Moj Ogrod-moje miejsce wypoczynku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moj Ogrod-moje miejsce wypoczynku

Post »

Witaj świątecznie. :wit
Wspaniały zakątek tulipankowy.
Aż się człowiek uśmiecha na taki widok i serce się raduje.
U mnie też ponuro i deszczowo.
Zostawiam coś dla oka, jeśli jeszcze nie widziałeś. - http://daylily.net/ahs/tour_gardens/flo ... ursery.htm
Miłego dnia. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28

Post »

Grażyno Kogro.stronkę widziałem oczywiscie,podobał mi się Twój post w wątku liliowcowym.Pięknie opisałaś co będą robić teraz Państwo Stamile,i całkowicie Cię popieram.Powinniśmy wszyscy wiedzieć kiedy się wycofać i przekazać pałeczkę młodemu pokoleniu.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Otóż to Tadeuszu.
A tobie młode pokolenie jak widać szybko rośnie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu ;:167 melduję, że wczorajszy dzień spędziłam w Twoich stronach :lol:
Po południu zrobiliśmy sobie długi spacer po lesie, ul. Borową, która prowadzi do Rybnika :lol:

Obrazek

Nooo, i obiecana kapliczka :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy, teraz już wiesz, o która kapliczkę chodzi :heja
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Obrazek
Tadeusz...czy to botaniczne tulipki???? one sa podobno niezawodne....muszę sobie takich kupić....bo w tej chwili nic nie kwitnie a przydałoby się ;:108
Moja wnusia ucząca się parkować.
No proszę :uszy i od razu tyłem ;:224
ja do tej pory mam problemy ;:224 :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko.Byłem pod kapliczką w sobotę.I jeśli twoja rodzinka dba o tę kapliczkę to sprzątali przed kapliczką i grabili trawę.Nie wypadało mi robić akurat fotek.Jechałem specjalnie sprawdzić jak postępują roboty na zamku w Rudach,no i postępy są znaczne.Po drodze jechałem do Buku t.j. za twoją rodzinką no i kapliczkę widziałem.Pozdrawiam serdecznie tadeusz
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko witam.Tulipki to botaniczne,tyle że miały być wysokie na 25 cm.Grażyno jeszcze gorzej jest z żonkilami zaczynają kwitnąć jednakowo już pokazałem fotki.Zobaczymy co dalej,jest ich jeszcze sporo do zakwitnięcia.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Tadeo
Dokładnie dzisiaj wróciłam ze świąt i upewniłam się, że te cebule, które kupiłam nie są tymi, za które zapłaciłam.
Kupowałam od dwóch dostawców, wszystkie narcyzy miały być "niezwykłe" a jak dotąd te, które rozkwitły są najzwyklejsze. Nie mam szans na bycie tak skrupulatną jak Ty - bo nawet jak sobie oznaczyłam różne miejsca to za tydzień miałam wszystkie znaczniki powyciągane przez moje córki.
Teraz jednak pamiętałam, że w jednym miejscu miał być "Rip van Winkle" (czy coś takiego - narcyz pełny) a dzisiaj otworzył się pąk - i jest najzwyklejszy :evil: . Mam więc pewność, że zostałam oszukana - gdyby chodziło o jedno msc to uznałabym to za błąd w pakowaniu. Jak dotąd jednak wszystkie są nie takie jak trzeba. Czekam jeszcze na kilka ostatnich sztuk abym dowiedziała się czy oszukuje jeden sprzedawca czy też obydwu (są jeszcze na all) . A potem sama nie wiem - chyba coś od nich kupię dla picu i od razu wystawię negatywy :?
pozdrawiam
pyzia
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj PATRONIE, odbyłem spacer po Twoim wiosennym ogrodzie, co by nie powiedzieć, wiosenne kwiaty są najpiękniejsze.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pyziu.Już napisałem wcześniej Halince Kwak że mam problem z żonkilami.Zobacz moje fotki ,też mialy być pełne,nie dość tego jeszcze są niskie iz małym kwiatem.Zobaczymy co dalej.pozdrawiam
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Sprawdziłam już na all, że jeden z tych dwóch sprzedawców ma 128 negatywnych komentarzy więc jestem już praktycznie pewna. Napisałam do serwisu o co chodzi, ale nie liczę na nich zbytnio bo jak jest problem - to nie ich (już się o tym przekonałam). Co za perfidni sprzedający - o tym co się kupiło można się bowiem przekonać po 9 miesiącach... A wtedy już jest za późno :( na cokolwiek
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pyziu na allegro nie mamy co liczyć,to cwaniacy.jedynym rozwiązaniem po naszej stracie oczywiście to bojkotowanie na naszym forum,aby wszyscy unikali takich sprzedawców.Wydaje mi się że winny bedzie dostawca wysyłajacy na wschodni rynek cebule.Ale niestety nasi hurtownicy myslą że chwycili Pana boga za nogi,kupując towar taniej.kiedy nie będą mogli sprzedać innego towaru to wtedy to do nich dotrze.Ale to juz po naszej stracie.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witaj Tadeusz:)
U Ciebie jak zwykle wzorowo. Oglądam Twoje zdjęcia i zaczynam rozumieć gdzie robię błędy! Wysadziłam 150 krokusów i zupełnie ich nie widać!! Chodziłam jak sierotka Marysia i sadziłam po jednym w całym ogrodzie !! A gdybym zrobiła kilka wysepek miałabym cudną wiosnę !! Jeszcze ciut ( z kilka lat :;230 ) i będę wiedziała jak to robić :)
Zapraszam jutro na kawkę :)
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Witam :wit
Ja podglądam ogródek od jakiegoś czasu, ale tak jakoś się nie złożyło dotychczas żeby dać o sobie znać.
Teraz nie wytrzymałam: Jakie piękne Tulipany! Nie mogę się napatrzeć, te wzorzyste liście są tak piękne że chyba dla liści jak i dla kwiatów je kupię. No i jestem pod ogromnym wrażeniem że wszystko tak schludnie poopisywane, bo mniemam że tabliczki noszą nazwy każdej odmiany ;:63

Piękne! I w dodatku cieszę się że jesteście w moim rodzinnym mieście, bo mogę obserwować na pięknych zdjęciach jaka jest pogoda i jak się wszystko rozwija ;:138
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

tadeo pisze:Witaj Halinko.Byłem pod kapliczką w sobotę.I jeśli twoja rodzinka dba o tę kapliczkę to sprzątali przed kapliczką i grabili trawę.Nie wypadało mi robić akurat fotek.Jechałem specjalnie sprawdzić jak postępują roboty na zamku w Rudach,no i postępy są znaczne.Po drodze jechałem do Buku t.j. za twoją rodzinką no i kapliczkę widziałem.Pozdrawiam serdecznie tadeusz
Tadeuszu ;:167 cieszę się, że już wiesz, gdzie spędzam święta :D
Myślę, że Ci ludzie, to chyba nie moja rodzinka, ponieważ oni tylko zajmowali się odnowieniem tej zaniedbanej wówczas kapliczki :lol:
O pracach na Zamku dowiedziałam się wieczorem i już nie mieliśmy sił ani czasu, żeby tam zaglądnąć. Zrobimy to następnym razem :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”