Witajcie! radośnie słońce świeci, ale nawet w tym słońcu termometr pokazuje zaledwie zero!
Iwonko a właśnie jestem przed zmianą komórki i wiedziałam że Ty dostałaś od M taką co robi super zdjęcia, miałam pytać o namiary a Ty takie rzeczy piszesz
Zawilce zapraszałam parę razy do ogrodu, aż raz dostałam od koleżanki i zostały a potem przyjechała druga która wykopywała je i mam ładną kępkę, co prawda rośnie w półcieniu ale nawet boję się jej ruszać

U mnie takie
rzeżuchy rosną od paru lat...no chyba, że święta są późno w kwietniu i wyprowadzę je do tunelu
Dominiko nic się nie wstydź, przecież nie było Cię na FO jakiś czas! ale Twoja obecność jest miła, bo to znaczy że wiosna blisko. Czytałam że Jaś w pełni gotowości! starszy to i trudniejsze wyzwania przed nim
Zawilce mam tylko takie i czasem jednoroczne, bo obawiam się że odmianowe nie będą chciały u mnie zostać. Dziękuję za życzenia i Wam również wszystkiego dobrego
Ewciu wczoraj świeciło

cały dzień i dzisiaj od rana, przez to nastrój radosny.
Zawilce jak już się przyjmą to ładnie się rozrosną, nie martw się Ty i tak masz lepszą glebę
Jakoś nie wierzę że lada dzień ma być ciepło, bo tak trudno tej zimie odejść
Dorotko szklarenka na dole stoi w drzwiach tarasowych, ale ja je parę razy dziennie otwieram i chyba jest za zimno, więc czekam na ocieplenie. Postawiłam tam rozpikowaną kobeę z pierwszego siania i coś jedna spuściła łebek, a pozostałe listki mają obrzeżone ciemniejszym kolorem. Zabrałam na słoneczne okno, bo te z drugiego siewu zaczynają je doganiać. Posiane pomidory i paprykę otuliłam folią bąbelkową.
Dorotko ja tak kiedyś kręciła, obracałam i spadła mi taca z wykiełkowanymi pomidorami...pozbierałam i pomidory były ale od tej pory mam ciągle problem z podpisami

Byłam jednak jedyna która miała latające pomidory

Podlałam dzisiaj drożdżówką doniczki w korytarzu i obcięłam moje dwie datury, które mam od koleżanki FO która niedawno odeszła od nas

Chcesz może patyczki bo włożyłam je do wody?
Zuziu zrób zdjęcie siewkom
niewiadomoczego i może rozpoznamy? |Mnie tez grypa dała w kość i ciągle coś po mnie łazi, słabowitość też...jak już wydaje się że będzie dobrze, to dostałam lenia i nie mogę się zmobilizować do konkretnych prac...
gleby mi trza 
Zdrówka Zuziu bo wiosnę czuje w tym słonku
Lucynko zapiszę pomidorka
na za rok, bo lubię białe i befsztyki a jak w dodatku wczesny to tym bardziej. Mam kilka jasnych i w przeciwieństwie do zielonych uwielbiam je
Mieczyki późno wsadziłam i były jesiennymi kwiatkami przez co ścinałam do wazonu w obawie przed przymrozkami. Miłej niedzieli Lucynko
Beatko Bazyla dziękuję za miłe słowa

Z sianiem to jest tak...najpierw się człowiek wzbrania, potem coś posieje, ale z pewną nonszalancją i na ogół się nie udaje...potem mówi...ja nie potrafię, aż posieje jeszcze raz opiekując się jak należy, wyhoduje piękne kwiatki i potem już przepadł!

Więc wszystko przed Tobą Beatko
Beatko Beaby a ja dostałam od St do zamówienia takie majtkowe

Wcześniej zamawiałam fioletowe i limonkowe i te pierwsze po latach są biało fioletowe. Niebieskie to prezent od Agnieszki Pelasi
Seba dziękuję! wierzę że doceniasz pracę w ogrodzie, bo ją poznałeś i niby tak Ci wszystko ładnie i łatwo rośnie, ale ja wiem że w rzeczywistości trzeba się natrudzić żeby dało taki efekt

Floksy kupuję i zbieram bez opamiętania, na szczęście mam je jeszcze gdzie sadzić

Zimie powiedzmy do widzenia
Ewelinko ogród jest ważny, ale dziecko najważniejsze i nie jest to taki zły termin, ale sianie nadrobisz w innym roku i jestem pewna że Ci się uda, tylko do tego też trzeba dojrzeć

Jestem pewna że to ostatnie podrygi tej zimy, chociaż tak naprawdę pewnie zaczniemy w ogrodach pracować dopiero po świętach. A Ty na razie korzystaj z resztek zimy, czytaj i ciesz się wypoczynkiem
Basiu jak mnie przekona (zima oczywiście), że odeszła to zawsze mogę zmienić tytuł, ale na razie nie chcę prowokować losu

A jak u Ciebie śnieg jeszcze leży
No to może parę mieczyków
Zbiór jest całkowicie przypadkowy, a ten pojechał rok temu zdobić inny ogród, ale nie wiem czy zakwitł, bo nie widziałam.
Dziękuję za odwiedziny i życzę przyjemnej niedzieli!