GABI niestety tej róży nie mam Ma ja z pewnością Dorotka a może nawet Daysy ale Dorotka to na 100% i nie wiem czy czasem Irenka[irpam] czy Wandzia [mimoza55].U mnie w tym sezonie takie baty wystrzeliła Postilion i Warszawa strach się bać

a to tez parkowe i nie podoba mi sie to .W przyszłym sezonie będą krótko cięte po kwitnieniu .Dzięki za uznanie od perfekcjonistki czy też bawisz sie w uwiecznianie odbicia lustrzanego????
JOASIU 
tez mam Nikona mam nadzieję ,ze takie soczewki nie są drogie

Chyba będę musiała sobie to to sprawić dla owadów w szczególności
IRENKO miło Cię znów gościć czytałam u Ciebie ,ze walczysz z tą wstrętna azjatycką ćmą niszczącą bukszpany .Nie tylko Ty masz z nią kłopot .Kurcze miałam dzisiaj obejrzeć moje bukszpanki czy cosik w nich nie buszuje ,ale zapomniałam uganiając się za owadami i motylami

Te fotki z kroplami są po ostatnim deszczu który padał calutką noc, wiec zaraz rano poszłam je uwieczniać i udało się co nieco wypatrzyć .Ta kropla nie jest zbytnio wyostrzona wiec odbicie jest takie sobie ,że nie wiadomo co to

Ta kropla jest uwieczniona na bocznej stronie różanego pąku i jest potem obrócona o 180 *a w niej odbicie czerwonych różanych liści i liści irysów tylko trochę niewyraźne
MAŁGOSIU różyczka Cherry girl jest niska ma jakieś 70 nie ma w każdym razie 1m. Jednak ona jest u mnie dopiero od ubiegłego sezonu, wiec nie wiem co jeszcze może wykombinować

Jednak taka jest jej docelowa wysokość i tego się trzyma jak na razie .Powinna sie sprawdzić na przodzie rabaty u mnie też rośnie z przodu
ANIU no cóż pracować w ogródku mi sie nie chce to gonię za owadami .Nie wiadomo jak długo jeszcze bedą mogły buszować tak jak ten z kwiatka na kwiatek i tak na zmianę, a ja robiłam mu fotki

.Potem znów zabrałam się za usuwanie tego wstrętnego szczawika .Kurcze to moja udręka, a przecież próbuje wyrywać go z korzeniami kopiąc głęboko a on dalej sie pokazuje
TERENIU wiem ,że najbardziej interesują Cię róże, wiec dla Ciebie one w roli głównej tym razem bez kropelek