Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Dawno mnie tu nie było,tyle się zdarzyło.
Wielkie zmiany,wielkie zakupy,właściwie wszystko XXL ,a najlepsze są twoje odpowiedzi.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

NelciuCieszę się ,że jesteś.Z przyjemnością oglądam Twój ogródek.Piękne sosenki.Marzy Mi się taka kamienista rabata z iglakowymi maleństwami.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lukrecja pisze:(...)Pojechałam po karmę dla psa i znów przywiozłam cebulki czosnku białego i narcyzów.
Lukrecjo, ja tez tak mam ;:131 Za każdym razem gdy wstępuję na zakupy do marketu, to do koszyka same wpadają cebulki..uzbierało się ich trochę ;:224 Za pierwszym razem M zapytał, czy to też do sałatki, potem już przestał zawracać uwagę :;230 Ostatnio, nawet sam przytargał z Biedronki narcyze, bo stwierdził, że czegoś mu brakowało w tym koszyku.. :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

:;230 To znaczy, że nie tyko ja tak mam ;:138
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19

Post »

:;230 mi też nie wiedzieć czemu wózek skręca zawsze w stronę nowych roślinek

Nelciu autko rzeczywiście masz z gumy, chociaż pamiętam, że maluszki też były bardzo pojemne, czego to się nimi nie przewiozło ;:173
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Miałam dziś takie ambitne plany żeby całą sobotę spędzić w ogródku! No może jeszcze umyć okna. A tu leje jak z cebra! Brrrr... Nie wiem co ja zrobię jesienią i zimą, zaczął się nowy rok szkolny, zaczynam się bać kolejnych lat, z roku na rok coraz bardziej idiotyczne zarządzenia "naczialstwa", niepotrzebnie szarpią nerwy... Uwielbiałam swoją pracę, a teraz jakoś z radością wychodzę i szybciutko do domku! Dzieci też jakieś inne, jakieś takie "kamienne",kiedy pytam o pasje, o hobby - cisza, pytam co robią, kiedy wrócą ze szkoły, a one na to, że śpią, a jak nie śpią - to grają i tyle im wystarczy... świat się kończy!

Beatko witam ponownie, bardzo się cieszę, że zajrzałaś ;:196 XXL mówisz? a to na pewno chodzi o mnie? tzn. o moje roślinki? - chciałabym, aby tak już było! Czasem staram się puścić wodze fantazji i zobaczyć to miejsce za jakiś czas, kiedy faktycznie wszystko już będzie taaakie duuuże!

Juruś no to do dzieła! Kamienna rabata i sosenki! Kiedyś, jakieś 5 lat temu taką właśnie zrobiłam, ale wszystko co było zniszczył mój pies-szkodnik! Kocham go nad życie, co nie zmienia faktu, że wyrządził najwięcej szkód ze wszystkich psów jakie kiedykolwiek mieliśmy! Sosenki były, a jakże, ale po jego harcach zostały tylko kikutki po pieńkach! Teraz jest już bardzo dorosły i spokojniejszy, no to odkupuję to, co kiedyś nawet przyjąć się nie zdążyło.

Kasiu no no no, takie cebulki w sałatce! strach się bać! Dobrze, że M. się szybko wyedukował! A nasze zakupy marketowe, takie spontaniczne mają swój urok. ;:170

Aniu i Aniu my chyba wszystkie jesteśmy takie zakręcone i nieobliczalne! ale w tym cały nasz urok! ;:138 A jak się chce coś mieć, to nawet małe autko nie jest przeszkodą!

Wszystkim życzę bardzo miłego i słonecznego dnia! A teraz uciekam do Was!
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

No niestety pozostanę w świecie marzeń, a przyczyna jest brutalnie przyziemna - finanse.

Ja ostatnio stwierdziłem, że Mój samochód sam się zatrzymał koło ogrodniczego :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jurku, mój też tak robi ;:oj
Nawet wybiera okrężna drogę ;:108
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje plany były bardzo podobne, z tym że ja wczoraj umyłam okna,wysprzątałam dom,a dziś miałam robić w ogrodzie...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Uśmiałam się do łez... Z tym upychaniem chabazi w samochodzie - jakbym siebie widziała :;230 Cebulkoholizm - epidemia w ostatnich tygodniach zataczająca coraz szersze kręgi. Pojawia się rokrocznie, zazwyczaj jesienią i zbiera żniwo większe niż grypa sezonowa...
No i temat psa w ogrodzie...
Nasz nowy york ma naturę ogrodniczki. Zaczęła od zrywania stokrotek, potem przerzuciła się na różyczki. Teraz osobiście musi sprawdzać głębokość każdego wykopanego pod roślinkę dołka, a organoleptycznie jakość ziemi użytej do jego wysypania. Ostatnio miała zastrzeżenia do mojego sadzenia tulipanów, zanim się spostrzegłam wykopała wszystkie, które udało mi się chwilę wcześniej wsadzić... :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kornelko a ja nawet dzisiaj podziałałam na działce. U Ciebie lało? trochę dalej mieszkasz a u mnie lekka mżawka tylko od czasu do czasu.
Cieszę sie, że mam sunię nie psa bo ona to nawet siku na działce nie chce robić . Jak jestem dłużej to muszę ja zabierac za bramę aby siku zrobiła...chyba uważa działeczkę za dom :wink:
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Lukrecja pisze: Uwielbiałam swoją pracę, a teraz jakoś z radością wychodzę i szybciutko do domku! Dzieci też jakieś inne, jakieś takie "kamienne",kiedy pytam o pasje, o hobby - cisza, pytam co robią, kiedy wrócą ze szkoły, a one na to, że śpią, a jak nie śpią - to grają i tyle im wystarczy... świat się kończy!
Bardzo dobre podsumowanie, też jestem załamana tym że "świat się kończy" , ale chyba trzeba jakoś walczyć z tym postępem w cofaniu się. Mój ostatnio mnie załamał jak przez sen przyszedł w nocy i marudził że się nudzi. Z jednej strony to śmieszne ale z drugiej tylko świadczy o tym jak ten nasz "polski sen" psuje głowy naszym dzieciom, ogłupia.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Dzień dobry - wieczór! Niedziela się kończy, od jutra znów karuzela, ale co tam. Pięknie świeciło słoneczko, akumulatory naładowane i można brać się do dzieła! Oto co za przyjemności czekają na mnie jutro:

Obrazek

Paczuszki wyglądają na razie mało ciekawie, mam nadzieję, że wyrosną z nich przyzwoite kwiatuchy, zwłaszcza, że miały to być moje nowe spodnie! :;230

A teraz do rzeczy:
Jurku i Justynko wygląda mi to na jawny spisek naszych aut! No kto to widział, żeby tak skręcać a na dokładkę jeszcze jeździć okrężnymi drogami! :;230 Coś w tym jest!

Gabrysiu w ogródku nie byłam, ale w końcu się wypogodziło, umyłam okna i przewróciłam dom do góry nogami. Porządki w szafie sprawiły, że wcale nie potrzebuję nowych spodni, bo w jakiś czarodziejski sposób wchodzę jeszcze w te z poprzedniego sezonu, więc jest ok!

Asiu cóż za trafna diagnoza! ja bym do tego dodrzuciła różyczkę, albo różankę jak kto woli, a w większości za sprawą Twoją i Robaczka! no i fotek Aguniady!
asia2 pisze: Cebulkoholizm - epidemia w ostatnich tygodniach zataczająca coraz szersze kręgi. Pojawia się rokrocznie, zazwyczaj jesienią i zbiera żniwo większe niż grypa sezonowa...
A z psami w ogrodzie na brak zajęć z pewnością narzekać nie będziemy! Czasem się złoszczę jak ten szkodnik napsoci, ale zrobi te swoje maślane oczy "to nie ja" - wymiękam no i znów głaszczę po główce!

Ewciu do południa było szaro, buro i ponuro, zimno i mokro! No to się zabrałam za - jak to na tym FO się określa - "odszczurzanie" domu. Sunie są chyba jakieś inteligentniejsze, pomimo, że sprzątam po swoim psie, czasem się zdarzają niespodzianki! i to w najmniej oczekiwanych miejscach.

Emko ja się tak szybko nie poddaję, ale "do tanga trzeba dwojga" - swoje zajęcia staram się prowadzić najciekawiej jak się da, ciągle coś nowego kombinuję. Jednak możesz mieć najciekawszy repertuar, ale muszą być też odbiorcy - a im się najzwyczajniej nie chce. Bazuję jeszcze na tych starszych rocznikach, choć "gołym okiem" widać różnice pomiędzy rocznikami. No, dość off topikowania ;:172

I na koniec trochę trawek - uwielbiam!
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i ciekawa jestem czy te różyczki zdążą jeszcze rozkwitnąć...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego wieczoru! :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Prócz wielkiej zawiści jaką odczuwam na widok tego ogrodu to najbardziej zazdroszczę Ci wielkości obszaru ;:112 Możesz wymyślać co tylko zechcesz a ogród to połknie i zaakceptuje i oczekuje na więcej ;:196
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cebulków jak mrówków ;:oj wiosną będzie pięknie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”