ktoś pisze:Nie wiem co źle robię , ale u mnie były najdłużej 2 lata . A bardzo je lubię. Mimo , że bulwę sadzę w ziemię , to w następnym roku wystaje ponad .
U mnie zginęła tylko jedna odmiana, ale ją dosadziłam i przezimowała.
Co roku na wiosnę obsypuję je bardzo drobniutką korą i wermikulitem.
kogra pisze:No i następna wiosna wystartowała.
Zaczyna się nam gorący okres zakupowo pracowniczy.
Już pewno też zaczęłaś pierwsze porządki.
Niezłe zakupy.

Zaczęłam i skończyłam na jakiś czas, bo niestety wszystko przewróciło się do góry nogami...
Moja teściowa z którą mieszkaliśmy zmarła nagle... Także wszystkie plany uległy zmianie. Nie mam teraz zbytnio czasu, a na ogród będę wychodzić po prostu w wolnych chwilach, kiedy wszystko pozałatwiamy....
ewka36jj pisze:Na szczęście nie mam czasu w tym roku, by jeździć po sklepach ogrodniczych, bo pewnie nie mogłabym się oprzeć takim pieknym prymulkom. Zauważyłam u siebie w ogródku, że żółta prymulka zaczyna się... żółcić.
U mnie niektóre prymulki tez pokazują już kolorowe pąki.
Miriam pisze:Aniu masz bardzo bogaty ogród

Kolaże piękne.Nie wiedziałam,że są białe hypeastra,pierwszy raz słyszę o zwartnicach

,oj czuję,że dużo się tu nauczę

Zazdrośnie oglądam twoje cyklameny,kolejny raz posadziłam je jesienią i zaglądam w nadziei,że zobaczę w nich życie.Nie widzę,niestety

Pocieszam się,że to może późniejsze jakieś...
Mega zarośnięty ogród? To mój.Ale ten rok ma być inny
Czekam na więcej zdjęć z perspektywy

Zwartnica to polska nazwa hippeastrum.
Cyklameny lubią specyficzne warunki, trochę takie leśne. Nie wszędzie chcą niestety rosnąć. Wiele z nich musiałam przesadzać, aż trafiłam w miejsce, które pokochały.
Kilka zdjęć zrobionych w ciągu tygodnia.