Może w końcu opanuję ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Może w końcu opanuję ogród....

Post »

Alima2, zauważyłam u ciebie ciekawe podejście do naszego forum.
Piszesz kilkanaście postów jeden pod drugim, każdy ma w sobie cytat z całego postu, do którego się odnosisz i dzięki temu ilość twoich postów rośnie - jest nabijana w sposób sztuczny. Przykłady?

- Śr 03 lut 2010 21:02 - Śr 03 lut 2010 21:27 - trzynaście postów raz za razem, jeden pod drugim :shock: A potem (21:55 - 21:56) kolejne dwa.

Sugestie:
1. nie musisz na każdy post odpowiadać z cytatem, szczególnie jeśli cytujesz post pisany bezpośrednio przed twoją odpowiedzią
2. co więcej, wcale nie musisz odpowiadać na każdy post :P
3. jeśli już koniecznie musisz wstawiać cytaty, to możesz zacytować fragment postu, a nie od razu całą treść
4. nie powinnaś pisać kilkunastu postów jedne bezpośrednio pod drugim, bo to nie uchodzi, to nie jest blog...

Pamiętaj o tych sugestiach, proszę. Z góry też dziękuję za dostosowanie się do reguł panujących na forum ogrodniczym :)

Musimy szanować miejsce na forum i czas innych. Zła jakość fotek, błędy techniczne, nadmiar cytatów, "nabijanie postów" itp. będą eliminowane bez uprzedzenia przy powtarzających się zdarzeniach. Zgodnie z regulaminem.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Droga Nalewko-jeżeli już piszesz o tym co uchodzi.....uważam( a wręcz jestem pewna!!) iż tego typu wywody powinnaś skierować do mnie na PW.Pisanie tego na ogóle delikatnie rzecz ujmują jest nie na miejscu. !!!!!
Pozwolisz,że sama ocenię czy powinnam czy tez nie odpowiadać na każdy post.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Mam pytanko :)
Powiedzcie mi proszę co mam postawić w ciemnym kącie. Mam w biurze na korytarzu wolny parapet ( ale nie okienny) w tym miejscu nie ma doświetlenia z okien. A miejsce cudne- dożo kwiatów wejdzie :heja :heja
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Jeśli już zaczynasz dyskusję na temat moich uwag, odnieś się proszę do meritum sprawy.
Poza tym nie napisałam, czy powinnaś, tylko, że "nie musisz", to była delikatna sugestia dotycznąca tych kilkunastu postów jeden pod drugim.
Na pw załatwia się sprawy prywatne, jeśli jednak piszesz na forum publicznym, to i uwagi dotyczące tego, co i jak piszesz, muszą się znaleźć tu, na forum publicznym.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Moderatorze-polecam jednak regulamin...
Zadam sobie trud !!!
III Uprawnienia właścicieli, Administratora oraz Moderatorów
& 3 pkt c)
"c) upomnienia za pomocą poczty e-mail użytkownika, który: złamał regulamin, nie przestrzega netykiety, zasad kultury osobistej w postach w stosunku do innych forumowiczów lub praw obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej;
Poza tym
II. Obowiązki użytkownika
& pkt k)
k) nie zezwala się użytkownikowi forum na polemizowanie z decyzjami Moderatorów czy Administratorów lub ich podważanie na publicznym forum
Zauważ, droga Beatko,że nie podejmowałam polemiki-poprosiłam o załatwienie sprawy ( w sumie przyjęłam do wiadomości,zaczęłam stosować się do Twoich zaleceń) drogą jaka mi przysługuje i jaką sobie życzę czyli PV- Ty w dalszym ciągu ciągniesz nieprzyjemny temat . Zmuszając mnie do polemiki na która nie mam ochoty. Nie po to wchodzi się na forum i nie taka jest rola forum. Nie czuję się kobietą niedowartościowana ,która musi realizować się na forum!!!!:) Propozycja- wykasuj nasze posty- uznajmy sprawę za załatwioną
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie Alinko nie siałam pelargonii, przezimowały w domu te wniesione jesienią z balkonu.
Teraz ukorzeniłam szczepki i wsadziłam żeby urosły nowe :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

A widzisz..a ja zawsze kupowałam nowe wiosna !! W tym roku też wyćwiczę Twój sposób :) Dziękuje :)
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47

Post »

Alinko plecam ci wątek Ani - Raczek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=27589
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Bardzo dziękuje- widzisz tyle lat wyrzucałam jesienią.....teraz będę się bawiła :heja :heja :heja
Mariolas
500p
500p

Post »

:;230 :;230 nie tylko ty to robiłas :)
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Zastanawiam się tylko w jakim one będą stanie??
Chociaż, Raczek chyba pobiera szczepki i ukorzenia co roku nowe :)
Mariolas
500p
500p

Post »

Poczytaj jej wątek masz tam tez zdjęcia a w razie czego zawsze można podpytac :)
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Teraz oglądałam all i zachorowałam na najzwyklejsze gloksynie. Są takie okazy,że głowa boli :)
Trzeba doczytać o kwitnieniu. Ja mam za mało kwitnących w miesiącach czerwiec-wrzesień :)
Mariolas
500p
500p

Post »

Ja myślę że za rok skupie się nad myśleniem pod kontem miesięcy na razie opieram się na porach roku aby zawsze coś oko cieszyło :)
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Witam
Praca mnie zabija. W biurze nie mam czasu - robię w domu!!! Musze zatrudnić więcej ludzi bo polegnę. Mam jak zwykle pytanko- czy zamiokulkas lubi miejsca nie doświetlone? Musze coś wymyślić do biura..... :heja :heja
Oglądałam moje doniczkowce-prawie wszystkie maja sadzonki...sama sobie zrobię kolekcję biurową z własnych hodowli :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”