Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu, przyszłam sobie i ja, tak między kroplami. U mnie pogoda też dołująca, w warzywniku bajzel na kółkach, a o czosnku na śmierć zapomniałam ;:223 Ptasia historyjka jest super! I też jestem zdania, że to kopciuszek, u nas gniazdują w pomieszczeniach gospodarczych, więc znamy się dobrze :) U nas sikorki też się pokazały, wyjadają mi nasionka z zaschniętych rudbekii. Zegar jest bardzo ładny, ja go widzę gdzieś w okolicy schodków na taras.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko coraz mniej czasu znajduje dlatego wpisy są rzadkie... kiedyś było lepiej. Mam go jakby kiedyś coś się zmieniło, na FO zdjęcia szlag trafił, a tam są cały czas. Głupio jak na forum ogrodowym opisuje się choroby czy wygląd rośliny, a tu kółko z zakazem albo inny napis ;:oj Niektórzy nawet płacili za hostingi i też jak przestali płacić zdjęcia zlikwidowali wszystkie ;:222 ;:222
Blog jest upubliczniony i każdy może wejść, szukać i gotować ;:304

Aniu jak dobrze że zrobiłaś sobie przerwę ;:196 Ja też wiele nie zrobiłam, bo albo było zimno albo lało, a przecież zdrowie ważniejsze. Poza tym powiem Ci szczerze, że wolę pracować przy kwiatkach niż przy kapuście ;:306 Ptaszki to ważny wątek w moim ogrodzie są ze mną cały czas ;:167
Miejsce, o którym piszesz zawojowała winorośl i tu nie bardzo z drugiej strony też nie, bo zegar dwustronny więc druga strona wychodziłaby na stajnię sąsiadów ;:306 Jednak gdzieś koło kuchennego okna pewnie zawiśnie, zobaczymy. Pokażę jak już zdecydujemy.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też się skłaniam ku kopciuszkowi. ;:108 Tu na FO jest fajny wątek na temat ptaków http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... k#p5283475
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:168
Piękny zegar ;:333 ;:333 ja przywiozłam sobie od Edytki ale jednostronny .
Zdjęcia kapiących się ptaszków to mistrzostwo ;:215 a historyjki bardzo mi się podobają ;:63
Marysiu u mnie też ciapie cały dzień i na jutro to samo zapowiadają ;:222
Pozdrawiam i mimo złych prognoz ;:3 ;:3 życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie i ja dotarłam do nowego wątku oczywiście jak zwykle opóźniona :wink: Fajne podsumowanie sezonu kwiatowo -warzywno -kurczątkowego. Dobre to ,ze nie musiałaś w tym roku używać węża, bo wciąż podlewało czasem nawet zbyt obficie.U mnie od wczoraj też podlewa a robota stoi nawet czosnki jeszcze nie posadzone ;:222 Jakoś wolno idzie mi ta robota lecz może w sobotę czy nawet jutro da sie coś zrobić oczywiście o ile przestanie padać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , na dworze jeszcze szaro, ale ja już się krzątam, może wytrzyma z rana bez deszczu, to chociaż na chwilę skoczę na działkę ;:108 , wiesz, też tak pomyślałam, no teraz to stwierdzą, że zdrowa jestem i czego ja tu szukam, no ale zobaczymy, badanie mam dopiero po południu ;:108 , dobrego dnia Marysiu, a miałam powiedzieć, blog i ja przejrzeć muszę, dodałam go do zakładek, mam pod ręką ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Mgła spowiła moją wieś i ogród ;:224
Kasiu rzeczywiście ciekawy wątek, chociaż ja najczęściej wpisuję ptaszka i jak wyskakuje FO zaglądam, a tu jakoś nie trafiłam ;:185
Mam też książkę Kruszewicza z płytką i sięgam jak szukam po odgłosie ptaszka w okolicy :D

Tereniu jednostronny zegar łatwiej umieścić, ja już parę razy podchodziłam do licytacji i teraz się udało :D
Całą noc siąpiło, bo ciepło i okno na noc uchylam, a teraz mgły, mgły, mgły! a grzybów nie ma ;:185
Tereniu słonka i dobrego nastroju życzę ;:196

Jadziu dobrze że trafiłaś, bo ostatnio wojażowałaś więc i odwiedziny i ogród zeszły na drugi plan. Teraz jak wróciłaś pogoda nie sprzyja :wink: Mam nadzieję że będą jakieś przerwy w deszczu i zdążymy najważniejsze prace wykonać, czego Tobie i sobie życzę :D

Iwonko podejść musisz, a to że nie jesteś bierna tylko robisz wszystko zeby dojść do pełnej sprawności powinno przemówić na twoja korzyść. Niech chociaż wyrównają ten rok co na Tobie zaoszczędzili :wink: Wrzuciłam wczoraj przepis na sernik wieczorem komuś dałam link na TT i wejścia skoczyły jak szalone ;:oj Powodzenia Iwonko niech wynik będzie jak najkorzystniejszy dla Ciebie należy Ci się ;:196 ;:196

Dobrego piątku!
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu! :wit

Ten zegar!
Aż mnie skręciło z zazdrości!! ;:161
Zegary są moją wielką namiętnością i mam je w każdym możliwym miejscu. Podziwiam ich mechanizmy (te z widocznym werkiem), ale też piękne tarcze.
Miejsce i data na Twoim zegarze - najciekawsze w swoim rodzaju. Czas Wielkiego Kapitału w największym Imperium na świecie. Skąd się takie zegary bierze?

Koniecznie pokaż gdzie go powiesicie. Należy mu się najbardziej prymne miejsce.
P.S. Podoba mi się określenie "pogoda barowa". Gdybyż tak jeszcze można spędzać te wszystkie deszczowe dni w barze...
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Obrazek

Ostatnio wszędzie jestem spóźniona ale najważniejsze, że odnalazłam drogę do Twojego ogrodu Marysiu

Czytałam wstęp- podsumowanie i nie wiem czy pogoda za oknem (deszcz i ciemno jak w d ....) czy niewyspanie czy jeszcze inne czynniki spowodowały, że zrobiło mi się bardzo smutno. Co prawda Twoje zdjęcia jak zwykle chwytają za serce, kolory i kwitnienia piękne... ale jakoś tak żal...
To pewnie przez tą "zgniłą" jesień.....
Kopciuszek piękny, bardzo lubię te ptaki za szybkość, grację i wyjątkową urodę. Z resztą sikorka także jest moim ulubionym ptaszkiem.
U mnie karmik wystawiony, "knedelek" zawieszony i pierwsze ptaki już sprawdzały czy stołówka pełna i bezpieczna.

Zegar jest piękny ale mam prośbę- jak przyjadę do Ciebie następnym razem, to zakryj go czymś tak, żebym nie widziała jak minuty uciekają Obrazek

I znów deprecha... jak ten czas ucieka.... życia zaczyna powoli brakować a tu tyle do zrobienia, obejrzenia Obrazek

Dobrze, że u Ciebie zawsze pachnąco i kolorowo to się rozweselę ;:50

Pozdrawiam i ściskam mocno Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu niestety dalej pada, a do południa gdy stałam przy garach była nawet odpowiednia pogoda na prace ogrodowe ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
jagusia111

Post »

Marysiu zegar super tylko przy wieszaniu weź pod uwagę siadające na jego ramieniu ptaszki i to co z nich wylatuje ;:306 . Ja kiedyś popełniłam taki błąd przybijając wieszak nad schodami. Zniknął szybciej niż został powieszony bo schody pod nim były pięknie obes...ane :D .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lisico ;:138 nie zazdrość, zegar to współczesna podróba chociaż angielska :oops: nie ma werku ;:185 w którym wszystko gra, ale jest kółeczko (pudełeczko) w kółeczku pewnie chiński mechanizm i bateryjka :wink: Na szczęście obudowa jest metalowa, ale jak nie ma możliwości znaleźć prawdziwek dworcowego zegara to ten musi sprawiać takowe wrażenie :wink:
Pokażę go jak zawiśnie, chociaż nie wiem kiedy to nastąpi, bo gospodarz na razie celebruje okazję ;:224
Lisico pogoda przesiedziana w barze w forumowym towarzystwie, ale nie na wysokim stołku tylko na pluszowej otomanie... to jest to!

Małgosiu kochana spóźnienie niewielkie, a ja i tak wiem gdzie Ciebie znaleźć ;:168
Masz rację że smutek nas ogarnia jak sezon się kończy, bo co z tego że jeszcze do ogrodu zaglądniesz jak już się w nim nie zatracisz i nie przywieziesz kilku skrzynek dobra do przetworzenia ;:131 Jednak sięgniesz w długie zimowe wieczory do spiżarki, otworzysz jeden ze słoiczków i zapytasz berbecia chcesz naleśniki z naszymi jabłuszkami ;:224
Na forum znowu zagoszczą zdjęcia z minionego lata i będziemy planować co i ile posiać ;:162
A zegar, no właśnie to będzie jedyna wada tego nabytku, że będzie nam przypominał o upływającym czasie i albo go zlekceważymy albo nie będę wymieniać baterii, szczególnie jak wysoko zawiśnie ;:306
Trzymaj się moja miła, a jak deprecha nie będzie chciała puścić to wsiadaj w jakikolwiek pojazd i wiesz gdzie możesz posiedzieć, zapalimy w kominku i pogadamy ;:196

Jadziu u mnie od przedwczoraj pogoda barowa ...albo jeszcze gorzej wisielcza ;:oj nie, nie to był żart!

Aguś oplaplane miejsca to ja i tak mam, bo jak nie podjadają jeżyn, aronii, czy innych ciemnych owoców to teraz winogrona przy tarasie i gubią kuleczki i nie tylko ;:306 A zegar jest nieprzyzwoicie nowy więc patyna mu się przyda ;:306 A widzisz jak szybkę obs.....to goście nie będą widzieć upływających godzin :;230
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,aż miło popatrzeć na fotki pleszki z żabcią .Wyobraźnia działa ,ale nie będę opisywać ,bo nie potrafię tak pięknie ubierać w słowa ,swych myśli .
Zegar bajeczny ;:138 ,aż troszkę zazdraszczam . :oops:
Kolejną rzeczą ,której zazdroszczę ,to te markety ,gdzie macie tyle zieloności, w bardzo niskich cenach .U mnie ,ani takich marketów ,ani przecen .Z drugiej strony ,to może i dobrze ,bo ogród nie z gumy ,no i siły już nie te. :?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - z zadyszką dotarłam, dobrze, że nie na 50 stronę, ale to i tak za kilka dni ..... ;:306
Super wstęp, piękne zdjęcia wspominkowe.
Fotka orlika - to numero uno ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, witaj. ;:196
"O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny i pluszcze jednaki, miarowy, bezdenny..."
Tak to widzi poeta.
A ja: mży, chlapie, leje paskudne deszczysko i nie pozwala normalnie żyć. ;:223 Jakaś chandra człowieka opanowuje, nic się nie chce, nawet myślenie szwankuje. ;:145 Domyślam się, że u Ciebie pogoda mniej więcej podobna.... A może nie... Może się mylę...
Niech Ci choć w weekend słonko zaświeci. ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”