iwona0042 - Iwonko akrim26 - Mireczko dobrzy mężowie nam się trafili - widac ich matki nie goniły swych synów z kuchni a wręcz przeciwnie. ... zachęcały.
Oczywiście,że chwalę dobre potrawy ale tak naturalnie nie z przymusu aby coś na tym zyskać bo faktycznie bardzo mi smakuję choć zdarzają sie i wpadki ...
Kiedyś dawno temu doszło do zniszczenia śluzówki jamy ustnej i teraz czasami nie wiadomo z jakiej przyczyny mam chwilowe zaburzenia smaku ... oj wtedy mąż ma wielki kłopot.
sylwia75 - Syliwo mówią,że lepiej późno niż wcale a u Ciebie bodźcem stała się działeczka i odpowiedni wiek ku temu aby coraz bardziej szanować własne zdrowie.
Ewiczka52 - Ewciu czuwam nad Tobą abys nie traciła czasu na szukanie bo grudzień to dla nas kobiet pracowity miesiąc.
Barabella - Basiu jesteś wielka !!!
Teraz rozsądne podejście do tego co kładziesz na talerz i powinno wszystko się udać.
Łuszczyca to paskudne choróbsko i czasami w zaostrzeniach daje popalić. Całe szczęście,że moja rodzinę to omija ale jeden zięć ma i boje sie o wnuka czy czasami w spadku nie dostał bo to w rożnym wieku może sie odezwać.
Mnie dokucza atopowe zapalenie skóry ale nasilenia są coraz rzadsze. Bardzo chwalę sobie krem ABE do pielęgnacji skóry z nadmiernym złuszczaniem i rogowaceniem bo wyjątkowo dobrze dobrane składniki. On jest przeznaczony dla wrażliwej,suchej i bardzo suchej,szorstkiej, przesuszonej czyli charakterystycznej dla tych naszych schorzeń jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenia skóry.
Mirabela - Mireczko tyle cieplutkich słów pod moim adresem ...

dziękuję i pozdrawiam.
wielkakulka pisze:Jeszcze pytanko co do buraczków
- ile je trzymacie, ile stoja i kisną?
- czy mogą wykipieć - czy mocno sie pienią? Jeśli postawię w pokoju na piecu kaflowym - czy dywan przeżyje?
Przeżyje, przeżyje a jak nie to będzie okazja na nowy ...
On musi mieć ciepło aby prawidłowo przebiegał proces . Czasami wystarczą 4 dni a czasami trzeba aż 8 dni i z tym bywa rożnie. Trzeba sprawdzić czy kwas ma kwaśno-winny smak wtedy wyjąc chlebek i coś tam na wierzchu jak jest np jakiś kożuszek, zamknąć słoik i wstawić do lodówki.
iwona0042 - Iwonko i
grosik - Gosiu powodzenia.
Musi się udać bo to na święta.