W tesco mowisz hmm a ja mam nawet jeszcze gdzies taki specjalny wazon na takie cebule - nie wiem gdzie konkretnie ale wiem, ze na pewno mam. Kiedys w prezencie z taka cebula wlasnie dostalam. Ale z drugiej strony Gosia a kysz a kysz - zadnych chabazi do domu! Ja przeciez nie lubie ... tego sie trzymam, nie lubie, nie lubie, nie lubie. Dobrze, ze zakupy juz dzisiaj zrobilam na caly tydzien
Jule, prooosze Cie...jakie "nie lubię", jakie "chabazy", hiacynt nie tylko ci pięknie zakwitnie...do tego ten cudny zapach... wiosna w domu... Aga, dzięki Ja też stanowczo...wole zimę na zdjęciach
Madziula, kupuj kupuj hiacynty Cudownie pachną, mi już drugi rozkwita Niestety biały chyba nie będzie pachnąć, a różowego oddałam w prezencie ;) Nieważne, niebieski ma taki zapach, że nadrabia straty... Kupiłam sobie wczoraj jeszcze tulipanka i szafirki w doniczkach Potem zamieszczę fotki ;)
A ja nie mam żadnej wiosny w domu. I bez tych cudnych zapachów kicham i smarkam, ale jak mi to przejdzie to sobie kupię aby prymulkę, taką ślicznie różową.
Agatko, mój biały hiacynt gdy otworzył się trochę bardziej...niby pachnie, ale jakoś słabawo ;) Majeczko, prymulki są nieziemskie Nie mogę przeboleć, że nie wzięłam jeszcze żółtej Ale to wszystko wina mojego M. polazł gdzieś w sklepie, a ja już nie miałam więcej rąk żeby wziąć kolejną doniczkę, a potem już nie chciało mi sie zasuwać z wózkiem przez cały sklep z powrotem
Prymulki, to tak jakos dziwnie ale zawsze zolte musza byc Inne tez ladne ale zolte zawsze mnie najbardziej przyciagaja. Moze dlatego ze teraz je sie kupuje i takie male sloneczka dobrze na psyche wplywaja
Oj tam, oj tam, lezacego sie nie kopie
A powiedz mi, czy takie prymule moga na pelnym sloncu rosnac? I jak one zachowuja sie w gruncie tz jak jest z kwitnieniem? maja przerwy czy kwitnal caly czas?