Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Piękna dalia Aniu! ;:138 Liliowce,jeżówki,kolorowo i soczyście! ;:138 A ogóreczki ;:131 już swoje kwaszeniaczki masz... My małosolne z targu na razie 2 razy nastawialiśmy bo swoich jeszcze nie mamy.Tylko 2 szt.szklarniowych owocuje więc Rodzinka na mizerię lub do kanapek zaopatrzona...
Trochę się ochłodziło do południa bo później już temperatura wzrosła..Deszcz u mnie na działkę nie dotarł choć w mieście solidnie popadał wczoraj...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pięknie u Ciebie. Moje jeżówki dopiero się szykują, ale to młódki od uprzejmej forumki :wink:. Ogórków zaprawiłam 6 słoików, oby nie wyschły,ochłodziło się to może i deszczu się doczekamy. Te drobne ostróżki to takie samosiejki? Koniecznie muszę zaprosić do swojego ogrodu.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prześliczne masz liliowce Aniu, i jak dużo! Moje jeszcze w pąkach. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez liliowców. To takie bezproblemowe rośliny a takie ładne. Zazdroszczę Ci deszczu. Co prawda nie mam jeszcze suszy ale już przydałoby się podlewanie z nieba, bo od kilku dni u nas mocno wieje.
Lilie też masz piękne. U Ciebie wszystko szybciej kwitnie niż u mnie. Czy obcinasz już kwiaty różom? Po tak obfitym kwitnieniu będzie co ciachać sekatorem 8-) :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej, a moje jeszcze nawet nie kwitną, niedługo wybieram się na urlop, a pewnie w tym czasie moje ogórki w końcu się pokażą i to mnie trochę martwi, bo podlewać nie będzie miał kto ;:185 , prześliczne te liliowce masz Aniu, ostróżki jednoroczne same się wysiewają?, jeżówki już pięknie kwitną, na ale widzę, że wszystko szybko zakwita i moment przekwita, ta susza jest okropna ;:185
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

witajcie kochani ;:196
Schrzanil mi się laptop. Spróbuję odpowiedziec z tel. Zbiorowo.
duju Justynko To zlocien mauruna.

Ogorki mam . I codziennie już je przerabiam.Mam też fasolkę ( wczoraj już ja gotowałam ) cukinię.
Ja już sieje pierwsze warzywka w połowie kwietnia. W tym fasolkę. Pierwsze kilka rządków ogórków pod koniec kwietnia. Drugie ok. 15 maja .
Wczoraj wyrwałam kolejna rzodkiewke i w to miejsce posadziłam kolejną fasolkę szparagowa.
Lilie kwitną liliowce też . O tak mam ich sporo. Z dnia na dzień kwitnien przybywa.wszystko cieszy.
Tylko ta susza :twisted:
Te ostrózki to były posadzone w ubiegłym roku. A tym się same wysialy. Mam nadzieję ,że w nastepnym roku też się same wysieja. ;:173
Tak róże po kwitnieniu przycinam.
Dziękuję dam bardzo za wszelkie pozytywne slowa . One zawsze są motywujące. ;:108
No cóż idę podlewać. . :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,niby znam Twój ogród ,ale ciągle w nim inaczej i jakby piękniej i piękniej ,tak trzymaj ,Twoja praca przynosi niesamowity efekt,wszystko zakwita bo ciepło a wody coś dostają nasze roslinki ,chociaż ja ogrodu jeszcze nie odlewałam ,ale chyba muszę zacząć bo uschnie ,pozdrawiam ;:168
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Aniu! Jak zwykle cudne zdjęcia z cudnego ogrodu ;:138 ;:138 Wędrówki po Twoim ogrodzie wśród pieknych kwiatów to nie lada przyjemność..Pozdrawiam serdecznie i wracam do tej przyjemności.... ;:196
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, z tej serii zdjęć najbardziej podoba mi się trzecie od końca. Świetnie uchwyciłaś te strzelające w niebo, sztywne łodygi liliowców, które zapowiadają eksplozję kwiecia z przygotowanych pąków. Ale ile ich! To dopiero będzie spektakl jak zakwitną :tan
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Ślicznie kwitną Ci lilie, liliowce, jeżówki ;:215 . Motyli pewnie u Ciebie dostatek ;:215 . Ogórkowych zbiorów zazdroszczę bo ja nie mam wcale :oops: . Muszę sobie kupić i zakisić trochę słoików bo jednak lubię te warzywka . Masz też sporo róż i pięknie Ci kwitną. U mnie obecnie też susza chociaż dzisiaj ciut popadało. Dobrze, że przynajmniej chwilkę odpoczniemy od upałów. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie miałam caly post z odpowiedzą i wypadł w kosmos :evil:
Spróbuje jeszcze raz . Chociaż to trudniej bo piszę z telefonu .Ale już ziorowo.
Chlodniej jest czym oddychać. . Chmurki chodzą ale nic z nich nie spada .
Dziś przycielam pędy winorosli i pomidorków.
Trudne to lato. I trudno patrzeć na roślinki jak walczą o byt.
A człowiek jak patrzy jak zwieszają liście to zniesie podlewanie z komarami. :roll:
Cieszę się, ze do mnie zagladacie żel moje roślinki ,kwitnienia i zdjęcia wam się podobają. Wasze opinie i słowa są dla mnie budujące.
Liliowcow mam sporo . W jednej dużej rabacie i w różnych miejscach. Te badylki to zapowiedź pieknych kwitnien.
Lilie też kocham . I nie wyobrazam sobie ogrodu bez nich.
Ostnice mam po raz pierwszy.

I sezon ogórkowy. .codziennie jakiś słoiczek czy kilka robię.
Ale lato to także sezon przetworczy. ;:108
Dużo kwitnien mam co mnie cieszy No kocham Te różne kwiatuchy .Ale i przy nich mogę obserwować dużo różnych owadów. ;:215

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

U ciebie to pełny sezam kwitnień cudnych i kolorów :) Fajnie że tych koszmarnych komarów coraz mniej :heja
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No niestety, u mnie, choć upały przyszły dużo później niż do Polski, też już bez węża ani rusz?

Cudne maki lekarskie? U mnie w tym sezonie znowu klapa, drugi rok z rzędu? Chyba pogoda (najpierw ulewne deszcze przez które gniją im korzenie, a zaraz potem upał i susza) im nie sprzyja?

Pozdrawiam!
LOKI
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Fajnie kwitną liliowce, mają tak różne barwy ;:oj Jedne są nasycone, ma się wrażenie, że przy najlżejszym ruchu kolor, jak farba będzie z nich spływał, a inne takie delikatne, ledwo muśnięte ;:63
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liliowce dają popis! ;:138 Cóż to za piękność w zielonkawym kolorze? Cudo! Nie widziałam jeszcze takiego liliowca ;:224 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne zdjęcia.Nie które liliowce to chyba kupowałyśmy w jednym sklepie. ;:306 :;230
Jak dobrze mieć ogród "na luzie".
Świetne plony,moje gratulacje. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”