Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Post »

Igorku, dziękuję. Zarówno hoye jak i sukulenciki od Kasi zrobiły mi taką frajdę, że resztę dnia chodziłam w skowronkach.
Mirku mi też wayetti się bardzo podoba. Te jej liściorki z ciemną obwódką są niesamowite.
Damianie, masz rację, znowu się napracowałam przy sadzeniu tego wszystkiego, ale to taki przyjemny obowiązek, że zmęczenie nie ma tu znaczenia
Celinko sama byłam zaskoczona ich wielkością. Na dodatek Ania dała mi conajmniej po 2 sadzonki z każdej odmiany. Z resztą widać to na fociach.
Aniu ;:196 Dziś jeszcze spodziewam się dwóch. :wink: A ten _aeschynantus_ jest bardzo fajniutki. Chyba jakaś miniaturka bo ma listeczki kilka razy mniejsze od A. Speciosus.
Za nazwę eszka byłabym bardzo wdzięczna
Kasiu, ja już się nimi zaopiekuję. Łaski nie robią muszą rosnąć. Dam z siebie wszystko by się przyjęły. Teraz czekamy aż do Ciebie dojdzie paczusia.
Agnieszko ;:196 Tak jak mówiłam hoye śniły mi się w nocy pod takim byłam wrażeniem :D Masz rację jest mi coraz ciężej a i zaczęły mi nogi puchnąć. Moja wina, bo już wcale się nie oszczędzam. Z moim wulkanem energii :wink: latm na spacery, z rowerem i bez rowerka na plac zabaw kilka razy dziennie. Twój Patryś wysiada?. Ja myślę, że jakby ktoś miał takich dwóch żywiołowych synów to miałby niezłą zaprawę.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, super paczkę dostałaś. Nie dziwię się, że tyle radości sprawiły ci takie fajne sukulenciki :) A hoje rewelacyjne, mnie urzekła najbardziej ta 'zakręcona' variegata oraz H. wayetti, rzeczywiście listki ma niezwykle ciekawe :) To już masz całkiem pokaźną kolekcję ;:138
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dziękuję. Sukulenciki już czekają na korzonki a Hoye regenerują się po dłuuugich podróżach.
Kasia.N pisze:To już masz całkiem pokaźną kolekcję
Czy ona jest pokaźna, Kasiu, to nie powiedziałabym. Nie idę jednak z Hoyami na ilość, tylko na jakość i kolekcjonuje tylko te z prostych w obsłudze :wink: carnosy i te, które mają ciekawe listki jak np wayetti
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p

Post »

Jak dla mnie to ona całkiem spora jest :) Może dlatego, że ja mam dwie i jak na razie mi wystarczy :) Jedynie jeśli natknę się na tą pokręconą, to sobie sprawię. Ale za to do mnie trzy kolejne skrętniki idą ... i crassule też :D
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu superaśne roślinki dostałaś. Niech szybko rosną i cieszą Twoje oczka :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

Kasiu,co tu dużo mówić ;:63 kaktusiarnia ogromna ,hojki piękne gratulacje ;:180 ;:113
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Kati...pokazuje mi się w fotosiku błąd wejscia i wyjscia i nie moge nic wleić :(
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, to się ciesz, że jeszcze nie zaraziłaś się hoyobą. Jak poczujesz potrzebę natknięcia się na compactę to już może być sygnał ostrzegawczy :wink: . na razie widzę u Ciebie chorobę sukulentową. Ostatnimi czasy sporo ich przybywa w Twojej kolekcji :D
Moniś, chan-dzia dziękuję za miłe słowa ;:196
Doti, nie mam zielonego pojęcia czemu tak się dzieje z fotosikiem. Może jakaś bardziej zaawansowana w sieci i w informatyce osoba Ci wytłumaczy co i jak :idea: A próbowałaś z Imageshack - iem :?:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kasiu takie cosik dostałam

Obrazek

jak nie masz mogę się podzielić bo mam 2 :)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam i to sporawy egzemplarz. To jest Opuntia monacantha variegata monstruosa :D
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p

Post »

kati-1976 pisze: na razie widzę u Ciebie chorobę sukulentową. Ostatnimi czasy sporo ich przybywa w Twojej kolekcji :D
Sukulenty mam od 'zawsze' - głównie aloesy, tymi od dziecka się opiekowałam tzn jednym gatunkiem - drzewiastym ;) (którego z dumą się pochwalę mam do dzisiaj, co jakiś czas odmładzany) i kaktusami również (tu też nie miałam wielkiego wyboru, miałam sporo doniczek tyle, że w prawie wszystkich rósł echinopsis, ale dla dzieciaka kaktus to kaktus :D ) W międzyczasie pomału jakieś kłujaczki przybywały (w międzyczasie też ubywały), ale to też nie był czas marketów kwiatowych a jedynie jednej małej kwiaciarenki :)
A ostatnio faktycznie, postanowiłam powiększyć skromną dotychczas ilość (sztuk 4 ;) ) crassulek, przy okazji nie mogąc się oprzeć kłujaczkom - jak to się mówi: stara miłość nie rdzewieje :)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

kati-1976 pisze:Aniu ;:196 Dziś jeszcze spodziewam się dwóch. :wink: A ten _aeschynantus_ jest bardzo fajniutki. Chyba jakaś miniaturka bo ma listeczki kilka razy mniejsze od A. Speciosus.
Za nazwę eszka byłabym bardzo wdzięczna
Kasiu ja mam Aeschynanthusa Caroline i wydaje mi się że są podobne :roll:
Zobacz mój jest taki...
Obrazek

O to nowych roślinek będziesz mieć a mieć i troszkę pracy czeka Cię przy sadzeniu :wink:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia.N pisze:A ostatnio faktycznie, postanowiłam powiększyć skromną dotychczas ilość (sztuk 4 ) crassulek, przy okazji nie mogąc się oprzeć kłujaczkom - jak to się mówi: stara miłość nie rdzewieje

i tak trzymaj Kasiu :uszy :uszy :uszy. Ja też tą miłość do sukulentów mam od lat dziecięcych. Moja babcia je uwielbiała a mnie zaraziła swoją pasją.
To wdzięczne i niewymagające roślinki. Dają się kochać. Na dodatek mają tyle ciekawych odmian i form, że człowiek nie jest w stanie ani się nimi znudzić ani tez zebrać ich wszystkich :D
Aniu. Jeśli ten Twój ma listki jak pół dużego paznokcia, to znaczy, że mamy tego samego Eszka:D
Roślinki niestety nie dotarły dzisiaj. Robota przełożona na jutro :D
Awatar użytkownika
pingu
1000p
1000p
Od: 23 maja 2009, o 22:50

Post »

Piękne roślinki dostałaś. ;:138 Niech zdrowo rosną :uszy
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

kati-1976 pisze:Aniu. Jeśli ten Twój ma listki jak pół dużego paznokcia, to znaczy, że mamy tego samego Eszka:D
Roślinki niestety nie dotarły dzisiaj. Robota przełożona na jutro :D
Kasiu młode listki ma właśnie takie małe ale te starsze są ciut większe ;:108
To jutro pewnie będziemy podziwiać same piękności :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”