Ogródek Doroty - dodad

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Doroty - dodad

Post »

Las doinwestowany :wink: brzozami, w ogrodzie totalne przemeblowania, roślinne zamówienia w drodze - oj, będzie na co patrzeć. Wiosenne turbodoładowanie :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba trochę przegięłam z pracą dzisiaj, ale chciałam koniecznie zdążyć przed deszczem.
Izo-Tamaryszku lasu jest ok 1,5 ha. Na razie sadziliśmy tylko brzozy i to w takim łysym miejscu od dołu działki aby domek nie był na takim widoku.To nie jest to miejsce ze zdjęć. Myślę, że w niedzielę będę na działce to pokażę co udało się nam zwojować. Sam las jest mocno przetrzebiony, gdyż spółdzielnia prowadziła gospodarkę "rabunkową". Czeka mnie sadzenie chyba co najmniej przez najbliższe 10 lat :lol: Może wnuki będą się cieszyć lasem z prawdziwego zdarzenia. W tym roku może udałoby się nam jeszcze zasadzić trochę buka i dębu, może sosny albo jodły, zobaczymy. Czekam na informacje z nadleśnictwa czy jeszcze uda mi się kupić drzewka.
A oto efekty dzisiejszego popołudnia w ogrodzie
Najpierw była paczka od Ismeny. Tutaj już rozpakowana
Obrazek
Tak wyglądał o godzinie 14 teren pod rabate liliowcową
Obrazek
A tak pięć godzin i jakąś tonę kamienia później :lol:
Obrazek
Budulec na kaskadę i skalniak nad oczkiem z odzysku :tan
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No, to troszkę popracowałaś - ale tempo. Ja już nie daję rady tak szybciutko. Rabata liliowcowa wygląda obiecująco. No i tyle budulca na kaskadę, ech ładne te kamory!!! Troszkę ponosiłaś... Poniosło Cię troszkę...
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj poniosło... Czuję, że się jutro nie ruszę. Ale dziś m. nie ma więc nikt mi na ręce nie patrzył :lol:
A to dla niedowiarków. Co potrafi tułacz. Zaznaczam, że rósł na skalniaku trzy lata i tylko w ostatnim roku mu nikt nie przeszkadzał
Obrazek
Nie widać jeszcze liści, bo on późno startuje, ale to wszystko to jego korzenie. Z tego rozebranego kawałka wyniosłam pięć wiader korzeni ! Sama nie wierzyłam, że może go być aż tyle. Czuję, że to nie koniec mojej walki :evil: ale co tam wygram - muszę.
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko- musiałaś się bardzo napracować, żeby w tak krótkim czasie stworzyć rabatę od podstaw i jeszcze posadzić rośliny. :) Bardzo dużo liliowców kupiłaś. :wink:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Dorotko, ależ Ty jesteś pracowita. Też bym tak chciała mieć czas i każdego dnia parę godzin sobie w ogrodzie coś porobić. A tu niestety praca...W poniedziałek nadaję paczkę.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

;:138 kawał dobrej roboty zrobiłaś.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dorotko, no przegięłaś z tymi kamolami! Robisz konkurencję Pudzianowi :;230
Śliczne nowe roślinki, a rabatka liliowcowa bardzo zachęcająca.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyobraź sobie jak musiałam się chować w domu po parapetach i innych miejscach żeby się m. nie połapał w ilości :lol: A tak poważnie to duża część dziś przyszła więc musiała iść zaraz do ziemi. Poza tym dziś w końcu było troszkę słońca i nie musiałam jechać do lasu więć wykorzystałam na ogród. Niestety jutro ma padać a myślałam, że uda mi się podgonić prace przy kaskadzie :( . Masa roślin jeszcze w doniczkach czeka na miejsce.
Ewuniu - ewamon tułacz wygrzebany i zadoniczkowany, ale na razie jest w fazie korzonków. Może poczekacie z Barnadetką - Miriam aż puści listki to wtedy wam wyślę? Chyba, że chcecie same widzieć jego start to korzonki wysyłam w poniedziałek.
Ewuniu dzięki. To był niestety jeden z nielicznych dni, kiedy udało mi się wygospodarować kilka godzin dla ogrodu. Młodsze dziecko sprzedałam babci a mnie udało się w końcu wcześniej wyjść z pracy. Wróciła kierowniczka, którą zastępowałam i może wreszcie uda mi się iść na urlop :heja
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co mi tam Pudzian, betka :;230. Mam nadzieję, że rabatka będzie piękna jak zakwitnie. Niestety częściowo nie wiem jakie odmiany Te kupowane w ogrodniczym znam z "nazwiska" chyba, że się okażą oszustami, ale od Grażynki przyszedł mix więc będzie niespodzianka. mam tylko nadzieję, że mi się kolory zbytnio nie pogryzą :P
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

E tam od razu pogryzą. Będą się uzupełniać lub kontrastować. Ot co :D A swoją drogą gdzie tu sprawiedliwość - jedni walczą o tułacza jak o skarb najcenniejszy a inny walczą z nim jak z perzem nie przymierzając.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Dorotko, jestem pod wrażeniem twojej nowej rabaty, a jeszcze bardziej pracy, którą musiałaś wykonać :shock:
Ja też sadziłam liliowce, ale w porównaniu do ciebie, to miałam "lajtowo". Mąż trawnik ściągnął, przekopał, ja tylko wsadziłam, podlałam, zakopałam i gotowe :D

No a tułacz skubaniec, nieźle Ci się rozrósł. U mnie po dwóch latach ledwie go widać :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, perzu na szczęście nie mam, ale za to podagrycznik w ilośćiah hurtowych. Co mam nadzieję na wygraną w tej nierównej walce to znów mi się gdzieś objawia. Dziś już widziałam parę listków :evil:
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

dodad pisze:Izo, perzu na szczęście nie mam, ale za to podagrycznik w ilośćiah hurtowych. Co mam nadzieję na wygraną w tej nierównej walce to znów mi się gdzieś objawia. Dziś już widziałam parę listków :evil:
Witaj w klubie, ja dzisiaj wiaderko tego dziadostwa wyciągnęłam.
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Doroto, ale się dziś napracowałaś! ;:138 Piękna nowa rabata, ale będzie co podziwiać. Mówisz, że można pozbyć się tych najmniejszych? :wink: Podaj adres to ja też podrzucę, i jeszcze dopłacę za pośrednictwo :twisted:
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”