Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Aguś, Dzidziu, Dorotko, dziękuję ;:167

Witaj, Olibabko, w moim ogrodzie :D Będzie miło, jak podasz swoje imię, bo jakoś tak niezręcznie do Ciebie się zwracać...
Rzeczywiście grono jest już zaprzyjaźnione od lat, będzie mi miło, jak do nas dołączysz :) Wiem, że wątków na Forum jest bardzo dużo i trudno śledzić wszystkie na bieżąco, tym bardziej cieszą odwiedziny tak wielu osób!! Jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości, bo przeczytanie tylu stron wymaga czasu i poświęcenia. Mam nadzieję, że nie był to czas stracony :)
Czy założyłaś już swój wątek? Miło byłoby zajrzeć do Twojego ogrodu :)

Zytuś, cieszę się, że chwilę porozmawiałyśmy, bo trochę się uspokoiłam!!
Nie przejmuj się ślimakami, przecież mogę odebrać po sierpniowych wakacjach ;:196 Mąż ciągle o Ciebie pyta i nie może uwierzyć, że chcesz się podzielić ślimakami :lol: :lol: Buziaki dla całej Rodzinki ;:167 ;:196

OR Dolcetto i OR NN
Obrazek Obrazek

OR Aprilia i OT Ovatie(?)- kwiaty ogrome, pachnie pięknie i bardzo mocno :)
Obrazek Obrazek
Spokojnej nocy :wit ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Agnieszka83
200p
200p
Od: 8 maja 2010, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moni, ja też obejrzałam twój ogród. Nie wiem ile mam lat, ale masz mnóstwo roślin. Moje serce podbiły, oczywiście azalie i rh.
Są przepiekne, aż brak słow by je pcenić. Lile, bardzo zróżnicowane i piękne. Zauważyłam też kilka liiowców, w szczegolności spodobały mi się trzy:))) Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo bym sobie wzięła po jednym kłączu hihihhih Clematisy -fantastyczne
Trudno też nie zauważyć host, masz ich całą mase. Gratuluje ogrodu!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Powiedz swojemu M że ma dobry gust.
Mnie też się one bardzo podobają :P

A wytłumaczysz o co chodzi z Zyty ślimakami ?
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

wpis mi się "wciął', ale po pierwsze fakt M ale jak pamiętam Pawełek też lubił pozować z przyprószonym noskiem a a Ty Moniczko pielęgnujesz więc cudownie wzajemnie się uzupełniacie, leśny ogród to czuje ma swój klimat kwiaty toną w zieleni, super

Podobnie jak Mariolka ciekawość :oops: co to za ślimaki ale pewnie winniczki,

syn dziękuje za życzenia i pozdrawia, a ja za rozmowę.

u nas dziś pewnie będzie kolejny dzień upału, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Miło mi,że chcesz zajrzeć i do mnie ;:196 . Na razie nie mam odwagi chwalić się swoim ogrodem.
Bawię się nim już parę lat i momentami byłam nawet zadowolona z efektu, ale w tym roku kompletna porażka. Ogród zaniedbany, nic się nie dzieje. Mam różne problemy, o których usiłuję zapomnieć siedząc w ogrodach innych, realny świat wokól mnie, chwilowo mnie przerasta. Mam nadzieję, że wkrótce to minie :wit . Tymczasem cieszę się widząc tyle piękna np. u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie, Marysia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzisz Moniś piesek jednak wie ,że to było złe co zrobił . Dlatego teraz się do Ciebie przymila i myśli [a nóż mnie zostawią u siebie ],ale jak to taki włóczęga i biega wszędzie . Lilijki śliczne szczególnie ta lilowa ząbkowana NN ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj Moniko! :wit
Przeczytałam Twoje perypetie z psiakiem i faktycznie masz problem, co zrobić? Psiak jest bardzo ładny, ja teraz miałam takiego białasa w opiece, jako mama zastępcza. Jak wyzdrowiał to prezeska TOZ-u zabrała go ode mnie aby poszukać mu domu. Ja mam już dwa psy ze schroniska i jednego kociaka z ulicy. Niestety, nie mogę pozwolić sobie na trzeciego psa, tym bardziej, że mam dwie starsze, chore osoby pod opieką. Ale wiem jedno, pies porzucony i wzięty przez inne osoby w opiekę, ma w sobie taką intuicję, że w każdy sposób chciałby odwdzięczyć się nowym właścicielom. Oddałby serce i zapłacił miłością, za miłość.
Pozdrawiam :uszy :lol: :uszy
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Przed chwilą wróciłam z P znad rzeki- żar się z nieba leje, woda była cieplutka, więc było przyjemnie. Niestety, nie ma tam cienia, a parasola ze sobą nie zabieram- wystarczy, że muszę taszczyć dwa leżaki i coś do pływania: koło, ponton lub delfina :lol: Co prawda nad samą rzekę można byłoby podjechać samochodem, ale jestem zdecydowaną zwolenniczką ruchu na świeżym powietrzu :lol:
Psiaka dzisiaj jeszcze nie widziałam, może sobie poszedł??

Agnieszko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D Ten ogród uprawiam od sześciu lat- przez ten czas rzeczywiście sporo roślin w nim zagościło, z niektórym bezpowrotnie się pożegnałam... Nabyłam trochę wiedzy i doświadczenia- teraz uprawiam tylko to, co dobrze rośnie, przede wszystkim ukochane rh i azalie :lol: Host mam około 130, to naprawdę niewiele w porównaniu z prawdziwymi forumowymi miłośnikami tych pięknych roślin i znawcami tematu.

Mariolu, powiem na pewno :lol:
Zytka w sezonie winniczkowym miała chyba 20 kg tej pychoty i postanowiła się ze mną podzielić ;:138 Cała moja rodzina uwielbia ślimaki, a w tym roku nie mieliśmy możliwości wyjechać i samemu nazbierać. Niestety, w najbliższej okolicy ich nie ma. Za to Zytka ma złote serce!! ;:167

Witaj, Dosiu :wit

Aniu, dziękuję za miłe słowa ;:196
O ślimakach napisałam wyżej. Domyślam się, że impreza u Syna była bardzo udana!!

Marysiu, trudno mi cokolwiek radzić, bo przecież się nie znamy... Pomyśl, proszę, jednak o tym, że ogród może być świetną odskocznią od sytuacji, która chwilowo Cię przerasta. Zachęcam do założenia wątku i serdecznie pozdrawiam ;:196

Jadziu, żal mi tego psa, ale jednocześnie liczę, że już się nie pojawi... Może przygarnie go ktoś bez ogrodu...

Stasiu, dziękuję za głos w dyskusji :) Miałam już jedną znajdę i wiem, o czym piszesz. Ten pies jednak ma zapędy niszczycielskie, a na to nie mogę się zgodzić. Nie byłoby takich problemów, gdyby właściciele nie traktowali swoich zwierząt jak zabawki...

Zdjęcia zrobię późnym popołudniem, teraz za bardzo praży słońce.
Na razie OT Space Mountain wieczorem i późnym rankiem.
Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moni tobie to fajnie. Chodzisz sobie nad rzeczkę, moczysz nóżki i odpoczywasz :) ja niestety w pracy :(
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Moniko, święte słowa, ale tak wielu ludzi jest bez serca i... rozumu. Szkoda gadać. Ciekawe, co postanowiliście? Ja tego białego malucha, którego niańczyłam chciałam zatrzymać, ale 2 głosy były za , 4 przeciw, a 1 wstrzymał się od glosu. I tak przegrałam. Jak go oddawałam to płakałam z Mamuśką jak dziecko. :oops:
Pozdrawiam, pa ;:167
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko, dobrze,że się podzieliłaś z koleżanką. :wit
Podejrzewam ,że Ty nie wchodziłaś do wody , jak dla mnie to w Polsce wody są za zimne, ale dzieciom to nie przeszkadza. :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, w momencie zajścia w ciążę i przeprowadzki tutaj dojrzałam do tego, aby pracować na własny rachunek :lol: Największą zaletą tego stanu rzeczy jest czas pracy, z którego nikt Cię nie rozlicza :lol: Tym samym mam dużo czasu dla dziecka, domu i na podróże, a pracuję wieczorami i nocą.

Stasiu, masz rację, ludzie bywają straszni... My psiny nie chcemy, ale miałam nadzieję, że da się tę sprawę pozytywnie załatwić. Na razie pies się nie pojawił... może odstraszył go smród tego preparatu?? Tak twierdzi M.

Iguś, nawet gdybym chciała, to nie mogłabym się w tej rzece wykąpać. Woda sięga mi do połowy łydki :lol: Idealna dla dzieci!! To podobno najczystsza rzeka na Mazowszu,wpada do Zalewu Zegrzyńskiego lub Bugu, sama nie wiem...
Latem wchodzę do każdej głębokiej wody, bo to uwielbiam :lol: Niestety, czasami tylko na parę sekund...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Cudne lilie - i jeszcze na tle gąszczu i drzew... :D Ogród przy lesie bądź w lesie - to moje marzenie ;:167 U siebie mam "patelnię" bez drzew - poza tymi malutkimi, które posadziłam.. Tobie to dobrze Moniko :wit
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, dziękuję za odwiedziny :D Mieszkam w lesie :lol: Na początku uważałam to za minus, teraz nie wyobrażam sobie mieć "gołego" placu. Nawet najpiękniejsze rośliny tracą bez starych drzew w tle. Życzę, aby Twoje jak najszybciej urosły!!!
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”