Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Może na Śląsku jest popularna - zresztą wszędzie jest popularna, znamy ją 
Każdy chce ja mieć, pisałam już jak byłam na rynku to słyszałam kilka razy jak ludzie o nią pytają - czyli bardzo poszukiwana, u nas

Każdy chce ja mieć, pisałam już jak byłam na rynku to słyszałam kilka razy jak ludzie o nią pytają - czyli bardzo poszukiwana, u nas

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry weekedowo i jesiennie
Ale pogoda za oknem
..........zimno ,mokro i ponuro......no to już chyba takie nieśmiałe ,jesienne "dzień dobry"
Jadę pod Halę ,chociaż nie wiem czy ta pogoda sprzyja takim imprezom.
Cebulki św. Antoniego dopiero w tym roku zaczęłam poszuiwać ale z własnego doświadaczenia wiem ,że w Łodzi dość trudno je zdobyć.....chociaż na działkach widziałam kilka egzemplarzy.....mimo wszystko nie są tak ogólnie dostępne jak inne odmiany....
Moniś fajnie ,że już jesteś
Myślę ,że pierwszy rok przedszkola jest najgorszy , trzeba czasu ,żeby maluch się oswoił z codziennym obowiązkiem chodzenia do niego.
Na razie wszystko jest dobrze i mam nadzieję ,że tak zostanie
Przytulaski dla Pawełka

Ale pogoda za oknem

Jadę pod Halę ,chociaż nie wiem czy ta pogoda sprzyja takim imprezom.
Cebulki św. Antoniego dopiero w tym roku zaczęłam poszuiwać ale z własnego doświadaczenia wiem ,że w Łodzi dość trudno je zdobyć.....chociaż na działkach widziałam kilka egzemplarzy.....mimo wszystko nie są tak ogólnie dostępne jak inne odmiany....
Moniś fajnie ,że już jesteś

Myślę ,że pierwszy rok przedszkola jest najgorszy , trzeba czasu ,żeby maluch się oswoił z codziennym obowiązkiem chodzenia do niego.
Na razie wszystko jest dobrze i mam nadzieję ,że tak zostanie

Przytulaski dla Pawełka

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Cynthia
Aguś deszczyk wskazany, jak najbardziej
Tylko dzisiaj mało deszczu a dużo wiatru i zimna....
......jak już tak się porobiło ,to mogłby popadać bardziej.....chociaż jakiś pożytek byłby z tego
Moniś jakby nie było ,trzeba będzie przez to przejść
Byłam , na targach ale strasznie zmarzłam
Hortensji nie było, to znaczy były jakieś pojedyncze sztuki ale nic ciekawego
......mnóstwo cebulek i innych bylin i krzaczków
.....zresztą połowy stoisk jeszcze nie było.
Pojadę jeszcze za tydzień ,to może przyjadą jacyś hortensjowi sprzedawcy......teraz pewnie pogoda wypłoszła tych nieobecnych
Kupiłam tylko siarkę do kwasolubów, cieszyniankę, trójsklepkę , naradkę i psiząb żółty
.....to tak na deser
W przyszłym tgodniu mam nadzieję poczynić większe zakupy

Tylko dzisiaj mało deszczu a dużo wiatru i zimna....

Moniś jakby nie było ,trzeba będzie przez to przejść

Byłam , na targach ale strasznie zmarzłam

Hortensji nie było, to znaczy były jakieś pojedyncze sztuki ale nic ciekawego

Pojadę jeszcze za tydzień ,to może przyjadą jacyś hortensjowi sprzedawcy......teraz pewnie pogoda wypłoszła tych nieobecnych

Kupiłam tylko siarkę do kwasolubów, cieszyniankę, trójsklepkę , naradkę i psiząb żółty

W przyszłym tgodniu mam nadzieję poczynić większe zakupy

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Powiedz, czy było stoisko z różami pod samolotem ?
Ja zaluję, ze nie pojechałam, ale z kasą mam krucho, ciągle coś kupuję
Ja zaluję, ze nie pojechałam, ale z kasą mam krucho, ciągle coś kupuję

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Cynthia
Grażynko niestety róż praktycznie nie było, na jednym stoisku było tylko kilka jakiś zdechlaczków
Nie masz co żałować ,że nie byłaś bo połowa placu była pusta.....ja pojechałam po hortensje ale też nic ciekawego nie było.
Jadę w przyszłym tygodniu jeszcze raz, na pewno będzie już pełny plac, dzisiaj też pogoda trochę nie dopisała
Było za to dużo cebulek, wrzosy po 2,50......wybór bardzo duży i naprawdę piękne okazy

Nie masz co żałować ,że nie byłaś bo połowa placu była pusta.....ja pojechałam po hortensje ale też nic ciekawego nie było.
Jadę w przyszłym tygodniu jeszcze raz, na pewno będzie już pełny plac, dzisiaj też pogoda trochę nie dopisała

Było za to dużo cebulek, wrzosy po 2,50......wybór bardzo duży i naprawdę piękne okazy

- Cynthia
Taruś szkoda ,że nie dałaś znać wcześniej, może byśmy się spotkały wypiły jakąś kawusię 
Teraz przez 2 miesiące są w weekendy targi ogrodnicze pod halą sportową , jak kiedyś bedziecie jeszcze w Łodzi to musisz koniecznie na nie zajrzeć
Tylko są jakieś dwa weekendy kiedy targów nie będzie ( rozmawiałam dziś ze sprzedawcami), ale dokładnie nie pamiętam
Marcin dostanie swój koszyczek ( miała być doniczka ale musi być miejsce na cebulki maluszki
) i mam nadzieję ,że żadne nornice jej nie dorwią
.
Musi ładnie rosnąć bo już ją o to poprosiłam
.......ładnie..... 

Teraz przez 2 miesiące są w weekendy targi ogrodnicze pod halą sportową , jak kiedyś bedziecie jeszcze w Łodzi to musisz koniecznie na nie zajrzeć

Tylko są jakieś dwa weekendy kiedy targów nie będzie ( rozmawiałam dziś ze sprzedawcami), ale dokładnie nie pamiętam

Marcin dostanie swój koszyczek ( miała być doniczka ale musi być miejsce na cebulki maluszki

Musi ładnie rosnąć bo już ją o to poprosiłam