Na zdjęciach tłustoszki faktycznie troszkę kiepsko widać - lepiej będzie na wiosnę - dobranoc Tłustoszki

Faktycznie słabo je widać. Jak pisałem warunki w jakich robiłem im fotki były naprawdę beznadziejne. Chodziło mi w nich głównie o to by zasygnalizować, że są i że mają się dobrze po przeprowadzce (one nie znoszą dotykania listków). Oczywiście na wiosnę zrobię im fotki z prawdziwego zdarzeniaankha pisze:Na zdjęciach tłustoszki faktycznie troszkę kiepsko widać - lepiej będzie na wiosnę
Teoretycznie nie ma potrzeby ich okrywania, ale ja nie odważę się ich pozostawić na zimę bez ciepłego okrycia, a część z nich przeniosę do pomieszczenia (mam ich w sumie dziesięć z czego trzy wsadziłem do doniczki)magry pisze:Tłustoszki będą spoczywać nago czy pod kołdrą....
Dzięki za radęGreta pisze:słodziaki te Twoje tłustoszki , jak będą gubiły listki , to się tym nie martw , one tak się przygotowują do zimy , zostaną im tylko "środeczki" , a i one chowają się głębiej do ziemi , polecam dodatkowe ich okrycie zwyklym mchem , albo sphagnum , a w przyszłym roku w maju uraczą Cię ślicznymi podobnymi do fiołków kwiatkami.![]()
Tak w moim "bagienku" rośnie sobie pięć gatunków rosiczek, pięć gatunków kapturnic i tłustoszemagry pisze:Czy one rosną razem z rosiczkami?.
Bo to Geniu jest tak, że one lubią miejsca zaciszne i półcieniste o podłożu zasadowym i przede wszystkim suche.e-genia pisze:... w niektórych ogrodach widzę bardzo dużo cyklamenów i wiosną im kwitną
To jakaś turzyca, nazwy niestety nie znamanka_ pisze:a czego to kępka rośnie u ciebie w oczku (na ostatnim zdjęciu na dole) bo pięknie wygląda- jakaś trawa??? .... A ma lokatorów?