Moje początki - giga45
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dzięki za zaproszenie są przepyszne ;:8 no ale sobie pojadłam to teraz mogę iść spać dobranoc kochana Giguś
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Witaj Giguś jak tam po tych deszczach nie masz żadnych strat

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Giguś kochana miłego dnia a i niech czas w pracy szybko leci.
Ja wracam od 1.09 do pracki
Słonecznego dnia tak jak te
Pozdrawiam cieplusio Tamara
Ja wracam od 1.09 do pracki
Słonecznego dnia tak jak te

Pozdrawiam cieplusio Tamara
"Ogródek raczkującej tamusi" - zapraszam.
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochane dziewczyny. Bardzo Wam dziekuje z powitanie z rana.
Dzionek dzisiaj taki ładny a ja siedzę w pracy.
Kochne Wam rózniez zycze milego i spokojnego dnia.
[b]Krysiu u mnie po ulewach jednynie błoto, a tak poza tym to wszystko ok.
Liskoastry juz w pełni rozkwicie, nie wiem czemu tak szybko-jesień nidzie. Buziaki dla Was
[/b]
Dzionek dzisiaj taki ładny a ja siedzę w pracy.
Kochne Wam rózniez zycze milego i spokojnego dnia.
[b]Krysiu u mnie po ulewach jednynie błoto, a tak poza tym to wszystko ok.
Liskoastry juz w pełni rozkwicie, nie wiem czemu tak szybko-jesień nidzie. Buziaki dla Was

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maszynka do wycinania pierogów? Muszę poszukać na bazarku, może będą mieli? Jest parę "wąskich gardeł" w robieniu pierogów.
Pierwsze to wałkowanie, ale już sobie z tym poradziłam. Mam maszynkę do wałkowania, taką przykręcaną do blatu, na korbkę. Świetna sprawa, bardzo polecam. jedyna jej wada, to szerokość paska ciasta, mógłby być szerszy, a musi być taki, jak maszynka z wałkami.
Drugie to wykrawanie. Nie mam takiej maszynki jak ty, ale radzę sobie krojąc takimi metalowymi wykrojnikami / obręczami z ostrą krawędzią. Są małe na uszka, albo duże na pierogi. Dość szybko, a na pewno wystarczająco szybko się wycina, jeśli pierożki robi jedna osoba.
Trzecie to klejenie. Tu już przeskoczyć się tego nie da. Mam takie metalowe kółko, jak pisała któraś z dziewczyn, kładzie się na to płat ciasta, układa farsz w dziurkach, na wierzch kolejny płat ciasta i wszystko razem przelatuje wałkiem, żeby skleić pierogi. Niby fajne, ale jakoś mi się nie podoba, nie za bardzo mi to wychodzi i i tak muszę dociskać palcami - jak to tak, pierogi bez falbanki
Chyba muszę zrobić te legnickie pierogi, chociaż na działce wałkowałabym butelką, a wykrawała chyba sekatorem
Pierwsze to wałkowanie, ale już sobie z tym poradziłam. Mam maszynkę do wałkowania, taką przykręcaną do blatu, na korbkę. Świetna sprawa, bardzo polecam. jedyna jej wada, to szerokość paska ciasta, mógłby być szerszy, a musi być taki, jak maszynka z wałkami.
Drugie to wykrawanie. Nie mam takiej maszynki jak ty, ale radzę sobie krojąc takimi metalowymi wykrojnikami / obręczami z ostrą krawędzią. Są małe na uszka, albo duże na pierogi. Dość szybko, a na pewno wystarczająco szybko się wycina, jeśli pierożki robi jedna osoba.
Trzecie to klejenie. Tu już przeskoczyć się tego nie da. Mam takie metalowe kółko, jak pisała któraś z dziewczyn, kładzie się na to płat ciasta, układa farsz w dziurkach, na wierzch kolejny płat ciasta i wszystko razem przelatuje wałkiem, żeby skleić pierogi. Niby fajne, ale jakoś mi się nie podoba, nie za bardzo mi to wychodzi i i tak muszę dociskać palcami - jak to tak, pierogi bez falbanki

Chyba muszę zrobić te legnickie pierogi, chociaż na działce wałkowałabym butelką, a wykrawała chyba sekatorem

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."