Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
armabapa
500p
500p
Od: 6 sie 2009, o 11:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Agnieszki

Post »

aage pisze:Trzynastko pogoda zmienna jest, w uczuciach i sercach zawsze króluje maj i to jest najważniejsze. Radość i szczęście nosimy w sobie od dnia poznania. Chcę krzyczeć ze szczęścia :tan
TO najważniejsze!!!
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

armabapa dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj wkońcu mam chwilkę czasu aby powklejać trochę zaległych zdjęć. Pogoda okropna leje deszcz ;:223 , chłodno a więc z prac na ogrodzie dzisiaj nici. Czeka mnie sprzątanie w domu ( dobrze, że górę posprzątałam sobie wczoraj)- i dzisiaj tylko jak otworzyłam oczy ze śniadaniem przybiegłam tutaj :)

Tutaj roślinki, które dostałam od Iwonki (dziękuję ;:196 ). Zdjęcie robione w ciemności, w więc jakość brzydka

Obrazek

Trawki moje kochane trawki :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj z troszkę innej perspektywy

....zachodzące słońce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyżby zwiastuny i pierwsze oznaki nadchodzącej jesieni...?? Obym się myliła i będą jeszcze ciepłe, słoneczne dni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej zdjęć nie mam a na dworze non stop pada i nie chcę latać po deszczu z aparatem. Uciekam w takim razie sprzątać i gotować ;:137 :wit
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

super bucik :D -pokazałam m twoje oczko-spodobało mu się i mówi to zrób,a ja ,że jak mi pomoże to bedzie oczko-usłyszałam tylko to może jadnak nie :D a może prosciej fontannę małą postawić :D -pozdrowionka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybkko mój przyszły M też narzekał, że nie chce oczka bo z tym dużo zabawy Gdy zdecydowała, że jednak będzie nie musiałam go prosić o pomoc. Formę sam pojechał i kupił. Kamienie przywiózł i korę. Kopał, prąd ciągnął pod fontannę i lampkę. Przekonaj M naprawdę warto. :lol:
x-d-a

Post »

Agnieszko, skąd masz takiego fajnego bucika? Super wygląda w nim wrzosik :P
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

But z wrzosem jest rewelacja ;:138
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś, BarWo bucika kupiłam na giełdzie kwiatowej :) od razu mi się spodobał :) widzę, że Wam też :lol:
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

bucik rewelka, fontanna tryska, trawki rosną, kwiatuszki kwitną, prawdziwy raj :heja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś staram się tworzyć swój raj w którym można odpoczywać przy szumie wody i śpiewie ptaków.

Właśnie zobaczyłam straty na ogrodzie ..... :( :( :( Datura się przewróciła i złamał się jeden pęd z 2 kwiatami i 3 pączkami :cry: a tak czekałam na kwiaty.... niestety musiałam ją przywiązać do pergoli obok której stoi. CHyba w przyszłym roku będę musiała pomyśleć o włożeniu ich do ziemi.
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

świetny pomysł z tym bucikiem :) fajnie wygląda . A gdzie byłaś na tej giełdzie? po tego bucika .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Agnieszko masz piękny ogród, firma oczywiście urządzi atrakcyjny w każdym szczególe nawet może to być ogród Twoich marzeń ale wątpię aby ten ogród miał *duszę* dlatego lepiej urządzać go metodą prób i błędów ale własnymi łapkami, Pamiętam jak moja znajoma dostała mieszkanie w bloku wiele lat temu długo nie mogła się przyzwyczaić bo w każdym prawie mieszkaniu stały te same meblościanki, ława, telewizor itp,nie było tej intymności podobnie jest z ogrodem musimy w nim się czuć dobrze, oczko super ;:224
Psiaczek prześlicznie wygląda widać szczęśliwy w końcu jest u siebie ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

aage pisze:Właśnie zobaczyłam straty na ogrodzie ..... :( :( :( Datura się przewróciła i złamał się jeden pęd z 2 kwiatami i 3 pączkami :cry: a tak czekałam na kwiaty.... niestety musiałam ją przywiązać do pergoli obok której stoi. CHyba w przyszłym roku będę musiała pomyśleć o włożeniu ich do ziemi.
:( :( :( przykro czytać ... ale z DATURAMI tak jest - wielkie korony i masa liści zachowują się w wietrzne dni , jak żagiel ! żeby złapać równowagę muszą mieć stabilne , ciężkie donice lub... można je wkopać w ziemię .Tak postąpiłam z moją największą , gdy kilka razy wichura "zdmuchnęła " ją z tarasu w kwiatową rabatę... Jeśli wrzesień będzie ładny, to pocieszysz się jeszcze kolejnymi kwiatami.
A wrzosowy bucik - kapitalny !!!
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

mam nadzieję Aniu , że złamany pęd powędrował do ukorzenienia..... ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale giełda kwiatowa to u Nas w Tychach zaopatrują tak się głównie kwiaciarnie w kwiaty cięte ale jest też wiele różnych dodatków, wikliny i oczywiście roślin ogrodowych :lol:

tara Dziękuję za milusie słowa ;:196 co do ogrodu tworzonego przez firmy masz rację ogrody są owszem piękne ale nie wyrażają nas samych i nie mają duszy. Wszystko jest tam pięknie dobrane, zgodne i harmonijne ale nie pokazuje nas. Ja swój ogród tworzę metodą prób i błędów. Chociaż jak powiedziała Iga "ogród nigdy nie jest skończony...".

Ewelina niestety stało się. Trudno nie będę rozpamiętywać choć szkoda mi tyli kwiatów :( mam nadzieję, że się jeszcze zdąży zregenerować :) a w przyszłym roku powędruje już do ziemi :)

markonix jestem Agnieszka a nie Ania :;230 Oczywiście, że gałązka powędrowała do ukorzenienia :) jakby mogło być inaczej ;:224

Kochani powiedzcie mi czy da się w jakiś szybki sposób ukorzenić winobluszcz??? Niestety nie znam odmiany. Zrobię fotkę i wkleję :) Za oknem znowu się zachmurzyło a chciałam iść na ogród pograbić trochę liście chyba przeczekam w domu tą chmurę bo pewnie zaraz zacznie padać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”