Ogród Izabelli
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
ZENOBIUSZ pierwszego hibiskusa kupiłam cztery,pięć lat temu i co roku dokupuje.Do taj pory wszystkie u mnie dobrze zimowały,ale rosną pomiędzy innymi krzewami(cypresami,świerkami) co daje im na pewno jakąś osłonę.Zimą nie wszystkie ,ale te młode co mam osłaniam dodatkowo włókniną.
raistand tego pełnego hibiskusa kupiłam w tamtym roku.Jeszcze jest mały ,ale ma bardzo dużo pąków.Mam jeszcze białego pełnego ,ale jeszcze nie kwitnie.
ZENOBIUSZ pierwszego hibiskusa kupiłam cztery,pięć lat temu i co roku dokupuje.Do taj pory wszystkie u mnie dobrze zimowały,ale rosną pomiędzy innymi krzewami(cypresami,świerkami) co daje im na pewno jakąś osłonę.Zimą nie wszystkie ,ale te młode co mam osłaniam dodatkowo włókniną.
raistand tego pełnego hibiskusa kupiłam w tamtym roku.Jeszcze jest mały ,ale ma bardzo dużo pąków.Mam jeszcze białego pełnego ,ale jeszcze nie kwitnie.
- izabella1004
Halinko zdążyłam wszystko wykosić przed deszczami,ale byłam tak wściekła,myślałam że wybuchnę.Ten kombajnista kosi mi pola od trzech lat.W tym roku przy takim czystym zbożu jak ja miałam pierwszy tank ukosił mi takiego bródu że mało zawału nie dostałam.Dobrze że zajrzałam do przyczepy bo by mi tak dalej kosił.Zaczoł mi dyskutować że się nie da inaczej sit ustawić itp.Po ustawieniu sit wykoszone zboże było czyściutkie ,no to ja byłam zadowolona.
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Pytam o tego hibiskusa bo ja coś nie mam szczęścia do tych "ciekawszych" odmian. Pełnego chyba miałem (ach ta demencja starcza ;) ) ale mi wymarzł. Taki z cieniowanymi czerwono płatkami też mi wymarzł. Kupione niebieskie zawsze okazywały się czerwonymi (liliowymi)
Za to pięcioletnia siewka mi w końcu zakwitła. I bylinowy też chyba zakwitnie.
Za to pięcioletnia siewka mi w końcu zakwitła. I bylinowy też chyba zakwitnie.
- izabella1004
Oj Izunia to Ty jeszcze na kombajnach się musisz znać i kombajnistach hihihi
To ja się pochwalę, że w jednej donicy z maleńką sosną przywiezioną wiosną z lasu wyrosły mi 3 pszenice (roślinka sztuk 3)
Ładnie rosły to nie wyrywałam. No i teraz dzieci mnie pytają kiedy żniwa
hihihih
a tam, będę miała ziarenka dla papugi na kolację z własnego ogródka :P
To ja się pochwalę, że w jednej donicy z maleńką sosną przywiezioną wiosną z lasu wyrosły mi 3 pszenice (roślinka sztuk 3)
Ładnie rosły to nie wyrywałam. No i teraz dzieci mnie pytają kiedy żniwa

a tam, będę miała ziarenka dla papugi na kolację z własnego ogródka :P
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- izabella1004
Izuniu mieszkając tutaj i przy tych remontach od nie pamiętam kiedy i mając takiego M jak ja to muszę się na wszystkim chociaż trochę znać.Jeszcze parę latek wstecz nigdy bym nie pomyślała że będę rolnikiem,czasami ciągnikiem jeżdziła,kamienie na polu zbierała itp.Czasami mam tyle na głowie, że jedynym moim jakimś zadowoleniem jest mój ogród.
- izabella1004