Jak dla mnie wygrywa:
Rebutia hybr. Meisterstuck i Rebutia hybr. Orange Clown
Identycznie jak ja.Akwelan_2009 napisał(a):
(...) Chcę nadal oglądać piękne różnokolorowe kwiaty na roślinach, których nie mogę mieć na moim parapecie, czytać i dzielić się informacjami o roślinach, które uprawiam.
Też tak uważam - stąd coraz więcej sulkorebucji u mnie w kolekcji. Z ostatniej wycieczki do Czech przywiozłem praktycznie tylko je...barbra13 napisał(a):
(...) Wszystkie piękne, godne uwagi i posiadania.
Nie są trudne - trzeba im jednak zapewnić przepuszczalne podłoże, chłodne zimowanie no i maksimum słońca - czego u mnie niestety nie mają. Stąd nie wszystkie tak dobrze wyglądają i kwitną jak powinny.Pio1986 napisał(a):
(...) nie są to szczególnie łatwe rośliny.
Na balkonie - sulkorebucje akurat za szkłem.Gdzie Ty to wszystko trzymasz?
Generalnie wszystkie sulkorebucje to nieduże rośliny - największe moje mają 5-7cm średnicy, no, chyba że rosną w kępach to kępy większe. Te które dziś pokazałem wszystkie małe. "Porządnej kulki" wśród roślin tego gatunku trudno Ci będzie znaleźć...aga_zgaga napisał(a):
(...) które sulki mają duże kosmate (jak na przykład albissimy) korpusy? Ja wiem, że lubisz małe, ze względów praktycznych zapewne, ale która rośnie w taka porządną kulkę?
Tak zrobię - zdjęć jeszcze mam sporo a i niektóre sulkorebucje dopiero zamierzają kwitnąć.DAK napisał(a):
(...) Pokazuj więc, bo u siebie z nich rezygnuję.