Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu, pomimo ogromnej ilości powojników i róż na tak niewielkiej działce, nie ma u Ciebie przeładowania ani chaosu ;:108 . Wszystko jest tak trafnie posadzone, jakbyś planowała ogród z co najmniej rocznym wyprzedzeniem ;:oj . Masz kawał talenta dziewczyno ;:180
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaczyna grzmieć na całego. Zapowiadane burze jednak nas nie ominą. ;:219

Ewelinko jakby nie patrzeć będę musiała być dzielna. ;:131
Mój łubin też zaczyna się pokładać. Musze go podwiązać.

Bożeno to u nas dzieci mogą jechać na jednodniową wycieczkę do Lichenia. Same, bez rodziców. Innych wycieczek komunijnych nie ma.
Kochana a może się skusisz i otworzysz swój wątek byśmy mogli pospacerować po Twoim ogródku? Gorąco zachęcam. ;:215

Zuziu przykro mi, bo niestety bardzo lubię robić przekrzywione zdjęcia, to takie moje małe skrzywienie... :lol: Mam nadzieję, że to przeżyjesz. ;:168
A teraz słyszysz jak grzmi? W domu, czy na działce jesteś?

Werka dzięki! ;:196 Poczekajmy aż wszystko się rozrośnie na amen. ;:224

Czas na zdjęcia z mojego tajemniczego zakątka, zwanego też przeze mnie kącikiem z ławeczką.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy ławeczce rośnie Souvenir du Dr Jamain. Za zadanie ma pięknie pachnieć. Niestety miejscówkę ma trudną, bo walczy o byt z orzechem ale razem z doktorkiem się nie poddajemy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W pomarańczowej siacie chwilowo oczekują kolejne trzy powojniki na swój moment na wysadzenie do gruntu:
Obrazek

A tu już pod altanką "podkaszarkowy bukiecik", sprawca: mój Em
Obrazek

I przed altanką. Zakochałam się w tej hoście, "Patriot":
Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...przechwaliłam pogodę, właśnie rozpętała się burza..pewnie będziemy zmykać do domku. :wink: Ławeczka ze stoliczkiem dalej mnie zachwyca. ;:180 A zdjęcia..pewnie że przeżyję. ;:306
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Kącik wypoczynkowy super, ławeczka ze stoliczkiem.... cud, miód, malina ;:63 . O takim lustrze marzę , od kiedy okazało się, że na ścianie tyłu domu mam sporo miejsca. Najpierw planowałam puścić tam pnącza, ale córka panicznie boi się pająków, więc padło na lustro.Na razie są pilniejsze wydatki, więc plany zostały przesunięte na bliższą lub dalszą przyszłość ;:224 . O Twoim ogrodzie mogłabym godzinami mówić w samych superlatywach, wiesz o tym prawda? :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, u mnie też zbiera się na deszcz, mam nadzieję że burzy nie będzie, ale że popada, bo susza straszna...
Wiesz, mnie słów brakuje na komplementowanie Twojego ogrodu. On jest zjawiskowy, niesamowity... piękny! ;:167

A to zdjęcie, to jak z katalogu ;:167
Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale już masz tam pięknie. Kolorowo. Cudnie :)
Ten kącik taki oryginalny. Piękny. Tylko tak siedzieć I delektować się ślicznymi kwitnieniami ;:108 ;:108
A czym bo lakieriwalas???
Róże piekne. Ja wciąż mam swoje w paczkach.Jakieś strasznie wolne w tym roku :(
Ooo i dobrze, że piszesz ,że oprysk zrobilas od plamistosci liści. I ja muszę To zrobić. Na weekend. Jak wszystko zresztą ;:109
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Do mnie burza nie doszła, jedynie niewielki deszczyk pomagający moim chwastom w dobrobycie. :( A tak czekałam. Ech.
Kącik uroczy, każdy detal dopracowany. Ale czy ja widzę Aniu czerwoną różę? ;:173
Trzymam kciuki za mamę, co synka na wycieczkę wysłała. :lol: Taka mądra jestem, a sama po Zuzę jechałam na Kaszuby, bo płakała za mną ....kiedyś, dwa lata temu. ;:224
A zapomniałam zapytać. Ta kocimiętka taka wyprostowana jest cały czas? Moja jakaś płożąca, wiotkie ma pędy.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale wspaniałe obrazki pokazujesz ;:215 Kącik z ławeczką,a nad głową tajemnicza klatka no rewelacja to wymyśliłaś ;:108
Róże zaczynają kwitnąc jak na razie pojedynczymi kwiatami,ale to dopiero zapowiedź spektaklu.
Gertrude i u mnie zaczyna,wczoraj wsadziłam nos w jej płatki,co za zapach ;:170
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

OOOO, teraz dopiero napatrzeć się nie mogę na Twoje zakątki. Ta dekupażowa ławeczka i stolik- miodzio! Wspaniałe widoki. Co prawda mam ponad 100 letnią Singerkę w garażu, jednakże zmysłów w kierunku decupage w ogóle... Ponadto, obawiam się, że gdyby taka maszyna została u mnie wystawiona w ogrodzie zaraz zmianiłaby właściciela... Zaczęłam ją swego czasu reanimować z myślą wstawienia do domu, ale jakoś mi się odwidziało ostatecznie!
A widzisz, te powojniki to z różnych grup! Hmmm, schrzaniałam to, ale najwyżej przesadzę jesienią (tylko nie wiem gdzie)...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ania no pięknie :) hmm takie mebelki pod altankę mi by się teraz przydały :) ale te białe czosnki wydają się wysokie ;:oj to kwestia zdjęcia czy faktycznie mają tyle cm ? :)
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Magiczne szersze perspektywy - ład, porządek, harmonia cisną się na usta podczas oglądania zdjęć. Działka wyglada jakbyś nic innego nie robiła, tylko ją cała dobę dopieszczała :lol: Widać serce...

Ja swoje czosnki chyba też na dniach poobcinam, dziś juz druga tak silna wichura i wszystkie jak jeden mąż są poprzechylane w tę samą stronę. Nawet jak już nie wieje, to wyglada, jakby wiało ;:306

Doktorek przy ławeczce mnie zaskoczył - myślałam, ze dla wszelkich odcieni czerwieni Twój ogród jest zamknięty :shock: A tu piękny kolor wina ;:173
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, jeżeli o mnie chodzi to poproszę dużo szerszych kadrów :lol:
Zakątek z ławeczką i lustrem, to mistrzostwo świata.
Może i mi kiedyś uda się choć namiastkę czegoś podobnego stworzyć w obecnym zakątki wstydu :roll:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aneczko, czy ja dobrze przeczytałam, że masz 29 pąków na Pashminie? ;:oj Nie ma inaczej, tylko musisz mieć zaczarowane łapki - co posadzisz, rośnie jak głupie ;:180 Obserwacja każe mi wierzyć, że coś jest na rzeczy ;:183 Moja Teściowa ma też tzw. "rękę do kwiatów", zawsze jej tego zazdrościłam.
Poza tym wreszcie osiągnęłam ten moment, że mogę spokojnie pstrykać szersze kadry. Na których brak często narzekali moi szanowni Goście. Rośliny się rozrosły, tworząc wielkie plamy tak jak lubię i nie wstyd już fotografować szerszych perspektyw.
Tak, to wielka radość i satysfakcja ;:108 Nic dziwnego, że pokazujesz szerokie ujęcia, bo działeczka dopieszczona w każdym calu ;:215
Na kącik z lustrem spoglądam tęsknie :( U mnie takie lustro wytrzymałoby tylko do pierwszego halnego :( Zaczynam podzielać opinię eMa, że nie ma to jak centralna Polska (on jest z Łodzi). Jak pomyślę ile tracę przez mieszkanie w górach... A z drugiej strony już bym chyba nie potrafiła żyć bez widoku szczytów za oknem ;:119
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

O matko! Ile ja mam do nadrobienia :shock:
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Piękne szersze kadry Aneczko :) Też bym chciała mieć takie zarosty i gąszcze, ale przy mojej "świrazie" z przesadzaniem, to nie wiem kiedy czegoś takiego doczekam.

Dotarła moja Pashmina, piękny krzak i nawet ładnie zapączkowany. Jesteś jego matką chrzestną, bo widywałam ją w różnych wątkach, ale u Ciebie jakoś inaczej wyglądała, więc Pashiminę mam i ja :wink:

Rutewka ma piękny kolor.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”