Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu, a mrozisz grzybki czy suszysz? U nas mrozimy tylko zieleniatki (albo zielonki, bo w różnych miejscach różne nazywane), reszta idzie do suszenia, ale w tym roku w naszych lasach póki co mało grzybów a co za tym idzie suszu malutko.
Udanej walki o zdrowie bukszpanów!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu na zieleniatkach się nie znam ;:185 Mrożę maślaki i w tym roku zamroziłam trochę smażonych w maśle podgrzybków. Wszystkie kozaki, prawdziwki i ładniejsze podgrzybki suszymy :D Basiu będzie pewnie trudno ale spróbuję powalczyć o bukszpany! Trudno, bo jak inni nie będą tępić motyla to posiedzi tu parę lat! To azjata to może mroźna zima coś pomoże!
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu sama jestem ciekawa jak wojna się zakończy bo zal bukszpanów ja mam jednego i na razie jest zdrowy , inaczej u córki też ma to paskudztwo :evil:
Też nie mam ostatnio nastroju na korzystanie z internetu jeszcze poczytać owszem ale pisać już nie bardzo ;:222
Podziwiam zimowity moje jeszcze nie wyszły albo już nie mam
Wymiziaj kociaczki ;:168
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dziękuje ;:196 ,moje nowe roślinki to żółwik ,czosnek ozdobny ,taki duży ,widziałam u Martusi i bardzo mi się spodobał ,pięć lilii , wiśnie Lucyne no i czosnek Harnaś,roślinek kilka ale bardzo cieszą.Niedawno ogladałam program o tych szkodnikach bukszpanów i są bardzo trudne do wytępienia ,będę trzymała kciuki za powodzenie .Tato będzie miał jutro biopsje ;:218 .Pozdrawiam i udanego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, mam kolejne setki pytań do Ciebie. ;:172
Kiedy najlepiej pobrać sadzonki tej ślicznej białej pelargoni o strzępiasto-gwiazdeczkowych kwiatuszkach?
I proszę o naukę siewu Kleome. Siałam ale bez skutku a tak bardzo mi się podobają, szczególnie jak rosną w grupie. Może warto pobróbować kolejne razy.
Koty śliczne.
Jak tam Twoje bukszpany?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Byłam, widziałam i podziwiałam. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Julciu staram się przemóc niemoc żeby nie stetryczeć...co innego jak się pracuje, ale ja muszę dbać o formę ;:306 No popatrz już motyl dofrunął do Was, a do tej pory czytałam tylko wręcz o Krakowie ;:131
Zimowity jeszcze nie wszystkie mi wyszły, ale już tak raz miałam w innym ogrodzie. Kolega przywiózł mi worek zimowitów i nie wyszedł żaden....dlaczego nie mam pojęcia!
Kotecki wymiziane ;:168 dobrego tygodnia Julciu ;:196

Tereniu ładne zakupy i wcale nie takie małe, czosnki jeżeli te o których myślę (Krzysztofa ew. Szuberta) warto mieć bo kwitną bardzo długo, a po ścięciu są ładną ozdobą ;:215 Czosnek zawsze kupuję o tej porze, bo jest pewność że polski. Mało ostatnio sadziłam, bo ograniczam areał ale może zmobilizuję się w tym roku i posadzę więcej :D Trzymam kciuki za biopsję! ;:215 Wzajemnie dobrego tygodnia ;:196

Bea lubię pytania, zadawać i odpowiadać ;:168 Z pelargoniami jestem na bakier, ale z tego co czytam to niektórzy robią późnym latem i przed wiosną, a ja zostawiam takie drzewko na zimę bo brakuje miejsca na więcej doniczek. Potem staram się zrobić sadzonki przed wiosną i bywa różne raz wychodzą dobrze w wodzie a innym razem wsadzone w doniczkę i nakryte słoiczkiem, ale ja nie jestem autorytetem w tej dziedzinie żadnym!!!
Kleome sieję wczesną wiosną...im wcześniej tym wcześniej zakwitnie (luty początek marca). Może uda mi się zebrać nasiona to Ci podeślę, bo mam wszystkie kolory! Próbować zawsze warto i nie zrażać się ...dyć ogrodnik jest nad wyraz cierpliwy! ;:306 Koty ;:167 Bukszpany od wczoraj nic się nie zmieniły, trzeba czekać!

Misiu a co tam u Ciebie? muszę zajrzeć ;:196

Dobrego tygodnia odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryś widoczki przecudne zwłaszcza te z Twoich okolic. No i zimowity nawet u mnie już kwitną.
Fajnie, że macie blisko na grzyby i że jest szansa nazbierać choć spacer też się przyda.
Kociątka słodkie i gotowe pomału do zimy a pelargonia pełna jasna przecudnej urody. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Piękna róza.
Marcinki już zaczynają.Moje jeszcze w pąkach.
Ten różowo kwitnący krzaczek, to ten ślaz >>
Kwiaty podobne do hibiskusa.Lądny.Ale ja go nie mam.
Koty śliczne.Zwłaszcza Maciek, dostojny, dumny pięknie swoją urodę prezentuje .:D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu najpiekniejsze masz kociaczki wygłaskaj :D :D :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Bardzo fajnie wyglądają te zimowity ;:138 . Nie zazdroszczę Ci tego motyla bukszpanowego ;:185 . Podobno Kraków bardzo ucierpiał i wyzbył się części bukszpanów. Czytałam w którymś z wątków na ten temat. Co do grzybobrania to tak - właśnie o tą przyjemność chodzenia po lesie chodzi ;:108 . U nas w najbliższej okolicy lasów zbyt wiele nie ma, poza tym nie znam tych terenów na tyle żeby gdzieś się wybrać. Jeszcze bym pobłądziła ;:306 . Kiedyś chodziłam na grzyby głównie z Mamą. Mój Tata raczej nie przepadał za tą aktywnością ;:131 . Do lasu bardzo często zabierał nas Dziadek . Miło to wspominam ;:173 . Astry powoli pokazują swoje wdzięk i- jesień jak się patrzy ale taka kolej rzeczy . Pozdrawiam i słonecznej pogody życzę :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu ale mi zginęłaś :oops: i nadrabiałam 5 stron :? Ale się dzieje w Twoim szaliczku jest dużo wszystkiego co przyciąga wzrok ;:333 Niby już jesień za pasem, Zimowity i Marcinki kwitną, ale jeszcze letnie kwiaty nie powiedziały ostatniego słowa ... Nie wiem jakie są objawy bytności tego robala bukszpanowego ... mam jeden egzemplarz i to dość stary, ale bardzo byłoby mi żal gdyby własne ukorzenione sadzonki się zniszczyły ;:174 Kochane kocurki takie puchate i nic tylko się przytulić ;:168 proszę je podrapać za uszkiem. Marysiu czy siałaś kiedyś floksy ? Zebrałam kilka nasionek chyba fruczaki o nie się postarały :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, co tam ogród, co tam kwiatki przy takich słodziutkich kiciulkach. :D :D
To one podbiły moje ;:167 Są takie śliczniutkie, puchate i jak pięknie pozują! ;:138 ;:138 Zwłaszcza Maciuś. ;:333
A Monia - dostojna z niej dama! ;:215
U mnie dzisiaj słoneczko, toteż po obiedzie jedziemy na działeczkę wszyscy. :tan Mam nadzieję, że Tobie też ;:3 przygrzewa. ;:218 Niech więc ono, zdrówko ;:167 i siły dadzą Ci powera do ogrodowych wyczynów. ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Głaskanko dla koteczków :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i ode mnie Monie i Maćka wygłaskaj - śliczne sierściuchy ;:167
Kwiatuszki też piękne ;:333 zimowity ładne .
Ja dzisiaj pracowałam na działce cały dzień bo słoneczko mi świeciło ładnie :D oby jutro też tak było .
Dobrej nocy i ;:3 na jutro życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”