Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko, nie marudź, kochana, ;:168 bo w Twoim ogrodzie jeszcze całkiem sporo kolorków! ;:138
I nie tylko dzięki kolorowym liściom. ;:185 Jeszcze widać kwitnące roślinki. ;:333
Pogodę mamy podobną: szaroburą, wilgotną i wietrzną, zimną. ;:222
U mnie jutro słonko ma się ukazać na trochę, a kolejne dni już deszczowe i huraganowe. ;:202
Tobie też ;:3 na jutro życzę. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko słońca nie ma, ale zdjęcia i tak cieszą. Kwitnący marcinek pięknie się wpisał w trawę. ;:215 Będziesz okrywać Amanogawę, czy ma sobie radzić? Cieszysz się z rzeczki szafirkowej, a już planuję swoją zmienić, ;:173 dostanie nowe miejsce.
Dobrze, że turnus udany, a Ty trochę odpoczęłaś. Niestety kobiety muszą zawsze po wyjazdach nadrabiać zaległości w pracach domowych. :)
Zdrowia dla dziewczynek. ;:168 Dobrych dni. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko pierwsza fotka to hortensja ogrodowa ;:108 , rzeczywiście cudny ma kolorek teraz ;:333 . Moje bukietowe nie mają już liści albo mają już takie żółte, opadające ;:224 . Chryzantem mam raptem dwie i nawet ich dzisiaj nie sfotografowałam ;:223 . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Alu to jest tak, że moja córka ma prawo do skorzystania z 12 tygodni turnusu rehabilitacyjnego rocznie . Jak do tej pory nigdy nie byłam więcej niż dwa razy w ciągu roku . Na takim turnusie ja nie mam żadnych zabiegów tylko muszę "towarzyszyć " dziecku . Są jednak plusy bo zawsze fajnie trochę odpocząć od gotowania i sprzątania :wink: . Dziękuję ;:196 . Jutro jest nadzieja na słoneczko tak więc słoneczka Ci życzę :wit .

Lucynko nie marudzę :wink: . Chciałabym trochę więcej koloru no ale nie jest źle . Oby nam jutro zaświeciło słoneczko, pozdrawiam :wit .

Soniu chyba okryję swoją Amanogawę ;:108 . To jej pierwsza zima u mnie więc może lepiej ją zabezpieczyć. Ciekawa jestem jak będzie wyglądała u mnie ta szafirkowa rzeczka :lol: . Zaległości już nadrobione, teraz potrzebuję jedynie zdrowia i przyzwoitej pogody . Dziękuję w imieniu dziewczynek pozdrawiam ;:196 .

Dobrej nocy życzę :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko, o, i ja też widzę u Ciebie sporo jeszcze ładnych kolorków.
Chryzantemy teraz to podstawa, nawet już te Twoje dwie robią pewnie dobre wrażenie w ogrodzie.
Mnie w tym roku po raz pierwszy też tak ładnie się przebarwiła ta ogrodowa hortensja jak Twoja. Widocznie nowe miejsce bardziej jej służy.
I kocimiętka Twoja jeszcze w pełni sił i oregano, no brawo! ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wcale tak buro i ponuro u Ciebie nie jest
Przepiękna hortensja
Ja dopiero w tym roku po wielu latach posadziłam ponownie ogrodówki. Zobaczymy jak przetrwają zimę
Zabezpieczasz je jakoś?
Moja Pastlka też cała w pakach. Ciekawe, czy zakwitnie, czy jej to nie zaszkodzi?
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelinko...nie masz co narzekać na zdjęcia bo są bardzo ładne nie wspominając o kolorkach. ;:128 . Mnie najbardziej wpadły w oko piękne trawy, przebarwiające się liście hortensji ..jak widać nie tylko kwiatki zdobią ale wszystko co się pięknie przebarwia. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko witaj po powrocie! ogród jak na listopad wygląda całkiem nieźle! jednego rośliny ładnie się przebarwiają, a inne jeszcze zabierają się za kwitnienie. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ewelinko dobrze że jesteś ;:196 listopad ogólnie nie należy do najbardziej malowniczych miesięcy, więc nie ma się co przejmować, że ogród mało spektakularny ;:108 Liści już prawie nie ma, a śniegu nie ma jeszcze, coby to wszystko przykrył, pozostaje więc - łyso ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, Twój ogródek jeszcze całkiem ładnie się prezentuje a hortensje i miskanty są wręcz urocze. ;:433 ;:433
Na wyjazdach nieco odpoczniesz ale potem i tak musisz odpracować domowe i ogrodowe zaległości. ;:108
Lecz w tym wszystkim liczy się dobro dziecka a zdrowe dzieci to szczęście rodziców, czego Wam z całego serca życzę. ;:167
Ucałuj dziewczynki, wygłaskaj eMka, niech Ci nadal we wszystkim pomaga i ;:3 na weekend niech do Was zawita. ;:4 ;:cm ;:79
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajnie, że już jesteś i że turnus się udał. Taki odpoczynek od wszystkiego to super sprawa.
Kolorków wcale nie masz tak mało jak piszesz, a i trawy pięknie zdobią ;:215 Ja już planuję zwiększenie ich ilości w swoim ogrodzie, nawet już mam pomysł na miejsce dla nich :lol:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko w ogrodzie jesiennie choć bez słońca, ale jesienne barwy też pięknie wyglądają Trawy, liście, bukiety hortensji wszystko to robi klimat jesieni... nie ma takiej drugiej pory roku i to jest fajne ;:168 Zdrówka i czasem jeszcze ;:3 życzę.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Oczywiście myślałam o ogrodowej, a napisałam, co napisałam :;230
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Listopad, a tak fajnie jeszcze w ogrodzie wygląda! Jesień jest dla nas łaskawa!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko,ładna jesień w Twoim ogrodzie, trawy tańczące na wietrze , zaschnięte kwiaty hortensji ;:333
Ewelko w jakich terminach przycinasz lawendę :?: Ja cześć lawendy przycięłam , ale te lawendy co rosną między rózami Elmschorn
nie przycięłam bo tak jeszcze ładnie kwitły razem z różami, ;:131 chyba źle zrobiłam , u mnie lawenda przeważnie przemarza . ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie było mnie chwilę ale nie zamierzam Wam ściemniać, po prostu jakoś nie miałam ochoty na siedzenie przed komputerem . Ostatnio sporo czytam i wolę tę formę rozrywki ;:224 . Nawet nie wiedziałam, że w mojej miejscowości może być biblioteka i proszę - jest :lol: ! Wczorajszej nocy miałam przymrozek i sporo roślin straciło swoje liście na zawsze . Za to pogoda była przepiękna i wykorzystałam ją trochę . Zagrabiłam ostatnie opadłe liście z drzewa i krzątałam się . Muszę powycinać jeszcze część badyli i czekam na odpowiedni czas by zabezpieczyć wrażliwsze rośliny na zimę. Niedługo będziemy mogli podsumować mijający sezon .

Beatko po tygodniu ogród wyglądu już trochę gorzej. Niestety ogrodówka , która tak pięknie się przebarwiła straciła swoje liście po wczorajszym przymrozku. Chryzantem w przyszłości muszę mieć więcej bo one są bardzo wytrwałe ;:108 . Kocimiętka nic sobie ni robi z pogody i nadal kwitnie . Pozdrawiam :wit .

Małgosiu mam kilka ogrodówek ale mimo zabezpieczeń tego roku i tak w maju przymarzły. Kwitły dosłownie pojedynczymi kwiatami. Owijam je jedynie włókniną ale najwidoczniej to za mało . Fajnie odrastają i tworzą zgrabne krzaczki ale co z tego skoro kwiatów jak na lekarstwo. Jedynie to jesienne przebarwienie mnie trochę pocieszyło . Moja Pastella nie otworzy już kwiatów ale to bardzo dobry znak, że ona taka chętna do kwitnienia o tej porze . Może powinnam dokupić jeszcze ze 2 sztuki tej róży . Zastanowię się . Pozdrawiam :wit .

Zuza nie narzekam :wink: . O tej porze przebarwiające się liście są chyba piękniejsze niż kwitnące rośliny a przynajmniej ja bardzo to lubię . Obecnie z kolorem jest już trochę gorzej ale nie narzekam . Trawy to podstawa jesiennego ogrodu, jeszcze mam ich mało ale poczekaj, poczekaj :lol: . Pozdrawiam :wit .

Marysiu masz rację, jak na listopad nie ma co narzekać. W zeszłym roku o tej porze miałam ju za sobą sporą warstwę śniegu . Przebarwiające się liście uwielbiam ! Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Natalio dokładnie tak - jest łyso chociaż miejscami nie najgorzej. Taki właśnie jest ten okres ale trzeba to przetrwać. Póki co jeszcze nie tęsknie za śniegiem ;:306 . Oby na święta był. Pozdrawiam :wit .

Stasiu zdrowie dziecka najważniejsze a domowe obowiązki jakoś potem można nadrobić. Najgorzej jak byłam na turnusie w maju/czerwcu bo ogródek zarastał niemiłosiernie . Dlatego teraz staram się wybierać optymalny termin turnusu żeby nie kolidował mi z ogrodowymi obowiązkami. Dla Weroniki to żadna różnica czy pojedzie na turnus w marcu czy w maju a dla mnie to spora różnica. Oby tylko zdrowie dopisało . Spóźnione podziękowania wysyłam i również pozdrawiam ;:196 .

Małgosiu-clem turnus szybko zleciał ;:108 . Spotkałam sporo znajomych osób. Jak jeździ się na turnusy już po raz n-ty to sporo twarzy się powtarza . Ja też planuję w przyszłości wprowadzić więcej traw, tym bardziej, że tak łatwo się je rozmnaża przez podział. Doskonale zdobią jesienią i zimą. Pozdrawiam :wit .

Ewo jesień ma swój urok, zwłaszcza taka piękna, złota . Nie ma co narzekać bo zawsze może być gorzej. Trawy i hortensje to podstawa jesiennego ogrodu . Bardzo dziękuję i pozdrawiam :wit .

Iwonko zdarza się :;230 .

Miłko oo tak ! Oby zima też była łaskawa ;:224 .

Wandziu lawendę przycinam wiosną i potem jeszcze raz po kwitnieniu . Teraz mam takie fajne kuleczki i mam nadzieję, że ładnie przezimują. Trawy i hortensje to znak szczególny jesiennego ogrodu i nie może ich zabraknąć. Pozdrawiam :wit .

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”