Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Bardzo ładna altana, dekoracje. lubię takie rzeczy. ;:173 ;:173
Śliczny clemek, bodziszki, żurawki.
Te burze to chyba wszędzie teraz szleja.Wody juz chyba wszędzie dosyć.U mnie tez. :roll:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani. :wit
Znowu pada. Nawet bym rzekła leje. Prosto po pracy
podjechałam po zastrzyk to wrócić do domu nie mogłam , tak zaczęło lać. Wszędzie stoi woda , moje rabaty jeszcze ją przyjmują ale teściowa wsadziła parę dni temu pomidory to całe stoją zalane wodą.
Teraz na chwilę przestało padać to poszłam na obchód . Roślinki rosną szybko bo deszczyk im sprzyja. Do tego jakby jeszcze ciepło było to dopiero by ruszyły. Ale ślimaków mam mnóstwo. Mogłabym sprzedawać...

W końcu przedwczoraj zmobilizowałam się i wsadziłam na swoje miejsce klonik japoński i dwa powojniki. Dołączyły one pod kratę altany gdzie już rosną dwa z zeszłego roku. Mam nadzieję że kiedyś ładnie się razem poprzeplatają.
Ale już dziś przytargałam z pracy dwa następne.
Potrzebne mi pod pergolę . Zamówiłam ja sobie pod różę News Dawno bo tak mi śmignęła od zeszłego roku niesamowicie....i właśnie po drugiej jej stronie poprowadzę powojniki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ten ostatni powojnik długo nie mógł się zebrać. Na bieżąco regularnie był podgrzany przez ślimaki .
Aż dziw że dał radę. Z przodu domu też mam jeszcze takiego jednego.
Ale broni się ostro...
Wkurzam się bo moje prace na rabatach stoją w miejscu. Jak nie plecy to teraz znów brzydka pogoda....Aż mnie rwie ...
No ale cóż.
Małgosiu Clem orliki są cudne. Delikatne a takie piękne. Rozsiewają mi się bardzo. Może jak podrosną trochę a byś chciała to wiesz.....
Plecy już ok . Zastrzyki pomagają, zostały mi jeszcze trzy. Ale do pracy już chodzę.
No widzisz, szkoda że nie pomyślałaś aby serduszko przeznaczyć na poidełko. U mnie to jak na razie bardziej Daisy z niej korzystać niż ptaszki...
Kotek pomału pokazuje jaki z niego diabełek
. ;:306

Obrazek

Beatkotak, wszystkie ogrodowe już posadzone. Na oknie zamieszkały pelargonie, bratki przeprowadziłam na tyły ogrodu. Teraz tam zdobią.
Oj tak, ogród z lampami od razu lepiej wygląda....
Szkoda że nie dotarłam do Pszczyny. Może za rok się uda.
Obrazek

Obrazek

Pelu łatwo powiedzieć że trzeba uważać... Tylko jak. Musiałabym się nie schylać. ;:306
Ogród zmienił się na lepsze z tymi kulami...Taka mała rzecz a cieszy.

Obrazek

Aniu anabuko altankę kupiłam 3 lata temu. Nie wiem czy ją kiedyś nie przemaluję na biało.
Teraz taka chodzi za mną.
Deszcz mógłby już odpuścić bo znów wyczerpiemy limit na całe lato. A nie mam już nawet do czego łapać deszczówkę. Wszystko zajęte ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Teraz uciekam przygotować coś do obiadu na jutro a wieczorem odwiedzę wasze ogrody
Do miłego napisania . :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

_oleander_ :wit
pięknie się prezentuje te śliczne brateczki ze stokrotkami na białych skrzyniach. ;:215
Orliki masz przepiękne. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu dziękuję ci bardzo za pochwały... ;:196
Bratki co roku wędrują z okna właśnie na podium że skrzyni.
Za jakiś czas wysadzę je na rabatę
Już rosną tak u mnie zeszłoroczne , niebieskie...

Dziś mam zmianę popołudniu, więc zaraz zbieram się do pracy.
Całą noc padało, teraz dopiero trochę się rozpogodziło. Rano chowałam donice z kwiatami pod zadaszenie bo aż woda w nich stała, pomimo dziurek w doniczkach.
Ale to pikuś w porównaniu z tym co inni przechodzą w swoich zalanych ogrodach.
Wszystkim nam życzę w końcu poprawy pogody i samego słoneczka przez najbliższe dwa tygodnie...
Miłego dnia.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu przede wszystkim zdróweczka życzę ;:196 ja dopiero wyszłam na prostą też kręgosłup, więc wiem jak to jest . Kule śliczne też się namyślałam nad takimi ,ale trochę się obawiam czy mi ich nie gwizdną z ogródka takie kule dodają uroku.Fajne kompozycje okienne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Orliki teraz zadają szyku na rabatach Olu! delikatne i tańczące na wietrze... ;:138
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie. ;:196
Jadziu a zdarzają wam się kradzieże na działkach? I u mnie mogą zniknąć z ogrodu , wcale bym się nie zdziwiła... Ludziom to wszystko się przydaje. Nawet na cmentarzu z bukietu umieją podprowadzić sztuczne liście ozdobne. I to z dwóch wazonów, więc raczej je nie wywiało....

Maryniu orlików mam dużo i cieszy mnie bardzo że tak się rozsiewają , są piękne.

Dziś u mnie słonko, cóż z tego jak trzeba iść do pracy. Przez weekend też nic nie zrobiłam a teraz cały tydzień popołudniu.... ;:145
A zielsko rośnie....

Zostawiam parę najświeższych zdjęć z codziennego obchodu .... Zapraszam do oglądania a wam życzę miłego, słonecznego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka, podglądam zawsze co u Ciebie, bo się dzieje zawsze coś ciekawego. Tym razem pochwalę donicowe, bo zazdroszczę. Ostatnimi czasy ograniczyłam do minimum. Zniechęciły mnie suche lata, które wiązały się z ciągłym podlewaniem. A jak już podlałam ogród, to sił brakowało na doniczkowe. Nie mniej jednak, zawsze coś tam zagospodaruję. A Twoje podziwiam, bo przemyślane, i co roku masz inne.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu na razie nic nie zniknęło oczywiście dawno, dawno temu wanny żeliwne zmieniały właściciela ,lodówkę [wędzarnik] też mi zakosili ,a najpierw komin z rury rozciąganej ,jednak teraz jest spokój, ale kto wie jakby było z takimi kulami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Dziękuję za propozycję z orlikami ;:196 ale u mnie też już ich trochę rośnie, pozwalam im na dużo, bo jakoś bardzo lubię te słodziaki ;:173 Rodek ci zaszalał ;:215 U mnie też zielsko szaleje, mimo że nie tak dawno usunęłam wszelkie niechciane towarzystwo :twisted: Coraz trudniej udawać, że nic nie widzę 8-) :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Już różyczki się zapowiadają Olu u Ciebie!Teraz orliki,azalie,różaneczniki na topie! ;:138
U mnie jeszcze ;:3 świeci a co dalej? ;:7 Wybieram się na działkę ...szkoda tracić czas w domu...
Miłego dnia

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani i dziękuję za miłe odwiedziny. ;:196
Każdy wpis bardzo cieszy.
Wczoraj dzień wytrzymał bez deszczu , dopiero wieczorem zaczęło padać. Nawet myślałam,że dzisiejszy ranek będzie deszczowy a bardzo miło się zaskoczyłam gdy budząc się , zobaczyłam świecące słonko. Poroniłam szybko co trzeba było zrobić w domu i już po 9 grzebałam w ziemi.
Najgorsza rabata ogarnięta w większym stopniu... Długo nie mogłam pracować bo idę na 14:00 do pracy. A jeszcze obiad musiałam jakiś upichcić....
A po 11 tej zaczęło padać i pada do tej pory.... ;:145

Obrazek
Małgosiu Pepsisuper że zaglądasz do mnie.
Dziękuję za pochwały kompozycji donicowych.
Muszą być u mnie co roku. Bez tych kwiatów na wejściu tak pusto i nudno....
Altana też musowo ozdabiana co roku.
Kłopoty z podlewaniem jest ale cóż , chcemy żeby było ładnie to trzeba dbać....

Obrazek

Jadziu u nas niby cisza, spokój w tym temacie , ale my ostatni dom jesteśmy różnie może to być. Ale już sąsiedzi mi się budują naprzeciw.
Podziwiam bardzo nową sąsiadkę bo sama muruje i stawia dom do góry. Mąż i syn tylko służą do pomocy.

Obrazek
Kochani na resztę wpisów odpowiem jutro . Zbieram się do pracy. :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Olu. :wit U mnie podobnie, ciągle deszcz i deszcz i tak do znudzenia. Słońca jak na lekarstwo i prace ogrodowe u mnie mocno w tyle. Ola śliczne masz orliki. U mnie niestety wyginęły przy pracach podwyższania rabat. Musze na nie zapolować bo są bardzo urodziwe.

Pozdrawiam i zdrówka życzę a potem słoneczka ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj _oleander_ ,jak ślicznie wyglądają rośliny jak nie pada deszcz,takie jak uśmiechnięte ,tak radośnie w twoim ogródku ,u mnie dzisiaj pada i pada ,już mi się nudzi z tym deszczem i robota nic mi nie idzie w ogrodzie ,bo obowiązkowo siedzę w domciu,teraz widzę jakby ustał deszcz ,może na chwilę pójdę jeszcze do ogródka ,tak trzeba kraść lepsze momenty,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie. No i się wsciekłam...
Tak ładnie już miałam wszystko napisane i poszedł wpis w kosmos....Zaraz mnie rozerwie chyba.
A nie mam już czasu na ponowny wpis.
Więc teraz ogólnie. Dziękuję kochane dziewczyny za odwiedziny. Małgosiu Clem , Maryniu , Ewcia Pashmina , Martuniu cieszę się że jesteście.
Pogoda w dalszym ciągu do bani. Zimno, mokro , pochmurno, trawa rośnie, ślimaki jedynie zadowolone. Maj taki piękny miesiąc a w ogóle nie poczułam jego uroku. Może czerwiec będzie dla nas łaskawszy. Tego nam wszystkim życzę. Dużo słoneczka .... ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek