzę, żeby się dzieciakom bardziej noc Kupały podobała, niż Walentynki :( :( :(

Czekam, kiedy 4 lipca będzie u nas obchodzony jak 17 marca, "Irish pubów" ci u nas moc, to święty Patryk szaleje....

Jedno święto mamy ( Sobótka) nie powiązane z polityką ani z tacą i zamiast się bawić, walentynki sobie ściągamy!!!!!!!!!
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Wczoraj byłam na działce zrobić rekonesans i tak: w tunelu dużym brzydko pachnie, chyba koty tam miały kuwetę wśród zielonego nawozu (teraz jest żółty w połowie), tunel mały się przedzierzgnął w wielbłąda, śnieg go powyginał okrutnie, ale za to hortensje pod przykryciem zachowały zeszłoroczne pąki i te pąki dobrze wyglądają, mam nadzieję wreszcie zobaczyć kwiaty. Szczególnie na pnących mi zależy, bo chcę kiedyś biały płot, pnące hortensje i przywarki japońskie (przywarki jeszcze nie kupione nawet), a to dużo czasu wymaga.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Wiem, jak można przywołać wiosnę: śpiewając piosenki o słońcu!!!!!!!!!!! Jakby tak całe forum zaśpiewało "O sole mio"....
Jak ktoś nie pamięta tekstu, to podaję pierwszą zwrotkę:

;:3

'O Sole Mio'

Che bella cosa na jurnata 'e sole,
n'aria serena doppo na tempesta!
Pe' ll'aria fresca pare gia' na festa...
Che bella cosa na jurnata 'e sole.

Potem wystarczy głośno krzyczeć "O sole mio", słońce przyjdzie, a ma inne wyjście?????????????

jakby ktoś chciał poćwiczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=A08e2KKzXFo
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u nas biały płot i wszystko inne na biało juz jest ( wczoraj popadało , a w nocy przymroziło - efekt natychmiastowy :? :? ) A już było czuć wiosnę..................... ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Mambo, ale jak ja zacznę śpiewać 'O sole mio', to obawiam się, że nastąpi permanentne zaćmienie :;230 Może jakiś inny sposób, bo przydało by się trochę ciepłego blasku za oknem ;:3
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też czułam wiosnę... jednocześnie drżąc o roślinki bez okrycia.
A dzieciaki na pewno by wolały Sobótkę, jakby rodzice pozwolili się w noc świętojańską włóczyć nad wodę i wianki puszczać...
Mamba z tym śpiewaniem też u mnie kiepsko, a poza tym wole, żeby Wiosna przyszła porządnie na wiosnę, a nie robiła zamieszanie wśród roślinek - i tak już się rozhartowały, dobrze, że śnieg zdążył popadać ;:196
Też chcę już Wiosny prawdziwej :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
mamba9991
1000p
1000p

Post »

No wiem, wiem, nic na siłę, to nie śpiewamy :wink:

Ja się o te moje hortensje trzęsę też, może im dołożyć warstwy, a może odjąć, poza tym było widać, ze dziki ryły akurat tam, gdzie moje tulipany amerykańskie wypasione posadziłam, to teraz nie wiem, czy będzie "lansik na rabacie", czy nie. :?: No i rozchodnik kaukaski - 10 sztuk posadzone bardzo późno, ma co prawda warstwę jedliny, ale czy przeżyje? I w ogóle jakaś trudna była ta zima dla mnie, nie pogodowo, ale ogólnie, jakiś taki "czas ołowiu". Nie lubię nieparzystych lat, a kolejny nieparzysty jest 2013 :twisted: Dlatego pewnie staram się żartować jak najwięcej, by smutne widma odgonić, coś jak karnawał meksykański z błazeńskimi kościotrupami :D :D :D

A poza tym jeszcze nie jestem do wiosny gotowa... mimo, że na papierze milimetrowym rozrysowałam przez zimę plany, to mi ciągle wychodzi coś jak w "Alternatywach" - to jezioro przenosimy tu.... :;230 (jezioro to szara reneta 30 letnia, hehe).

A poza tym, to nie wiem, o czym pisać, zaczekam, aż mi coś wyrośnie, to pokażę. Ciekawiej mi się ogląda, co u Was. :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Może faktycznie okryj te hortensje. Teraz to troche dziwna zima. Może one już rozbudzone i jak znowu przyjda mrozki to wtedy zmarnieja. Zapowiadają odwilż od wtorku, ale nie wiadomo co dalej.
Chociaż jak wchodziłam na długoterminową to u nas zapowiadają po 10 lutego temperatury na plusie nawet nocą
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

No jezioro to ty lepiej nie tykaj szkoda kręgosłupa :;230 :;230 :;230
Ta wylansiona rabata z tulpami hamerykańskimi mnie intresting :?: :?: :?:
Skąd ona ,zamawiałaś zza oceanu,czy jak :?: Bo ja z moim Jędrkiem teraz rozmawiam i on mi prawi do 175euro mogę bez większych kosztów brać i wtedy ok! Można sprowadzać, powyżej 175 euro do Unii z wszystkimi innymi kosztami i karą to jest plus 210 euro no i to mnie się nie podoba :!: :roll: Dlatego jestem ciekawa ile ten twój lans cię wyniósł? ;) Może ten mój Jędrek mnie kituje i chce odwieść kobietę od wydatków :;230 :;230
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Dwie stówy mnie wyniósł, ciekawa jestem, czy coś wylezie, że o rozmnożeniu nie wspomnę :wink: Kupowałam na stadione, tyle, że internetowym, ale poprzednie zakupy nie zawiodły, to może, może....
Esteci i łakomczuchy
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

To poproszę o instruktarz na zakupy jak warto to trza popróbować lansu :wink: :;230
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Na pw objaśniam :D
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

mamba9991 pisze:A poza tym, to nie wiem, o czym pisać, zaczekam, aż mi coś wyrośnie, to pokażę. Ciekawiej mi się ogląda, co u Was. :D :D :D
...szkodaaaaa..bo lubiłem Cię czytać..może to przez........nie ..już nic nie mówię....
Awatar użytkownika
narajama
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 sty 2011, o 00:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam, witam Mambę i Wszystkich !
Jak widać jestem "nowonarodzona" /niestety, tylko dla forum, nie dla świata/ i właśnie skończyłam czytać ten wątek, a zrobiłam to rzetelnie , bo bardzo przemawia do mnie temat i styl.Będę tu stale zaglądać.Z Tobą Mambo mam sporo wspólnych cech, jednej cechy za to nie mam - niespożytej energii - i bardzo mnie zazdrość zżera z tego powodu.Co roku mam wielkie plany czego to nie zrobię na mojej działce, ale ciągle mam wyrzuty sumienia że zrobiłam za mało.Sąsiedzi mówią co innego, ale co mają mówić jak oni w ogródku przed domem mają tylko dwa sumaki.Bo moje włości są na prawdziwej wsi, kupione po to żeby trochę z miasta wybyć. Też czekam na wiosnę jak na tlen, zaklinam ją hiacyntami które już mi przekwitają w domu, ale były piękne - tym razem białe.Ale moja wielka miłość to tulipany - oczywiście w gruncie są najmilsze, ale lubię je wszystkie i wszędzie.No to wyglądajmy na wiosnę ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”