Miniaturowy ogród -Foggia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Miniaturowy ogród -Foggia

Post »

Witaj Marysiu.
Piękna relacja a zdjęcia robisz fantastyczne.Jablonie rozciągnięte na murze to na pewno świetny widok.
Wyobrażam sobie park gdy już kwieciem mocno sypnie.
Ogród róż historycznych to chyba każda z nas chciałaby si e znależć tam razem z Tobą.
Piękne róże zamowiłaś-z wyprzedaży-to pewnie nie takie drogie.Ale gdzie Ty ramblery i climbery posadzisz?'Breeze Hill' -och jak mi się podoba.
Pozdrawiam Ciebie i M(ładnie wyszedl odpoczywając na ławeczce) ;:167
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ładny ogród zwiedziłaś ,najbardziej podobał mi się mekonops...niestety u mnie przez dwa lata wychodziły same liście,a w tym roku nie pojawiło się nic...Niesamowita ilość bukszpanów,ogrodnicy chyba przez cały sezon je formują... :wink: a drzewka owocowe tak rozpięte na murze to pomysł dla naszych małych ogrodów... :lol:
U Ciebie dzwonek piękny ,chyba też takiego mam ,z tymi ciemnymi dzwonami...ale w tym roku mniej kwiatów,Clematis montana przemarza w Twoim klimacie ,to u nas dopiero ,swego czasu chciałam go nabyć ,nigdzie nie mogłam na niego trafić ..., nawet lepiej ,bo i tak szanse na kwitnienie byłyby znikome ,a cenne miejsce by zajął...
U nas kwitnienie róż w pełni,w te ciepłe dni po obfitych deszczach wszystko ruszyło jak burza...Codziennie cykam po kilkadziesiąt zdjęć ,nie mogę się napatrzeć na ten wielki rozkwit...Jak najwięcej chce uwiecznić ,Paul Transon zakwitł na długości paru metrów,jestem nim zachwycona.Kwieciaki trochę strat spowodowały ,ale mimo to nie jest to tak druzgocące...choć zadowolona nie byłam przy zbieraniu padniętych pąków... :?
Daj znać gdy następnym razem przyjedziesz do Polski..Koniecznie musimy się spotkać... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu :wit
urocze miejsce pokazałaś ;:167 zawsze podziwiam precyzję z jaką pielęgnowane są te żywopłoty bukszpanowe, niesamowite! ;:oj
Ale na co dzień chyba wolę twój ogródek, nie ważna wielkość, ważne serce włożone w jego pielęgnację ;:167
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. :D
Cóż za piękny ogród. Jestem pod wrażeniem....no i te róże i fotki z Twoich stron.
Piękna księga różana P. Beales'a.....właśnie dostałam wiadomość, że dostanę Mrs Yamada.
Serdecznie pozdrawiam i obiecuję, że będę częstym gościem.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno bardzo Cię nie było ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

:wit Marysiu co słychać? ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”