Piękne macie pomidorki . Oby owocowały jak najdłużej .
U mnie zaczyna dojrzewać Manistella wysiewana w maju na zbiór jesienny .
W przyszłym sezonie wysieję ją jak najwcześniej i sadzonek na jesień narobię .
Giulietta ładniutka, miała być u mnie w tym sezonie ,ale wyszło jak wyszło. Przemek , pokażesz jak wygląda w przekroju. Ania,, Manistella wysiewana w maju zaczyna dojrzewać.?
Jak będziesz miała kilka ziarenek za zbyciu to plissss
Na przetwory to Lima i inne odmiany w tym typie .
Pomidor krzyżówka Faworyta . Nasiona od Kasi leszkat76 .
Asiu , u mnie się skończyły , ale wiem kto może mieć . Wiosną dam Ci namiar .
Dla mnie piękne .
Uprawiam Manistellę już nie pierwszy sezon , ale smaku nie znam . Odezwę się kiedy
posmakuję .
W przyszłym sezonię chyba wrócę do Guarmandii . Z profesjonalnych była najwcześniejsza .
Wada to zielona piętka , ale bez twardych przerostów .
Ja myślałem, że te wasze pomidory na późny zbiór to dopiero jesienią będą. Moja rozsada Polbiga stała na dworze. W foli było za gorąco. Na dworze regularne deszcze. Błąd zrobiłem, że nie schowałem jej do domu na parapet. Zaniedbaną z niedoborami wysadziłem początkiem sierpnia do tunelu. Teraz dopiero dochodzi do siebie i zaczyna kwitnąć. Ciekawe czy coś z niej będzie.
Jedną siewkę przepikowałem prosto do dużej donicy. Miała lepsze warunki i wyrósł z niej ładny krzaczek. Ma już zawiązane pomidorki. Coś do spróbowania powinienem mieć.
Aniu u Ciebie ta sakiewka trochę różni się od mojej ale to pewnie dlatego że pokolenie F4, u Ciebie już będzie F5.
Numerek nie jestem pewna 19 albo 17.
Dostałam pomieszane i nie wiem którą wysiałam. Jedna charakteryzuje się pustymi komorami a druga jest bardziej mięsista .
Rowerzysto, jakoś szybko im poszło w tym roku, pewnie przez te upały. Siałem je 15 maja, sadziłem 1 lipca.
Pisząc, że dojrzewają miałem na myśli pierwszy owoc na roślinie. W porównaniu do wiosennych, gdzie dojrzewa (strzelam) średnio szóste grono, to opóźnienie jest znaczne.