Madzik - moje storczyki
Madziu, dużo kwitnień prezentujesz ostatnio. Sporo rarytasków
!
Z poprzednich stron spodobała mi się wyjątkowo Twoja - jak napisałaś - "wyprzedażowa bida"
Kwiaty ma tak eleganckie, że na "bidę" nie wygląda
Natomiast Aerangis w pełnym rozkwicie jest naprawdę prawdziwą perełeczką !
O Bulbophyllum nie mogę powiedzieć, że mi się podoba, ale jest niewątpliwie b.ciekawy !
Czy ma jakiś zapach ? Dzięki Waszym zdjęciom możemy dostrzec interesujące szczegóły w tak dużym zbliżeniu
Pozdrawiam, Joanna

Z poprzednich stron spodobała mi się wyjątkowo Twoja - jak napisałaś - "wyprzedażowa bida"
Kwiaty ma tak eleganckie, że na "bidę" nie wygląda

Natomiast Aerangis w pełnym rozkwicie jest naprawdę prawdziwą perełeczką !
O Bulbophyllum nie mogę powiedzieć, że mi się podoba, ale jest niewątpliwie b.ciekawy !
Czy ma jakiś zapach ? Dzięki Waszym zdjęciom możemy dostrzec interesujące szczegóły w tak dużym zbliżeniu

Pozdrawiam, Joanna

- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joanno - "bida" jest jedną z moich największych chlub
W przeciągu roku wypuściła paręnaście nowych korzeni 2 x grubszych od tych, z którymi została kupiona.
Bulbophylla od jakiegoś czasu skutecznie podbijają moje serce - mam jeszcze Bulbophyllum echinolabium, które na razie wypuszcza malutki przyrościk
Z zapachem tak do końca nie wiem - bo raz pachniało mi gorzko, dzisiaj metalicznie (
), synowi po prostu śmierdziało
, a M. czuł stęchliznę... Pocieszające jest to, że zapach czuć dopiero jak wsadzi się nos w kwiatek...
Anussko - Aerangis nie powiedział jeszcze ostatniego słowa
, bierze się do przerastania dwugroszówki 
menia - chyba Ci chodzi o Bulbophyllum? Mnie też zauroczył
edyseja - ta hybryda (u mnie bezimienna, kupiona bez fiszki) to moja ulubienica

Bulbophylla od jakiegoś czasu skutecznie podbijają moje serce - mam jeszcze Bulbophyllum echinolabium, które na razie wypuszcza malutki przyrościk

Z zapachem tak do końca nie wiem - bo raz pachniało mi gorzko, dzisiaj metalicznie (

Anussko - Aerangis nie powiedział jeszcze ostatniego słowa

menia - chyba Ci chodzi o Bulbophyllum? Mnie też zauroczył

edyseja - ta hybryda (u mnie bezimienna, kupiona bez fiszki) to moja ulubienica

Bulbophyllum echinolabium zdecydowanie bardziej przypadło mi do gustu
Jeśli ma przyrościk, to jest nadzieja na przyszłe kwitnienie. Będę czekać cierpliwie razem z Wami
A co do zapachu, o którym pisałaś, byłam ciekawa, czy potwierdzisz, to co wyczytałam - że nie jest zbyt piękny...
Ale nie musisz przecież "nosa w niego wsadzać"
Wystarczy podziwiać !

Jeśli ma przyrościk, to jest nadzieja na przyszłe kwitnienie. Będę czekać cierpliwie razem z Wami

A co do zapachu, o którym pisałaś, byłam ciekawa, czy potwierdzisz, to co wyczytałam - że nie jest zbyt piękny...
Ale nie musisz przecież "nosa w niego wsadzać"