Kwiatoterapia u Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatoterapia u Asi

Post »

Asiu śliczne foteczki oszronione ;:63 ,
a sikorka modra tak dumnie pozuje :shock: ,a jaka najedzona ;:224
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Brawa za zdjęcia! ;:63
Asiu, mogłabys śmiało wysyłać je jako kartki na Swięta! ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Asiu :wit piękne zimowe widoczki i tyle w nich jeszcze radości....
...uśmiałam się z wacików, z ich SPA...moje sikoreczki wyjadły słoneczniki muszę
dać już im słoninki...śliczne masz w domu ptaszyny a jakie mądre...
...miałam kilka lat temu słowika niestety zachorował ... :( papuszki też były...
...a teraz jest pies i rybki...a ptaki pozostało mi obserwować przez szybę :)
........o matulu nie słowika tylko kanarka ...wybacz wczoraj było moje świeto :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu jestem równie przeszczęśliwa ,że kopczykowanie mam już za sobą,tym bardziej ,że chyba z 20 wiader ziemi musiałam nieść spoza ogrodu... :roll: W nocy nadejdzie kolejna okrywa...,więc można spać spokojnie ...róże nie pomarzną...
Zimowe widoczki kolorowe,nie sama biel u Ciebie...u mnie już kolorków nie ma,wszystkie kuleczki,które miały być ozdobą zimowego ogrodu ...zjedzone... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Asiu, piękną mamy zimę!! jak na razie! ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Agatka2010
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 lis 2010, o 22:09

Post »

Witaj Asiu -
chciałam Ci pogratulować pięknych zdjęć Twoich roślinek ubranych w srebrny szron ;:108 Sikoreczka jest przeurocza a jej poza mowi "rób mi zdjęcia tylko szybko ! " ....
Troszeczkę Ci zazdroszę, że to rozświergotane towarzystwo oglądasz codziennie. - A jak Twoje Waciki teraz odnajdują się w tym puchu ze śniegu ;:88 - czy nie są zdziwione, że wszystko wokół to jeden wielki wacik ;:88
Pozdrawiam - A.
----------------------------------------------------------
Pozdrawiam - Agata
Radość, którą dajemy innym zawsze do nas powróci ....
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj Asiu :wit , chciałam się uprzejmie zapytać: gdzie kupiłaś takie piękne nasiona kosmosu? :shock:
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
Jak się tu nie zakochać ;:167
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Asiu, jak tam, nie zasypało Cię? Ptaki pewnie ze zdwojoną częstotliwością podlatują na karmienie, dla nich to ciężki czas. Całe szczęście, że mają tak dobrze zaopatrzoną jadłodajnię.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Ja też się zakochałam w ptaszkach. Lubię je podglądać przez okno. Zawsze mnie zastanawia dlaczego się biją, przecież miejsca jest dość i jedzenia też, no to dlaczego? :shock: :wit :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widoki za oknem zmieniły się diametralnie. Próżno szukać kolorów, zresztą spod śniegu i tak niewiele wystaje. Jedynie ptaki cieszą swoją obecnością i choć nie mają zbyt "egzotycznego" upierzenia to i tak na tle śniegu wydają się bajecznie kolorowe.
Waciki zostały przeniesione do pomieszczenia ogrodowego. Mają tam stabilne 12?C i chyba im się to lokum podoba. W każdym razie kogutek co rano oznajmia światu, kto tu rządzi. Kurka prawie codziennie znosi jajo i nie tęskni wcale za spacerami. Patrzą obydwoje z dużą niechęcią na śnieg i ani im się śni wychodzić.

Dziękuję Wam kochane, za liczne odwiedziny (w tym tygodniu miałam wyjątkowo dużo zajęć i rzadko zaglądałam na forum) i już spieszę z odpowiedziami.

Gosiu, waciki zrobiły bunt i w ogóle nie chcą dotykać śniegu. One też nie rozumieją ogólnej euforii dotyczącej sportów zimowych.

Iwonko, fajnie, że ktoś mnie rozumie. Większość osób słysząc, że nie jeżdżę na nartach robi :shock:

Halinko, miło, że wpadłaś w odwiedziny. Sikorki darzę szczególną sympatią. Są takie maleńkie i delikatne.
A najedzone są, to fakt. Ilość zjedzonych orzechów i słonecznika mogę liczyć w kilogramach.

Ewuniu, ;:196

Misiu, warto się otaczać zwierzętami, dbać o nie i dokarmiać. W końcu to nasi sprzymierzeńcy w ogrodzie. I tak zabieramy im przestrzeń do życia więc należałoby im to jakoś wynagrodzić. Ja się już przekonałam, że mój dom musi mieć dodatkowych domowników.

Nelu, nie cierpię śniegu ale w tej sytuacji jego istnienie sobie cenię. Róże dostały kopczyki, na to puchową kołdrę i teraz im cieplutko. Może dzięki niemu nasze młode rózyczki zaprezentują się latem w pełnej krasie.

Tosiu, piękną, owszem. Ale i tak już tęsknię do hiacyntów... :wit

Agatko, ;:196 .

Aniu Różana, nie można się nie zakochać, dlatego ciągle robię im zdjęcia. Szkoda mi ich strasznie, zwłaszcza jak jest lodowata, wietrzna noc. Aż mi się serce kraje jak pomyślę co one muszą czuć.

Aniu Zielona, śniegu pod dostatkiem :D . Dobrze, że po mojej uliczce jeździ pług bo inaczj nie wydostałabym się z domu.
Ziarno i orzechy dla ptaków idą jak woda. Średnio 3-4 kg dziennie. U mnie w okolicy nikt prócz mnie nie dokarmia ptaków :(

Stasiu, nie wiem dlaczego tak jest. Nawet te moje domowe często się pokłócą i muszę je rozdzielać. Choć ostatnio jak jesteśmy w pobliżu to leją się po cichu. Na szczęście to tylko takie przekomarzanki. Nie robią sobie krzywdy. Ale jaki jest powód? Jeść mają pod dostatkiem. Czułości od nas też. Może tak po prostu trenują, na wszelki wypadek...

Na dobranoc trochę zimowych zdjęć ze śpiącego ogrodu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ależ Ty potrafisz robic zdjęcia :roll:
Ja w życiu takich nie zrobię. Nie umiem patrzeć tak jak Ty
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Asiu :wit .
Twój ogródek uśpiony zimowym snem. Waciki chyba też wdały się w ciebie, skoro nie lubią śniegu i zimy :;230
Czytałam, że nie jeździsz na nartach. Ja też nie. Większość moich znajomych to robi, ale raczej z czystego snobizmu, niż z zamiłowania. Po prostu tak wypada. Nie chcę generalizować, ale czy wszyscy muszą robić to samo? Mój mąż uwielbia góry, wspinaczki itp. Ja wolę zostać bliżej ziemi i podziwiać góry w formie krajobrazu. Gdybym się tam urodziła i wychowała -może byłoby inaczej, ale nie jestem pewna.
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Asiu, ty to masz talent do robienia zdjec ! Mnie mimo wielkich starań nie wychodzą nad czym strasznie ubolewam. Wine zrzucam na aparat , zawsze tak łatwiej. :;230 Moja siostra mówi ze kiepskiej baletnicy na wet rąbek spódnicy przeszkadza. :;230 Chyba ma racje.
Za rok koniecznie bierz udział w konkursie do kalendarzowego forum. ;:108 Masz ogromne szanse !
Mnie się bardzo podoba zdjęcie z ptaszkiem i okrągłym karmnikiem. ;:138
Moje kury , po lekkim szoku , wyszły w końcu z kornika ale nie poza ogrodzenie hihi. Brązowa nawet przez dwa dni jajek nie znosiła. Na szczęście wszystko wraca do normy.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Róża bujnie obsypana kwieciem ze śnieżnym przybraniem ;:167 Piękna zima ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”