Apteka na działce

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
akrim26
100p
100p
Od: 25 cze 2012, o 11:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Apteka na działce

Post »

Krysiu, no cóż, przyznam szczerze, że w mojej kuchni jak i u Ciebie dowodzi M ;:333 włącznie z wypiekiem chlebusia ;:108 a ja chwalę, chwalę i idę w grządki ;:170
pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Awatar użytkownika
sylwia75
100p
100p
Od: 19 lut 2012, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję christinkrysia za ciepłe przyjęcie,z wiekiem coraz bardziej zwracam uwagę na to co jemy,a od dwóch lat czerpię zdrowe inspiracje z mojej ukochanej działeczki :wink:
akrim26 pamiętaj jak będziesz wlewała kwas do wywaru to na koniec ,żeby nie zagotować bo straci to co najwartościowsze-smak .kolor i witaminki ;:333
Pozdrawiam Sylwia
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

KRYSIU :wit Cieszę się ,że podałaś link na barszcz i sok z buraka czerwonego . Bardzo mi się na tą porę przydał .dziękuje :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Ja bardzo dziękuję Krysi, za ten dział jakże bardzo potrzebny . Co dziennie wracam i pomału wczytuję się w zawarte informacje. I zazdroszę wiedzy na temat ziół i ich wykorzystania. Żyj nam długo w zdrowiu. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jeszcze pytanko co do buraczków
- ile je trzymacie, ile stoja i kisną?
- czy mogą wykipieć - czy mocno sie pienią? Jeśli poostawię w pokoju na piecu kaflowym - czy dywan przeżyje?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój ocet i buraczki przy kaloryferach stoją ;:108
Awatar użytkownika
grosik
200p
200p
Od: 30 sty 2012, o 16:56

Post »

Moje buraki kiszą się od wczoraj przy kominku ;)
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

iwona0042 - Iwonko akrim26 - Mireczko dobrzy mężowie nam się trafili - widac ich matki nie goniły swych synów z kuchni a wręcz przeciwnie. ... zachęcały.
Oczywiście,że chwalę dobre potrawy ale tak naturalnie nie z przymusu aby coś na tym zyskać bo faktycznie bardzo mi smakuję choć zdarzają sie i wpadki ... :;230
Kiedyś dawno temu doszło do zniszczenia śluzówki jamy ustnej i teraz czasami nie wiadomo z jakiej przyczyny mam chwilowe zaburzenia smaku ... oj wtedy mąż ma wielki kłopot.

sylwia75 - Syliwo mówią,że lepiej późno niż wcale a u Ciebie bodźcem stała się działeczka i odpowiedni wiek ku temu aby coraz bardziej szanować własne zdrowie.

Ewiczka52 - Ewciu czuwam nad Tobą abys nie traciła czasu na szukanie bo grudzień to dla nas kobiet pracowity miesiąc.

Barabella - Basiu jesteś wielka !!!
Teraz rozsądne podejście do tego co kładziesz na talerz i powinno wszystko się udać.
Łuszczyca to paskudne choróbsko i czasami w zaostrzeniach daje popalić. Całe szczęście,że moja rodzinę to omija ale jeden zięć ma i boje sie o wnuka czy czasami w spadku nie dostał bo to w rożnym wieku może sie odezwać.
Mnie dokucza atopowe zapalenie skóry ale nasilenia są coraz rzadsze. Bardzo chwalę sobie krem ABE do pielęgnacji skóry z nadmiernym złuszczaniem i rogowaceniem bo wyjątkowo dobrze dobrane składniki. On jest przeznaczony dla wrażliwej,suchej i bardzo suchej,szorstkiej, przesuszonej czyli charakterystycznej dla tych naszych schorzeń jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenia skóry.

Mirabela - Mireczko tyle cieplutkich słów pod moim adresem ... :oops: dziękuję i pozdrawiam.
wielkakulka pisze:Jeszcze pytanko co do buraczków
- ile je trzymacie, ile stoja i kisną?
- czy mogą wykipieć - czy mocno sie pienią? Jeśli postawię w pokoju na piecu kaflowym - czy dywan przeżyje?
Przeżyje, przeżyje a jak nie to będzie okazja na nowy ... :;230
On musi mieć ciepło aby prawidłowo przebiegał proces . Czasami wystarczą 4 dni a czasami trzeba aż 8 dni i z tym bywa rożnie. Trzeba sprawdzić czy kwas ma kwaśno-winny smak wtedy wyjąc chlebek i coś tam na wierzchu jak jest np jakiś kożuszek, zamknąć słoik i wstawić do lodówki.

iwona0042 - Iwonko i grosik - Gosiu powodzenia.
Musi się udać bo to na święta.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barbaro ktoś musi ...
Jedni w spadku dostają wielkie fortuny a inni ... sama wiesz po sobie co - prawda?
I gdzie tu sprawiedliwość ???
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Christin -Krysiu :wit Dzięki ogromne ,że o mnie dbasz :D wiele problemów rozwiązać próbuję Dzięki Twojemu wątkowi . Też powinnam zrobić kurację pszeniczną - tylko strach zacząć , bo wycofać się to byłoby niepoważne :;230 Spokojnej nocki ;:19
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Okazja na nowy ;:oj - że nie pomyslałam :;230
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barabello :wit Dziękuję za pocieszenie :D ale może zdecyduję się w 2013 roku , Muszę kupić pszenicę , Ile jej trzeba mieć w zapasie aby starczyło na kurację??? Pozostałym domownikom trzeba gotować -jak to wytrzymać ;:oj ;:oj
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu niejedna z kobiet musi robić różne podchody aby namówić swego męża na pewnie zmiany...
Ale ... my chyba wszystkie umiemy to robić - dobre z nas aktorki i nawet w reklamach uwzględniają tą wrodzoną kobiecą umiejętność manipulacji :;230

Ewciu wszystko jest możliwe do wytrzymania - zależy co kładziesz na drugiej szali gdy ważysz "za i przeciw"
Podstawą tej kuracji jest psychiczne nastawienie i tu jest problem a nie jakieś zapachy z kuchni .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barbaro za często nie można robić tej pszenicznej kuracji bo byś od gryzienia dziesiątki razy każdego kęsa miała mięśnie szczęki takie jak u chomiczka pultyny wypełnione jedzonkiem... :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podpowiedz jak namówic M na żywą choinke ;:145
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”