Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutko a jak świąteczne przygotowania ?
Czy śnieżkiem prósz ?
U mnie jesieni ciąg dalszy a śnieg ma być dopiero od wtorku za tydzień.
Czy twój ogródek i królowe już śpią ?
Mizianko dla czterołapków i ;:79 dla Ciebie. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alusiu, śpiące i bawiące się futrzaczki tworzą ciepłą atmosferę domu ... wyobrażam sobie, że bez nich byłoby smutno :) Dziękuję za ciepłe słowa u mnie ;:168
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, właśnie przygotowuję! :D :D :D Jako, że Święta w tym roku będą obchodzone u mnie, dzisiaj zaczęłam robić wigilijną kapustę z grzybami. Jutro lub pojutrze zrobię też pierogi z kapusta i grzybami, bo uwielbiam, i bez nich nie może być Świąt, potem podłoże, itp. (Muszą być polskie potrawy! Chociaż część! ) Wszystko co tylko się da mam zamiar przygotować już teraz, pozamrażać, a potem tylko podgrzać... :D Nienawidzę siedzieć godzinami w kuchni kiedy są goście!

Jeśli chodzi o ogródek, to jak do tej pory pogoda jest bardzo "niezimowa"... :lol: Niektóre róże, jak np. Pierre de Ronsard (Eden) mają pąki... :lol: Claude Monet, jest cały w kwiatach, tyle że są takie "zmęczone" i mają zmieniony kolor: zamiast pstrokatych, bladożółte... :D Mona Lisa ma jeden kwiat: ten sam od miesiąca! ... :lol: :lol: :lol:

Cynamonku
, to raczej ja dziękuję, za bardzo miłe doznania artystyczne! ;:122
Z Futrzakami masz rację... ;:97

Zaraz wkleję kilka zdjęć, bo potem będę miała pewnie jeszcze mniej czasu...

Całuski! ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No alutka to i ja czekam na zdjęcia.
A potrawy na wigilię...... ;:13
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Fuchsia Meillandecor. U mnie na pniu. Zasadzona tej wiosny i wkrótce potem przesadzona... :wink: Wiem o niej jeszcze niewiele, właściwie tyle co widać na zdjęciach... :lol: Nie chorowała, powtarzała kwitnienie... Nie wiem czy pachnie, bo jakoś niewygodnie ja wąchać... Zobaczymy za rok. Właściwie powinnam zadedykować ją Ani- Amlos, bo ma chęć na tego typu różę. Myślę, że będzie pięknie wyglądała, kiedy się rozrośnie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Ależ Ty masz pamięć, Alu :shock: . Dziękuję Ci bardzo, jest piękna i właśnie na taką polowałam tego roku,
ale nie natrafiłam. :( . Wyobrażam sobie, jaki wspaniały z niej będzie różany parasol, jak się bardziej rozrośnie ;:215

Będę musiała wiosną wziąć lepszą broń na to polowanie ;:113

Buziaczki ;:97
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Alu cudowne są te pienne róże, będą bajecznie wyglądały jak się jeszcze zagęszczą :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Alutko, Twoje futrzeste są słodkie! Wiedziałam, ze się pokochają :D
Różyczka na pniu wygląda pięknie. Podejrzewam, ze forma krzaczasta nie byłaby już tak efektowna, jak pienna. Bardzo ciekawe kwiatki, takie"wielokolorowe" :lol:
Czekam na dalsze zdjęcia :D
Tymczasem posyłam buziaki, dla Ciebie i Twoich pupilków ;:79 ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, a jak mogłabym nie pamiętać! Przecież to w Twoim ogrodzie przesiadywałam całymi wieczorami w mojej forumowej młodości! :D Jestem pewna, że tej wiosny Ci się uda! Będę trzymała kciuki! ;:168

Agness- ko, :D To dopiero jej pierwsze lato, a już się z niej cieszę! Mimo przesadzania w nieodpowiednim czasie i brzydkiej pogody, kwitła całkiem przyzwoicie... ;:100

Kociaczku, Zgadzam się z Tobą, że na pniu jest atrakcyjniejsza, jednak u sąsiadki jest albo bardzo podobna albo taka sama, tyle że znacznie starsza od mojej i wygląda bardzo atrakcyjnie, zwłaszcza z oddali- gdy jest cała pokryta kwiatami. ;:168 (Nie jestem pewna czy te "wielokolorowe" kwiatki nie są wynikiem przesadzania w czasie kwitnienia... :wink: ;:198 Stąd też żółte listki... Przesadzałam w okresie "między pierwszym zdjęciem a drugim"... )

Glamis Castle Zasadzony prawdopodobnie między jesienią a wiosną 2004-2005. Róża Austina. Jest bardzo zdrowa, kwitnie całe lato (patrzcie na daty!) i pachnie dosyć intensywnie a jej zapach bardzo różni się od zapachu innych róż. Podobno niektórym nie odpowiada, ja uwielbiam! Uwielbiam też kwiaty, które przypominają mi gigantyczny naszyjnik z pereł... są takie szlachetne,... "drogocenne"... Wydaje mi się, że rośnie raczej powoli, ale faktem jest, że nie umiałam jej ciąć... i generalnie traktowałam jak różę wielkokwiatowa, ... W zeszłym roku, zabrakło mi wiosną nawozu (i nie chciało mi się iść do sklepu dla 2 czy 3 krzaczków) , więc ona właśnie była jedną z tych nielicznych, które go nie dostały... wyglądała mi na bardziej "dziką", więc samowystarczalną... :D Ale i tak kwitła, mimo braku nawozu, złego cięcia i niezbyt słonecznego lata. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Golden Parfum (na mojej etykietce Golden Perfume w FelpMeFind - kolor się zgadza... ) Kupiłam ją tanio!!! :lol: ) w Auchan, i nie wiem nawet czy jest tym za kogo się podaje... :lol: Zasadzona wiosną 2006, w dużym pojemniku. Jest to róża pnąca. Mimo nie najlepszych warunków (pnąca w pojemniku) i młodego wieku, wydaje mi się, że całkiem niezłe się sprawuje. Jest raczej zdrowa i nawet pachnie! Nie jest to jakiś "wielki zapach", ale całkiem przyjemny i nawet dosyć intensywny. (Czuć jego powiew, gdy wchodzi się na taras).

Orfeo W zasadzie poza kolorem i mniejsza obfitoscia kwitnienia, mogłabym powtórzyć WSZYSTKO co dotyczy "Golden Parfum", jej najbliższej sąsiadki.

Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Alusiu, wizyta u Ciebie, jest zawsze ucztą duchową ... żaden artysta nie dorówna Naturze :)
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Alu piękne różyczki, ostatnio mam słabość do białych (moze dlatego że nie miałam dotąd żadnej) w tym roku posadziłam 2 krzewy Chopina i pienną Swan Lake poczekam jak będą kwitły w przyszłym roku. Mizianko dla zwierzaczków. Pięknie dziękuję za PW ;:168
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Orfeo mnie urzekła kształtem płatków i kolorem :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przepiękna kolekcja róż .Pięknie się reprezentuje a teraz kiedy taka brzydka pogoda to aż cieplej na sercu się robi
Genia
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Alutek, Glamis Castle, pretenduje do miana Śnieżnej Królewny.
Boooska i przepięknie przedstawiona na zdjęciach.

Obrazek

P.S.
Do HMF-u, ją, do HMF-u, proszęęęęęęęęęęęęę :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Serdecznie pozdrawiam wszystkich Gości mojego wątku, tych widzialnych i tych nieujawnionych!

(Haniu,... pomyślę... :oops: :lol: )

Znowu mam bardzo mało czasu, więc na wszelki wypadek , już teraz:

Życzę Wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!

KARTKA

A jak macie ochotę się pobawić, możecie zrobić własną szopkę, przesuwając myszką świątki pod obrazkiem tam gdzie Wam się podoba. A po ich ustawieniu, kliknąć na:

animer- żeby animować

a potem:

stop- żeby zatrzymać
imprimer- żeby wydrukować
recommencer- żeby rozpocząć zabawę od początku
quitter- żeby się rozłączyć

SZOPKA

;:100 ;:196 ;:136 ;:97
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”