Apteka na działce
Re: Apteka na działce
Krysiu, no cóż, przyznam szczerze, że w mojej kuchni jak i u Ciebie dowodzi M  
 włącznie z wypiekiem chlebusia  
 a ja chwalę, chwalę i idę w grządki  

pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
- sylwia75
 - 100p

- Od: 19 lut 2012, o 22:49
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Dziękuję christinkrysia za ciepłe przyjęcie,z wiekiem coraz bardziej zwracam uwagę na to co jemy,a od dwóch lat czerpię zdrowe inspiracje z mojej ukochanej działeczki 

akrim26 pamiętaj jak będziesz wlewała kwas do wywaru to na koniec ,żeby nie zagotować bo straci to co najwartościowsze-smak .kolor i witaminki

akrim26 pamiętaj jak będziesz wlewała kwas do wywaru to na koniec ,żeby nie zagotować bo straci to co najwartościowsze-smak .kolor i witaminki
Pozdrawiam Sylwia

- Ewiczka52
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

KRYSIU 
  Cieszę się ,że podałaś link na barszcz i sok z buraka czerwonego . Bardzo mi się na tą porę przydał .dziękuje 

Pozdrawiam Ewula

- Mirabela
 - 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Ja bardzo dziękuję Krysi, za ten dział jakże bardzo potrzebny . Co dziennie wracam i pomału wczytuję się w zawarte informacje. I zazdroszę wiedzy na temat ziół i ich wykorzystania. Żyj nam długo w zdrowiu. Pozdrawiam

- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Jeszcze pytanko co do buraczków 
- ile je trzymacie, ile stoja i kisną?
- czy mogą wykipieć - czy mocno sie pienią? Jeśli poostawię w pokoju na piecu kaflowym - czy dywan przeżyje?

- czy mogą wykipieć - czy mocno sie pienią? Jeśli poostawię w pokoju na piecu kaflowym - czy dywan przeżyje?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Mój ocet i buraczki przy kaloryferach stoją 

- grosik
 - 200p

- Od: 30 sty 2012, o 16:56

Moje buraki kiszą się od wczoraj przy kominku ;)

Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko

Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37

iwona0042 - Iwonko  akrim26 - Mireczko  dobrzy mężowie nam się trafili - widac ich matki nie goniły swych synów z kuchni a wręcz przeciwnie. ... zachęcały.
Oczywiście,że chwalę dobre potrawy ale tak naturalnie nie z przymusu aby coś na tym zyskać bo faktycznie bardzo mi smakuję choć zdarzają sie i wpadki ...

Kiedyś dawno temu doszło do zniszczenia śluzówki jamy ustnej i teraz czasami nie wiadomo z jakiej przyczyny mam chwilowe zaburzenia smaku ... oj wtedy mąż ma wielki kłopot.
sylwia75 - Syliwo mówią,że lepiej późno niż wcale a u Ciebie bodźcem stała się działeczka i odpowiedni wiek ku temu aby coraz bardziej szanować własne zdrowie.
Ewiczka52 - Ewciu czuwam nad Tobą abys nie traciła czasu na szukanie bo grudzień to dla nas kobiet pracowity miesiąc.
Barabella - Basiu jesteś wielka !!!
Teraz rozsądne podejście do tego co kładziesz na talerz i powinno wszystko się udać.
Łuszczyca to paskudne choróbsko i czasami w zaostrzeniach daje popalić. Całe szczęście,że moja rodzinę to omija ale jeden zięć ma i boje sie o wnuka czy czasami w spadku nie dostał bo to w rożnym wieku może sie odezwać.
Mnie dokucza atopowe zapalenie skóry ale nasilenia są coraz rzadsze. Bardzo chwalę sobie krem ABE do pielęgnacji skóry z nadmiernym złuszczaniem i rogowaceniem bo wyjątkowo dobrze dobrane składniki. On jest przeznaczony dla wrażliwej,suchej i bardzo suchej,szorstkiej, przesuszonej czyli charakterystycznej dla tych naszych schorzeń jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenia skóry.
Mirabela - Mireczko tyle cieplutkich słów pod moim adresem ...
   dziękuję i pozdrawiam.

On musi mieć ciepło aby prawidłowo przebiegał proces . Czasami wystarczą 4 dni a czasami trzeba aż 8 dni i z tym bywa rożnie. Trzeba sprawdzić czy kwas ma kwaśno-winny smak wtedy wyjąc chlebek i coś tam na wierzchu jak jest np jakiś kożuszek, zamknąć słoik i wstawić do lodówki.
iwona0042 - Iwonko i grosik - Gosiu powodzenia.
Musi się udać bo to na święta.

Oczywiście,że chwalę dobre potrawy ale tak naturalnie nie z przymusu aby coś na tym zyskać bo faktycznie bardzo mi smakuję choć zdarzają sie i wpadki ...
Kiedyś dawno temu doszło do zniszczenia śluzówki jamy ustnej i teraz czasami nie wiadomo z jakiej przyczyny mam chwilowe zaburzenia smaku ... oj wtedy mąż ma wielki kłopot.
sylwia75 - Syliwo mówią,że lepiej późno niż wcale a u Ciebie bodźcem stała się działeczka i odpowiedni wiek ku temu aby coraz bardziej szanować własne zdrowie.
Ewiczka52 - Ewciu czuwam nad Tobą abys nie traciła czasu na szukanie bo grudzień to dla nas kobiet pracowity miesiąc.
Barabella - Basiu jesteś wielka !!!
Teraz rozsądne podejście do tego co kładziesz na talerz i powinno wszystko się udać.
Łuszczyca to paskudne choróbsko i czasami w zaostrzeniach daje popalić. Całe szczęście,że moja rodzinę to omija ale jeden zięć ma i boje sie o wnuka czy czasami w spadku nie dostał bo to w rożnym wieku może sie odezwać.
Mnie dokucza atopowe zapalenie skóry ale nasilenia są coraz rzadsze. Bardzo chwalę sobie krem ABE do pielęgnacji skóry z nadmiernym złuszczaniem i rogowaceniem bo wyjątkowo dobrze dobrane składniki. On jest przeznaczony dla wrażliwej,suchej i bardzo suchej,szorstkiej, przesuszonej czyli charakterystycznej dla tych naszych schorzeń jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenia skóry.
Mirabela - Mireczko tyle cieplutkich słów pod moim adresem ...
Przeżyje, przeżyje a jak nie to będzie okazja na nowy ...wielkakulka pisze:Jeszcze pytanko co do buraczków
- czy mogą wykipieć - czy mocno sie pienią? Jeśli postawię w pokoju na piecu kaflowym - czy dywan przeżyje?
On musi mieć ciepło aby prawidłowo przebiegał proces . Czasami wystarczą 4 dni a czasami trzeba aż 8 dni i z tym bywa rożnie. Trzeba sprawdzić czy kwas ma kwaśno-winny smak wtedy wyjąc chlebek i coś tam na wierzchu jak jest np jakiś kożuszek, zamknąć słoik i wstawić do lodówki.
iwona0042 - Iwonko i grosik - Gosiu powodzenia.
Musi się udać bo to na święta.
- christinkrysia

Barbaro  ktoś musi ...
Jedni w spadku dostają wielkie fortuny a inni ... sama wiesz po sobie co - prawda?
I gdzie tu sprawiedliwość ???

Jedni w spadku dostają wielkie fortuny a inni ... sama wiesz po sobie co - prawda?
I gdzie tu sprawiedliwość ???
- Ewiczka52

Christin -Krysiu 
  Dzięki ogromne ,że o mnie dbasz  
  wiele problemów rozwiązać próbuję Dzięki Twojemu wątkowi . Też powinnam zrobić kurację pszeniczną - tylko strach zacząć , bo wycofać się to byłoby niepoważne  
 Spokojnej nocki 

Pozdrawiam Ewula

- wielkakulka

Okazja na nowy 
  - że nie pomyslałam  

- Ewiczka52

Barabello 
  Dziękuję za pocieszenie  
  ale może zdecyduję się w 2013 roku , Muszę kupić pszenicę , Ile jej trzeba mieć w zapasie aby starczyło na kurację??? Pozostałym domownikom trzeba gotować -jak to wytrzymać  

Pozdrawiam Ewula

- christinkrysia

Aniu  niejedna z kobiet  musi robić różne podchody aby namówić swego męża na pewnie zmiany...  
Ale ... my chyba wszystkie umiemy to robić - dobre z nas aktorki i nawet w reklamach uwzględniają tą wrodzoną kobiecą umiejętność manipulacji
Ewciu wszystko jest możliwe do wytrzymania - zależy co kładziesz na drugiej szali gdy ważysz "za i przeciw"
Podstawą tej kuracji jest psychiczne nastawienie i tu jest problem a nie jakieś zapachy z kuchni .

Ale ... my chyba wszystkie umiemy to robić - dobre z nas aktorki i nawet w reklamach uwzględniają tą wrodzoną kobiecą umiejętność manipulacji
Ewciu wszystko jest możliwe do wytrzymania - zależy co kładziesz na drugiej szali gdy ważysz "za i przeciw"
Podstawą tej kuracji jest psychiczne nastawienie i tu jest problem a nie jakieś zapachy z kuchni .
- christinkrysia

Barbaro  za często nie można robić tej pszenicznej kuracji bo byś  od gryzienia dziesiątki razy  każdego kęsa miała  mięśnie szczęki takie jak u chomiczka pultyny wypełnione jedzonkiem... 

- wielkakulka

Podpowiedz jak namówic M na żywą choinke