Męczennica,Passiflora - cz.1 uprawa,pielęgnacja
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Passiflora
kurcze czy naprawde nikt nie wie ???
zeberka4 no po samych liściach dość trudno je rozpoznawać tym bardziej, iż na Twoim zdjęciu bardziej widać dywan niż passi, proszę daj zbliżenie na samą passi
pozdrawiam, Gosiek
Caerulea z aż tak wydłużonymi "palcami"?
-
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 01:31
Jak najbardziej to może byc caerulea. Moje mają podobne liście. Jeżeli do tego została kupiona w jakimś markecie lub wysiana z nasion to byłbym niemalże pewien.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja pass. caerulea wróciła do siebie i zaczęła kwitnąć- zawsze jednym kwiatkiem 
Ten jest sprzed tygodnia, dziś wiem, że został zapylony!

Ten jest sprzed tygodnia, dziś wiem, że został zapylony!

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Kamilo u mnie też zawsze ta odmiana kwitnie jednym kwiatkiem .Natomiast Lady Margaret ma więcej kwitnień w jednym czasie.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
phantom tak, właśnie caerulee często maja takie długie palce :p - tak wyglada np. moja

a na tym zimnie zakwitła mi anastazja

a na tym zimnie zakwitła mi anastazja

pozdrawiam, Gosiek
Przepraszam,że pewnie pytam o to co już jest gdzieś tutaj opisane,ale dostałam właśnie kawałek passiflory,ciężko zniosła podróż.Nie planowałam u siebie tej roślinki(aleogromnie się z niej cieszę),nie mam pojęcia jak się z nią obchodzić,a przede wszystkim,jak ukorzenić?
Czy trzymać w wodzie,w wodzie z vit.B1,z węglem drzewnym;czy po prostu wsadzić do ziemi i do wora.
A może asahi?(gdzieś powinnam mieć z zeszłego roku...)I jaką glebę ona preferuje.Pewnie przejrzę cały watek,ale teraz te 60 stron zajęłoby zbyt wiele czasu....
Czy trzymać w wodzie,w wodzie z vit.B1,z węglem drzewnym;czy po prostu wsadzić do ziemi i do wora.
A może asahi?(gdzieś powinnam mieć z zeszłego roku...)I jaką glebę ona preferuje.Pewnie przejrzę cały watek,ale teraz te 60 stron zajęłoby zbyt wiele czasu....
krufka najpierw do ukorzeniacza a potem do ziemi uniwersalnej i owinąć foliówką z dziurkami, żadna woda i żadna wit. B1
a asahi jako biostymulator nie stosuje się przypadkiem jak roślina już rośnie??

pozdrawiam, Gosiek
mely asahi stosowałam,kiedy roślina trafiała do mnie w złej kondycji-ukorzeniłam 100% hoi,które do mnie dotarły.Oprysk stosowałam jednorazowo,zaraz po otrzymaniu rośliny.
Vit B1-podobno to działa,przyspiesza i ułatwia ukorzenianie roślin,muszę wypróbować na własnych roślinach,zrobię doświadczenie.
Dzięki serdeczne za podpowiedź,idę działać
Vit B1-podobno to działa,przyspiesza i ułatwia ukorzenianie roślin,muszę wypróbować na własnych roślinach,zrobię doświadczenie.
Dzięki serdeczne za podpowiedź,idę działać

-
- 100p
- Od: 23 lip 2009, o 00:46
Piękna moja niestety padła nie wiem dlaczego.