Kolorowy ogród Geni- cz.8
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewno wieczorkiem odpisze.Po obiedzie była na działce i kopała roślinki do wysyłki. Jeżeli są irysy w jej ofercie na stronce to na pewno ma , a w przyszłym roku będzie miała.Większość już sprzedała zresztą możesz do niej zadzwonić podaje też swój telefon.Ja dzisiaj zaszalałam i zamówiłam u Eweliny Dust to Down i kilka jeszcze innych liliowców..
Pozdrawiam ewa
Pozdrawiam ewa
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Geniu czy to cambria?
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Geniu cambria jest dośc łatwym storczykiem, na pewno sobie poradzisz, a jak coś to pytaj o radę 

ogródeczek
storczyki
storczyki
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Gienia na alegro trzeba uważać gdzie się coś kupuje i u kogo.Ja tylko robię zakupy u 5 sprzedawców bo już ich mam sprawdzonych.Czasami naprawdę lepiej trochę więcej zapłacić i mieć to co się bardzo chce.
Czytałam u Ani że napisałaś że nie musisz wszystkiego mieć .Szkoda bo wiem gdzie można kupić psiząb różowy
Czytałam u Ani że napisałaś że nie musisz wszystkiego mieć .Szkoda bo wiem gdzie można kupić psiząb różowy

- izabella1004
Witaj Gieniu, pięknego dostałaś storczyka. Na pewno go nie uśmiercisz. Na początku musisz zmienić mu donice. Kup taka przezroczystą, wtedy widć czy korzenie są białe i czy potrzebuje wody. Kup równiez specjalne podłoże do nich. Przy przesadzeniu obejrzyj korzenie i podcinaj te uszkodzone i chore. Na pwno jakies będą. Później delikatnie wsypuj podłoże, aby nie uszkodzić rośliy. Po przesadzeniu w większą donicznę (tylko nie może ona być dużo większa - max 1,5 cm szerokości i tyle samo głębokości), wstawiasz np do garnka i zalewaz odstaną wodą, aby 3/4 doniczki było zanurzone. Odstawiasz gdziesz na jakieś 40 minut. Po tym czasie patrzysz na korzenie, czy są już zielone. Jak są to czyli naciągnęły już wody. Wyjmujesz storczyka i odstawias gdzieś na zlew, aby obciekł. Następnie ustawiasz na parapet, tylko nie od południa, najlepiej rosną od zachodu. Tak co dwa tygodnie podajesz nawóz, aby ładnie rosły i kwitły. A częstotliwośc podlewania zależy od wyglądu korzeni. Jak są "podsuszone" to oznaka że maja ju sucho.
Jak coś to pisz.
Jak coś to pisz.
- izabella1004