Mnie się też podoba taka lekko muśnięta zielenią.

Nie bardzo jest na co czekać, będzie miała zaledwie trzy kwiatuszki. Ale i tak się cieszę, bo była w fatalnym stanie i to cud, że puściła pęd.kasiunieczka_32 pisze:Dorotko wspaniałe są te kwiatuszki i mnie także bardzo podoba się ten zielony odcień![]()
Czekam na rozkwit całego pędu Asc. Oriental Sibierian i już szukam, bo białej jeszcze nie mam
To ascocenda, więc kwiatki ma mniejsze, chociaż ten rozmiar nie jest ostateczny, bo dopiero wczoraj otworzył się pąk, jeszcze podrośnie i wybarwi się.nieinna pisze:Jak dla mnie ta Vanda ma słodkie kwiatki, jakiej są wielkości? Wydają się dość drobne, jak na vandę (ale może to moje złudzenie)
Tak jest na allegro, ale mówiłaś Dusiu, ze ta odmiana Ci się nie podobaStorczykowa pisze:Taka biała Vandzia była wczoraj na all..., może jeszcze jest?
A twoja jest cudna!!! Taka delikatna, z zielonym rumieńcem. Nie umiem się doczekać kwitnienia mojej, moja to Vanda White 005, ma bardziej podłużne płatki, całe białe.
Jak przyjechała do mnie to płakać mi się chciało - taka była paskudna!!! A teraz się ciesze, bo to śliczna i bardzo dzielna roślinajustus27 pisze:No nieMasz moje chciejstwo Vandowe
Cudna biała vandzia, gratuluje kwiatka
![]()
Ostatnio na Ebayu taka była i...się zakochałam
Tak jest na allegrooo, ale mówiłaś Dusiu, ze ta odmiana Ci się nie podoba